Vedax Heemst Keelsiroop

De seizoenen van hoest en verkoudheid zijn weer actueel. Wie dan last heeft van de keel of keelkriebels door bijvoorbeeld luchtwegirritaties, vindt in de schatten van Moeder Natuur bijzondere verzachtende ingrediënten die dit kunnen helpen verlichten. De nieuwe 100% plantaardige Vedax Heemst Keelsiroop op basis van o.a. Heemstwortel en honing zorgt hierbij voor een verzachtende én weldadige invloed op de luchtwegen tijdens de herfst en winter.

Vedax Heemst Keelsiroop

Vedax Heemst Keelsiroop

Heemst (Althaea officinalis) is een sterke, zeer oude plant uit de zogeheten kaasjeskruidfamilie. Deze plant heeft zachtroze bloesems en een stevige, houtige wortel met bijzondere medicinale eigenschappen. In de Middeleeuwen kregen jonge kinderen met wisselende tandjes een stukje wortel van de Heemstplant om op te kauwen tegen ontstoken tandvlees. Daar komt ook de naam ´tandwortel´ vandaan.

Heemst bij keelkriebels, hoe werkt dat?

Al in de 9e eeuw vóór Christus gebruikten de oude Grieken de Heemstwortel bij hoest en keelkriebels. De wortel van Heemst heeft van nature veel verzachtende slijmstoffen, die vooral bestaan uit polysachariden. Deze nemen water op en vormen vervolgens een beschermende slijmlaag in de keel met een weldadig verzachtende invloed. Daardoor wordt de keel minder geprikkeld en neemt de kans op die irritante droge kriebelhoest af.

Vedax Heemst Keelsiroop

Unieke tweevoudige werking

De Heemstwortel heeft een unieke tweevoudige werking. De slijmstoffen van deze heilzame plant leggen namelijk ook een natuurlijk beschermlaagje in de darmen. Een belangrijke grote zenuw die verbonden is met zowel de darmen als de longen, te weten de nervus vagus, geeft dan minder prikkels af, waardoor je ook minder gaat hoesten. Dus de slijmstoffen van de Heemstwortel kalmeren de darmen en de darmen kalmeren op hun beurt weer de longen.

Breed inzetbaar in de koude maanden van het jaar

Voor wie in de komende kille maanden last heeft van een droge kriebelhoest, kan de natuurlijke Heemstwortel dus effectief helpen. Deze eeuwenoude schat van de natuur wordt met succes ingezet bij bronchitis, hoest, droge hoest, kinkhoest, rokershoest, prikkelhoest, kriebelhoest en heesheid. Heemst is met name te koop in de vorm van hoestsiropen. Van belang is om een siroop te kiezen op basis van de Heemstwortel, omdat deze vorm qua werkstof vele malen krachtiger is dan het Heemst-extract uit de bladeren.

Vedax Heemst Keelsiroop

Nieuw! Vedax Heemst Keelsiroop

Vedax Heemst Keelsiroop is een schoolvoorbeeld van een natuurlijk middel dat de gezondheid effectief kan ondersteunen. Deze Heemst Keelsiroop is ontwikkeld op basis van uitsluitend zuivere en plantaardige extracten en is volledig vrij van chemische additieven. Naast de hoge dosering Heemstwortel extract (700 mg Heemstwortel per dagdosering) zijn aanvullend nog natuurlijke ingrediënten toegevoegd die de verzachtende werking van de Heemstwortel versterken, zoals appelconcentraat en zuivere bijenhoning.

Mijn ervaring met Heemst Keelsiroop

Al de hele Corona-tijd heb ik regelmatig last van lichte keelpijn. Waarschijnlijk had ik dat daarvoor ook al, maar toen viel het nooit zo op. Het schijnt ook een symptoom van hooikoorts te zijn, en aangezien ik ook de bijbehorende loopneus en traanogen al een paar jaar regelmatig heb, zal dat het vermoedelijk zijn. Alleen is keelpijn in Corona-tijd niet erg handig zeg maar. Iedere keer als het weer opspeelt, ga ik weer na: is het erger, of anders, dan de vorige keren? Om iedere keer weer tot de conclusie te komen dat het niet anders is, en het gaat ook iedere keer snel weer over.

Ik kon Vedax Heemst Keelsiroop dus meteen uitproberen 😉 Ik heb me uiteraard aan de voorgeschreven dosering gehouden, waarbij het bijgeleverde maatbekertje overigens weinig toevoegt. Want daar staan eenheden in ml op, en op het doosje staat dat ik drie maal daags, en voor het slapen gaan, een dessertlepel van de siroop moet innemen. Maar hoeveel ml is een dessertlepel dan? Dus ik heb maar gewoon een dessertlepel gebruikt.

De siroop heeft gelukkig niet echt een vieze smaak, wat de meeste keel- of hoestsiropen wel hebben. Het is ook niet echt super lekker, maar prima in te nemen zonder mijn neus dicht te hoeven knijpen om de smaak niet te proeven. Hahaha, ja dat heb ik serieus weleens gedaan met een echt heel vieze hoestsiroop!

Ik voel meteen de verzachtende werking van de Keelsiroop, ik merk echt snel verbetering qua keelpijn. Wat het doet bij kriebelhoest kan ik niet zeggen, daar heb ik dit seizoen gelukkig nog geen last van gehad. Ik denk dat ik hier maar een paar flesjes van ga inslaan voor de komende maanden!

Prijs en verkrijgbaarheid

 • Vedax Heemst Keelsiroop € 11,95/200 ml.

Dit nieuwe product is verkrijgbaar vanaf heden bij diverse drogisterijen en via de website van Vedax.

Noot: uiteraard blijft het belangrijk om bij keelpijn of andere verkoudheidsklachten de richtlijnen van het RIVM te volgen!

4 Comments on Vedax Heemst Keelsiroop

 1. chucky1012
  15 oktober 2020 at 06:11 (5 maanden ago)

  Fijne en zeer goede tip.

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Jacqueline Oud
  14 oktober 2020 at 19:11 (5 maanden ago)

  Zie dat je naam al had doorgegeven dank:-)

  Beantwoorden
 3. Jacqueline Oud
  14 oktober 2020 at 08:28 (5 maanden ago)

  Ben erg benieuwd. Goede tip. Vraag ben geïnteresseerd in de contactgegevens van de maakster van het prachtige mondkapje, Had het wel vermeld maar in een enorme lap tekst dus misschien niet goed zichtbaar. Of als je het al gestuurd hebt in mijn spam terecht gekomen. Maar zou het graag ontvangen we gaan ze helaas hard nodig hebben. Veel dank alvast!
  Liefs

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  14 oktober 2020 at 08:09 (5 maanden ago)

  Oh nu ben ik wel benieuwd hoe deze smaakt, want ik vind juist de smaak van veel keel- en hoest siroopjes wel lekker;-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.