Veg-Up natuurlijke én vegan make-up

Sinds kort is er in Nederland een nieuw, natuurlijk én vegan make-up merk uit Italië verkrijgbaar: Veg-Up. Veg-Up heeft een compleet assortiment producten, die allemaal gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen. Dit inspirerende merk belooft ons producten die intens gepigmenteerd zijn, gecombineerd met een zachte feel en een hydraterende werking op de huid. Je begrijpt dat mijn nieuwsgierigheid direct gewekt was. Vandaag laat ik jullie een aantal producten zien!

Veg-UpVeg-Up: natuurlijk en hip!

De tijd dat natuurlijke en vegan cosmetica saai en geitewollensokkerig was, hebben we gelukkig ver achter ons gelaten. En dat laat ook dit nieuwe merk Veg-Up zien. De producten zien er hartstikke mooi en hip uit. De verpakkingen van de producten zijn grotendeels gemaakt van gerecycled papier en gerecycled plastic op basis van mais, hoe cool is dat? Alle producten zijn BDIH en Vegan gecertificeerd, en zijn gluten vrij en vrij van petrochemische ingrediënten.

Goed, genoeg technische informatie, tijd om naar de producten te gaan kijken!

Veg-UpVeg-Up BB Cream 3D Face

Vooral in de zomermaanden gebruik ik graag een BB cream, dat ziet er meestal net iets natuurlijker uit dan een foundation. En het voelt meestal ook lichter en dus lekkerder aan op de huid.

Veg-UpDe BB cream van Veg-Up is er in twee kleuren: 01 Sand en 02 Beige. Ik ontving de kleur 01 Sand, gezien mijn vrij lichte huidskleur.

Veg-UpMaar liefst 99,6% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong, en 44,9% is afkomstig van biologische landbouw. Een behoorlijk mooie BB cream dus!

Dankzij de mooie ingrediënten verzacht de BB cream de huid, beschermt tegen milieu-invloeden van buitenaf en werkt verstevigend en regenererend. Een aantal ingrediënten zijn: Abrikozenpitolie (verzacht en voedt de huid), Rozenwortel extract (regenererend en verstevigend), Gehydrolyseerde laminaria eiwit (werkt hydraterend en beschermend), Salie-extract (werkt antibacterieel) en vitamine E (antioxidant). Dit is dus met recht een BB cream die de huid ook echt verzorgt.

Veg-UpDoseren gaat lekker makkelijk dankzij het pompje. Ik vind de uitstraling van de producten van Veg-Up echt geweldig. Je ziet direct dat het hier om een natuurlijk merk gaat, maar het ziet er wel modern en hip uit. Want hoewel het product zelf het belangrijkste is, vind ik de verpakking van make-up toch ook wel essentieel hoor.

Veg-UpToverbal

In eerste instantie lijkt de Veg-Up BB Cream 01 Sand echt véél te licht voor mij. Mijn eerste gedachte was: hoe kan deze kleur nou bij iemands huid matchen, niemand is toch zó licht? Tot ik besloot om de BB Cream dan toch maar te gaan verdelen:

Veg-UpKijk, het lijkt wel een toverbal! Tijdens het verdelen en inmasseren komt er op wonderbaarlijke wijze kleur in de BB cream, en verandert ze in een mooie lichte kleur. De textuur van de BB cream is licht, en zo voelt ze ook aan op mijn huid. De geur is fris en groen, en vrij subtiel: zoals het hoort bij een natuurlijk product als dit.

Veg-UpDat ziet er al beter uit, hoewel ik me wel afvroeg of de kleur niet alsnog te licht zou zijn voor mijn huid, die inmiddels een (voor mijn doen behoorlijk) zomers kleurtje heeft gekregen. De BB cream van Veg-Up laat zich heel makkelijk verdelen en geeft een prachtig natuurlijk dekkend resultaat. Ik gebruik eroverheen wel een poeder om wat glim weg te werken, maar dat heb ik met iedere foundation of BB cream. Hij houdt zich ook gedurende de dag goed, alleen op erg warme dagen heeft hij wel de neiging om wat te gaan zweten. Veg-Up BB Cream 3D Face kost € 23,49.

Veg-UpVeg-Up Terra Cotta Powder

Vooral in de zomermaanden mag een bronzer niet ontbreken in mijn make-up look. Vaak gebruik ik een bronzer als blush, om mijn gebruinde huid nog net iets meer kleur te geven. Uit de collectie van Veg-Up ontving ik de Terra Cotta Powder in de kleur 01 Sunset.

Veg-Up Veg-UpClose-upje van de verpakking van Terra Cotta. Ik houd van kartonnen verpakkingen, ondanks het feit dat je daar net iets voorzichtiger mee moet zijn. Het lukt mij altijd goed om ze mooi te houden hoor, het is vooral een kwestie van zuinig zijn op je producten.

Veg-UpZo in het doosje ziet Terra Cotta Sunset er uit als een gewone bronzer, maar schijn bedriegt…

Veg-UpHet blijkt namelijk een bronzer te zijn met een prachtige glans ♥

Veg-UpDe bronzer is vrij licht van kleur, waardoor ik hem op mijn nu wat bruinere huid heel mooi kan gebruiken als highlighter. En dat is dus precies wat ik doe. Als je een niet te vette, glimmende huid hebt, kun je hem zelfs over je hele gezicht gebruiken. Maar dat is in mijn geval iets te veel van het goede, het gaat dan al snel té veel glanzen. De Terra Cotta Powder heeft een crèmige textuur die inderdaad heel zacht aanvoelt op mijn huid en zich mooi laat verdelen. Ik vind dit een echte musthave voor de zomer! Veg-Up Terra Cotta Powder is verkrijgbaar in twee kleuren en kost € 22,99.

Veg-UpVeg-Up Eyeshadow Duo

Veg-Up Eyeshadow is 100% natuurlijk, hoe mooi is dat? Ze bevat onder andere Abrikozenpitolie, Rozenwortel extract en Mais extract, die samen een voedende, verzachtende en verstevigende werking op de huid hebben.

Veg-UpDe Eyeshadow Duo is verkrijgbaar in zes verschillende kleurencombinaties, ik ontving de kleur 05 Skyline. Wat je hier ziet is overigens een navulverpakking. de oogschaduws zitten normaal in eenzelfde doosje als je hierboven bij de Terra Cotta poeder ziet.

Veg-UpWat mij meteen opviel bij het swatchen, is dat de oogschaduws heel zacht aanvoelen, zelfs de lichtblauwe matte kleur. Ook de pigmentatie is dik in orde, ik vind de kleuren erg mooi. Blauwe oogschaduw is natuurlijk best lastig om mooi in een ooglook te verwerken, maar ik vind dat het me toch aardig is gelukt al zeg ik het zelf. De ooglook zie je onderaan het artikel. Met een goede oogschaduwbasis eronder is de houdbaarheid van Veg-Up Eyeshadow dik in orde, hij houdt het zonder enige moeite een hele dag vol. De Eyeshadow Duo’s kosten € 17,99 per stuk. Kun je niet kiezen? Er is ook een oogschaduwpalette verkrijgbaar, deze bevat alle kleuren oogschaduw en kost € 39,49.

Veg-UpVeg-Up Liquid Eye Pencil

De prijs voor de mooiste verpakking binnen het assortiment van Veg-Up gaat zonder twijfel naar de Liquid Eye Pencil. Kijk die mooie, lieve bloemetjes dan… De Liquid Eye Pencil is verkrijgbaar in vijf prachtige, opvallende kleuren, ik ontving de mooie groene kleur Emerald. Er is overigens ook een gewone zwarte eyeliner verkrijgbaar.

Veg-UpHet aanbrengen van de eyeliner gaat moeiteloos dankzij het hele fijne penseeltje. Dit penseeltje is lekker dun waardoor je nauwkeurig kunt werken en heeft de juiste balans tussen flexibiliteit en stevigheid. Ook hier zorgen mooie ingrediënten als Abrikozenpitolie, Rozenwortel-olie en vitamine E voor een behoorlijke portie verzorging en hydratatie van de gevoelige huid van je oogleden.

Veg-UpDe pigmentatie van de Liquid Eye Pencil is dik in orde, wat een mooie intense kleur! De vloeibare eyeliner heeft even nodig om op te drogen na het aanbrengen, en kan tijdens het drogen iets afgeven als je knippert met je ogen. Het is dus een kwestie van je ogen even zo stil mogelijk houden, zodat hij mooi opdroogt. Helaas is de houdbaarheid van de eyeliner vooral op warme dagen niet helemaal zoals ik gehoopt had, hij heeft dan toch de neiging om te gaan ‘lopen’ en verdwijnt vervolgens in de crease. Jammer, want ik vind het effect van de eyeliner wel heel gaaf. Ik denk dat ik hem maar netjes in mijn make-up lade bewaar voor de wat minder warme dagen, want dan houdt hij wel gewoon goed.

De Liquid Eye Pencil van Veg-Up kost € 14,49.

Veg-UpVeg-Up Liquid Lipstick

De Veg-Up Liquid Lipstick combineert het lichte, comfortabele gevoel van een lipgloss met de intense kleur van een lipstick. The best of both worlds, zeg maar. Er zijn zeven verschillende kleuren verkrijgbaar, waar ik de kleur Tulip van ontving. Een mooie warm oranje-rode kleur die eigenlijk bij iedere look wel kan.

Veg-Up Veg-UpMet de zachte sponsapplicator breng je de Liquid Lipstick makkelijk en nauwkeurig aan.

Veg-UpDe pigmentatie is uitstekend, en de textuur lekker licht en verzorgend. De Liquid Lipstick voelt erg prettig aan op mijn lippen. Ook hier past de fruitige geur/smaak precies goed bij het product. De houdbaarheid is met een uurtje of 3 à 4 redelijk, eigenlijk wel wat ik verwacht had met deze textuur. Ik vind hem mooi!

De Veg-Up Liquid Lipstick kost € 16,49.

Veg-UpDe Veg-Up Look

Natuurlijk heb ik met bovenstaande producten van Veg-Up ook een make-up look gemaakt. Op de warmste dag die we tot nu toe dit jaar hadden notabene, hihihi! Hieronder laat ik eerst het effect van de BB cream zien. Op de foto hierboven draag ik geen make-up, op de foto hieronder alleen de BB cream:

Veg-UpZoals ik verwachtte, is de kleur iets aan de lichte kant voor mij, nu mijn huid wat bruiner is. Maar als ik daarna de rest van mijn make-up aanbreng, valt dat gelukkig niet meer op.

Veg-UpIk maakte met de producten een echte zomerse look ♥ De Terra Cotta poeder gebruik ik momenteel als highlighter op mijn jukbeenderen, voor een lekker zomerse glow. De Liquid Lipstick leek mij in eerste instantie iets te warm van kleur voor de zomermaanden, maar ik vind hem juist erg mooi!

Veg-UpEn dit is mijn ooglook. In de binnenste ooghoek heb ik de lichtblauwe oogschaduw aangebracht, en vervolgens op het bewegend ooglid een medium bruine kleur. De donkerblauwe oogschaduw bracht ik in de buitenste ooghoek aan, en een champagne kleurige highlighter op het wenkbrauwbot. De groene eyeliner geeft de look een frisse touch, het geheel laat mijn ogen blauwer lijken vind ik.

De mooie producten van Veg-Up zijn verkrijgbaar in de webshop van Way2Natural. Wat gaaf dat Nederland weer een zo mooi natuurlijk én Vegan make-up merk rijker is! Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

11 Comments on Veg-Up natuurlijke én vegan make-up

 1. Gonny
  12 juni 2017 at 15:16 (12 maanden ago)

  Super mooi! Ik ben een beetje verliefd op je liquid Lipstick

  Beantwoorden
 2. Deb
  10 juni 2017 at 21:30 (12 maanden ago)

  Wat een mooie zomerse look heb je ervan gemaakt. De blauwe oogschaduw heb je ook goed verwerkt in je look. Voor mijzelf springen de liquid lipstick (prachtige kleur!!) en eyeliner eruit (ben dol op blauwe en groene eyeliners!). Ik vind de verpakking van dit merk wel iets weg hebben van Boho cosmetics.

  Beantwoorden
 3. Miranda
  10 juni 2017 at 10:17 (12 maanden ago)

  Het blauw staat je erg mooi!
  Het is een mooie look, zo alles bij elkaar 🙂

  Beantwoorden
 4. Loes
  10 juni 2017 at 10:11 (12 maanden ago)

  Wat een tof merk! Ik kende het nog niet, maar de producten zien er mooi uit.

  Beantwoorden
 5. Roos
  10 juni 2017 at 09:36 (12 maanden ago)

  Oh Natasja, Heart, heart. Wat een mooi merk! bedankt dat je het hebt laten zien. Ik vind ieder item prachtig al hou ik totaal niet van blauw. De liner heeft echt een mooie aparte metal kleur, super hoe je dit met blauw hebt weten te combineren. Hele mooie zomerse look 🙂

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  10 juni 2017 at 08:47 (12 maanden ago)

  Het doet me denken aan Boho, super tof!! Dit komt op mijn lijstje 🙂

  Beantwoorden
 7. Natascha
  10 juni 2017 at 08:43 (12 maanden ago)

  Ik vind de bronzer heel mooi! Alleen dan niet als bronzer maar als highlighter haha.

  Beantwoorden
 8. mireille
  10 juni 2017 at 08:38 (12 maanden ago)

  Vooral die eyeliner vind ik erg mooi. Staat je goed.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  10 juni 2017 at 07:43 (12 maanden ago)

  Prachtige look en de kleuren staan je goed.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *