Vaseline Spray and Go body moisturiser

Nu onze vakantie voorbij is, en we sinds gisteren weer aan het werk zijn, verloopt ons ochtendritueel weer volgens een strak stramien: de één gaat douchen, terwijl de ander de honden uitlaat. En terwijl de ander vervolgens de honden naar de dagopvang brengt, is de één aan de beurt om te douchen. Waar ik in het weekend of de vakantie er echt van kan genieten om op mijn gemakje te “poedelen” in de badkamer, is daar op doordeweekse dagen weinig tot geen tijd voor. Voor mijn make-up neem ik wel even de tijd, maar douchen, afdrogen en insmeren: dat moet liefst zo snel mogelijk. Het nieuwe product van Vaseline, de Vaseline Spray and Go body moisturiser past daar uitstekend bij.

Vaseline Spray and Go body moisturiser

Vaseline Spray and Go body moisturiser: voor een snelle verzorging van je huid

Met deze eenvoudig te gebruiken spray breng je de bodylotion snel én gelijkmatig aan over je lichaam. De bodylotion trekt vrijwel direct in, waardoor je je meteen kunt aankleden. Perfect voor een snelle ochtendroutine dus!

Vaseline Spray and Go body moisturiser

Vaseline Spray and Go body moisturiser is er in drie varianten: op de foto zie je links aloe fresh, met de frisheid van aloë vera, daarnaast essential moisture met puur haver extract. Verder is er nog cacao radiant, met een cacao-geur.

Vaseline Spray and Go body moisturiser

Vaseline Spray and Go body moisturiser: met stratys 3™ multi-layer moisture

Alledrie de varianten van Vaseline Spray and Go body moisturiser bevatten stratys 3™ multi-layer moisture. Dit is een gepatenteerde samenstelling die droge plekjes van de huid direct hydrateert. Binnen enkele seconden is de huid intens en diep gehydrateerd zonder dat deze plakkering aanvoelt.

Vaseline Spray and Go body moisturiser

Vaseline Spray and Go body moisturiser: gebruik in de praktijk

De Vaseline Spray and Go body moisturiser is in de praktijk net zo makkelijk als op de bus en in het promotiefilmpje getoond wordt: je draait de dop een slag naar rechts, sprayt de bodylotion op een afstand van maximaal 10 cm op je huid en masseert de lotion vervolgens lichtjes in je huid. Ik spray eerst mijn armen, mijn hals en decolleté, dan mijn benen (psssst, psssst, psssst en psssst) en masseer het daarna in mijn huid. Je moet bij het sprayen wel even opletten dat je de flacon niet te ver van je huid houdt, maximaal 10 cm. Als je hem verder van je huid houdt, vernevelt de lotion ook in de omgeving, en heb je kans op een gladde badkamervloer. Als ik de spray dicht bij mijn huid houd, heb ik daar geen last van.

De lotion is dun, maar niet zo dun dat deze van mijn huid loopt terwijl ik de rest van mijn lichaam inspray. Ik heb de tijd niet opgenomen, maar ik denk dat ik alles bij elkaar niet langer dan een minuut bezig ben. Daarna ga ik mijn haar föhnen, tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben, is de bodylotion al lang ingetrokken. Maar ook als je na het insmeren direct je kleding wil aantrekken, is dat geen enkel probleem.

Vaseline Spray and Go body moisturiser

De bus Vaseline Spray and Go body moisturiser heeft een handige draai-en-klik-dop. Als de dop op “dicht” staat, kun je deze niet meer indrukken en kun je de fles dus veilig meenemen in je toilettas of koffer. En de dop kwijtraken is er dankzij dit ingenieuze systeem ook niet meer bij!

Vaseline Spray and Go body moisturiser

Vaseline Spray and Go body moisturiser: de ingrediënten

Bij de ingrediëntenlijst van de Vaseline Spray and Go body moisturiser is opvallend dat de verzorgende ingrediënten Glycerine en Aloë Vera extract (bij de aloe fresh variant) en Haver-extract (bij de essential moisture variant) vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst staan, op de eerste/tweede regel. Dat is ook duidelijk te merken, want ondanks het feit dat de bodylotion erg dun van textuur is, is hij bijzonder verzorgend.

Vaseline Spray and Go body moisturiser

Links zie je de essential moisture, rechts de aloe fresh. Zoals je ziet, is er nauwelijks verschil tussen de twee varianten in textuur of kleur. Qua geur is de aloe fresh variant fris, ik vind hem een beetje “groen”  ruiken. Essential moisture heeft een zachtere, beetje zoete geur. Beide geuren zijn heel subtiel en botsen absoluut niet met je parfum of eau de toilette.

Ik heb de Vaseline Spray and Go body moisturiser gedurende de afgelopen weken veelvuldig gebruikt, ook tijdens de extreem warme dagen. Zelfs dan laat hij geen plakkerig of vochtig laagje achter, maar verfriste mijn huid zelfs een beetje. Ik vind het een bijzonder prettig product, zowel in gebruik als qua werking.

Vaseline Spray and Go body moisturiser kost € 6,89 voor 190 ml en is te koop bij de bekende drogisterijen.

Bodylotion in spray-vorm: is dat wat voor jou?

7 Comments on Vaseline Spray and Go body moisturiser

 1. Kim
  13 augustus 2013 at 18:22 (9 jaren ago)

  Klinkt goed, maar dan vooral voor de zomer denk ik. In de winter geef ik toch de voorkeur aan een bodybutter. 🙂 Maar deze spray van Vaseline wil ik graag eens proberen.

  Beantwoorden
 2. Tonnie van Oosterhout
  13 augustus 2013 at 13:06 (9 jaren ago)

  Ik ga hem ook eens proberen,ik gebruik de bodylotion er al jaren van en vind hem super, vooral voor mijn benen.

  Beantwoorden
 3. Wendy
  13 augustus 2013 at 11:44 (9 jaren ago)

  Klinkt goed, als je even geen tijd heb om je snel in te smeren met body lotion. Een paar keer sprayen, insmeren en done! De Aloë Vera variant lijkt me heerlijk 🙂

  Beantwoorden
 4. Leneke
  13 augustus 2013 at 10:15 (9 jaren ago)

  Ik heb ze op mijn boodschappenlijstje gezet. Ben benieuwd 🙂

  Beantwoorden
 5. astrid van Dis
  13 augustus 2013 at 09:55 (9 jaren ago)

  Lijkt me erg lekker, ga kijken of ‘onze’ drogist ze ook heeft!

  Beantwoorden
 6. Mandy
  13 augustus 2013 at 09:29 (9 jaren ago)

  Ik heb ze ook, zijn erg fijn

  Beantwoorden
 7. Nicole
  13 augustus 2013 at 09:10 (9 jaren ago)

  Ik gebruik m inmiddels ook al een weekje of twee en het is absoluut een blijvertje!
  Doordat het zo snel intrekt is het echt heerlijk in gebruik.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.