Utsukusy Viooltjes Hydrolaat: weldaad voor huid en geest

Zoals jullie al wel gemerkt hebben, heeft het bijzondere skincare-merk Utsukusy (waarvan ik de naam nog steeds niet in één keer goed kan typen, hihihi!) de afgelopen maanden een plekje in mijn hart en op mijn badkamer veroverd. Ik word er nog steeds erg blij van als ik zulke mooie producten als deze mag testen en reviewen voor Beautyspots. Het product wat vandaag in de spotlights staat, is ook al zo’n Beauty: het Utsukusy Viooltjes Hydrolaat. Een schattige naam, voor een prachtig en ontzettend veelzijdig product!

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat is één van de vele Hydrolaten uit het assortiment van Utskukusy, voor ieder huidtype en/of -probleem is er een variant te vinden. Of voor iedere mood, want een Hydrolaat doet ook geestelijk iets voor je. Maar wat is dat nou precies, een Hydrolaat?

Hydrolaten behoren tot de zogenaamde fytotherapie, waar kruiden onverdund toegepast worden. Een Hydrolaat ontstaat doordat onbespoten kruiden in water gedestilleerd worden. Voor dit destillaat worden bloemen, bladeren, takken of twijgen gebruikt.

Tijdens het destillatie proces, binden de werkzame stoffen uit de plant, zoals vitamines, mineralen, aminozuren en liganen zich met het water. De destillatie zorgt er ook voor dat de werkzame stoffen en oliën van de planten met het water verbonden worden, normaal gesproken mengen olie en water niet met elkaar. Hierdoor kan een hydrolaat ook zowel met producten op waterbasis als op oliebasis gemengd worden.

In een hydrolaat zijn, door het bijzondere stoom proces, werkzame plantencomponenten in een effectieve concentratie aanwezig, waardoor ze goed door de huid verdragen worden en een bijzonder helende werking hebben op de huid. In een hydrolaat vind je dezelfde vitamines, mineralen, aminozuren, liganen en andere voedzame, werkzame stoffen als in de plant zelf.

Ik zou nog véél meer over hydrolaten kunnen vertellen, maar als je even naar deze pagina van Utsukusy gaat, vind je er werkelijk alle informatie over die je je maar wenst.

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat

Wie, wat en waarvoor?

Niet alleen vind je bij Utsukusy een uitgebreide variatie hydrolaten, ze zijn ook nog eens ontzettend multifunctioneel inzetbaar. Ze zijn geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige of de babyhuid, en kunnen worden gebruikt bij huidproblemen als eczeem, psoriasis of acné. Ook als je huid verbrand is door de zon, werkt een hydrolaat enorm verkoelend en herstellend.

De hydrolaten zijn niet alleen geschikt voor de huid, maar ook voor het haar en de lippen. Je kunt het gebruiken in bad, als toner, tonic, bodylotion, maar ook in combinatie met andere verzorgingsproducten. Zoals je gezichtscrème(s), masker, serum, scrub of bodylotion. Een hydrolaat verrijkt het product en zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter door de huid worden opgenomen.

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat

Goed, ik ontving dus het Utsukusy Viooltjes Hydrolaat. Ik heb me eerst goed ingelezen op de website, want ik vond het toch wel een beetje spannend klinken, een hydrolaat. Uiteindelijk bleek er niets spannends aan, het is gewoon een heerlijk product. Een product dat als je het eenmaal op de badkamer hebt staan, steeds vaker tevoorschijn komt in een verzorgingsroutine. Het Viooltjes Hydrolaat werkt vochtinbrengend, matterend en zuiverend, en is daarmee perfect voor mijn huid. Ik heb het als toner gebruikt, toegevoegd aan mijn gezichtscrème, aan mijn masker en aan mijn bodylotion. Waarbij hij voor bij als toner absoluut de voorkeur heeft, met stip gevolgd als toevoeging aan mijn gezichtscrème en masker. Als toner merk ik het beste de directe werking en de werking op de langere termijn, vind ik.

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat

Gebruik en werking

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat zit in een bruine glazen flacon met mooie goudkleurige dop, het geheel doet een beetje retro-achtig aan, daar houd ik wel van. Als je de dop eraf draait, zie je dat de flacon voorzien is van een speciale ‘verdeler’ die ervoor zorgt dat je niet het hele flesje kostbare hydrolaat in één keer leegkiepert 😉 Ik gebruik het Viooltjes Hydrolaat (oh wat houd ik van dat woord!) na het reinigen van mijn gezicht, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Je kunt het met een wattenschijfje aanbrengen, maar ook rechtstreeks, wat ik dus doe. Ik druppel een beetje in de palm van mijn hand, verdeel dit over beide handen en breng het vervolgens een beetje deppend, licht drukkend, aan op mijn huid.

Allereerst: de geur! Die is (uiteraard) bloemig, maar ook een beetje zoet. Heerlijk! Doordat ik het hydrolaat op deze manier aanbreng, geniet ik volgens mij ook optimaal van de heerlijke, subtiele geur. ’s Ochtends geeft het mijn humeur echt even een flinke opkikker, terwijl het ’s avonds zorgt voor een moment van ontspanning, na een drukke (werk)dag. Heel bijzonder! Na het hydrolaat breng ik mijn gezichtsverzorging aan zoals altijd.

Het hydrolaat is erg zuinig in gebruik, ik heb iedere keer maar een paar druppels nodig. Hierdoor doe je met een flesje vrij lang. Als je hem ook voor je lichaam en/of haar gebruikt, gaat hij uiteraard sneller leeg, maar gelukkig is er ook een grotere flacon verkrijgbaar 🙂

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat is ontzettend zacht voor mijn huid, ze geeft haar extra hydratatie (die ze zeker in de zomer goed kan gebruiken) en ik heb het idee dat mijn huid wat meer ‘glow’ krijgt, wat minder dof is. Ik vind het zowel in gebruik als qua werking een hele mooie toevoeging aan mijn gezichtsverzorgingsroutine!

Verkrijgbaarheid

Utsukusy Viooltjes Hydrolaat is verkrijgbaar in een flacon van 150 ml (€ 26,00) en 500 ml (€ 74,00).

Had jij al weleens van een hydrolaat gehoord?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld.

8 Comments on Utsukusy Viooltjes Hydrolaat: weldaad voor huid en geest

 1. Gonny
  21 augustus 2016 at 14:42 (6 jaren ago)

  En weer een heerlijke review van Utsukusy.
  Ik heb nog nergens iets gelezen.. dat iemand het níet fijn vond.
  Ik gebruik de Bijin reiniging en Bishoujo crème nu een weekje. .. en vind het echt geweldig fijne producten.

  Heel benieuwd naar de hydrolaten!

  Beantwoorden
 2. hilde
  19 augustus 2016 at 12:11 (6 jaren ago)

  Deze klinkt zalig zeg! Ik heb de Onsen de Dogo van Utsukusy en meng die ook graag met mijn crème of masker. Ook nu ik ontzettend verbrand ben op mijn voeten ( eigen stomme schuld ) werkt dit thermaal water ontzettend fijn. Een hydrolaat is echt een super fijn product. Fijne review!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  19 augustus 2016 at 12:03 (6 jaren ago)

  Ik kende dit nog helemaal niet! Maar het klinkt weer erg goed 🙂

  Beantwoorden
 4. Marieke
  19 augustus 2016 at 11:49 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijk product, hier hou ik van 🙂

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  19 augustus 2016 at 09:11 (6 jaren ago)

  Ik had nog nooit van een hydrolaat gehoord maar het klinkt wel heerlijk.
  Ik kan me voorstellen dat je er inderdaad veel mee kunt in gezicht- en lichaamsverzorging.

  Beantwoorden
 6. Emmy
  19 augustus 2016 at 09:02 (6 jaren ago)

  Je beschrijft je blogs altijd zo mooi en overtuigend 😀
  Ook als ik deze blog weer lees denk ik: dit moet ik hebben!!
  Complimenten!

  Beantwoorden
  • Natasja
   19 augustus 2016 at 09:36 (6 jaren ago)

   Hihihi, dankjewel voor je compliment! 🙂

   Beantwoorden
 7. chucky1012
  19 augustus 2016 at 06:36 (6 jaren ago)

  Dit klinkt zo goed!
  Fijn artikel en goed uitgelegd!
  Dit merk doet het in de bloggers wereld super goed.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.