Venco Choco D’rop

Sinds een paar maanden ben ik flink geminderd met snoepen. Dat heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik wat kilo’s ben afgevallen, maar vooral dat ik me lichamelijk een stuk beter voel. En toen kwam er een paar weken geleden een héél verleidelijk pakketje binnen. Een pakketje met daarin drie smaken van de nieuwe Venco Choco D’rop. Ik had het al eens voorbij zien komen, maar ik had er een beetje twijfels bij. Chocola en drop in één? Natuurlijk heb ik ze uitgebreid getest, en ik was bijzonder aangenaam verrast!

Venco Choco D'rop

Venco Choco D’rop

Venco Choco D’rop is volgens mij nog niet zo heel lang verkrijgbaar. Ik kom natuurlijk zelden in de supermarkt, dus van nieuwe producten ben ik nooit zo goed op de hoogte 😉 Des te leuker vond ik het om op deze manier toch kennis te maken met deze nieuwe lekkernij. Een ‘sjiek snoepje’ noem ik het.

Er zijn vijf verschillende varianten Venco Choco D’rop verkrijgbaar, ik ontving er drie. Alle varianten hebben één dingen gemeen, of eigenlijk twee. Oer-Hollandse drop wordt gecombineerd met een heerlijke dikke laag chocolade.

Ja, ik weet het: de combinatie van chocolade met drop klinkt misschien niet direct heel aanlokkelijk. Maar echt: je moet dit gewoon een keer gaan proeven!

Venco Choco D'rop

Choco D’rop Melk Anijs

Een combinatie van zoete drop, exclusieve melkchocolade met anijs en fijn droppoeder.

Was ik over de combinatie van drop met chcoolade al niet heel enthousiast van te voren, de toevoeging van anijs deed me nog meer twijfelen. Maar ja: alles voor de blog he? 😉

Venco Choco D'rop

Zoals ik hierboven al zei: ik vind Venco Choco D’rop echt een sjiek, luxe snoepje. Een snoepje wat je niet gedachteloos naar binnen werkt, maar waarbij je de smaken echt op je moet laten inwerken. De smaken die zich in je mond mengen tot een verrassend, perfect samenspel. Dat geldt zeker voor deze variant: de combinatie blijkt écht verrassend lekker! Venco heeft niet alleen over de smaken, maar ook over de textuur goed nagedacht. Het droppoeder waarmee de Melk Anijs variant is omhuld past helemaal bij de verschillende smaken.

Venco Choco D'rop

Choco D’rop Wit Salmiak

Een combinatie van zoete drop, exclusieve witte chocolade met salmiak en fijn droppoeder.

Wit Salmiak is de meest zoete variant van Venco Choco D’rop. Althans, van de varianten die ik geproefd heb 🙂 En zoals jullie weten, houd ik wel van zoet #understatement

Maar Wit Salmiak is zoveel meer dan zomaar zoet. Spannender, door de toevoeging van salmiak. Die eigenlijk niet eens echt salmiakkig (zout) smaakt, maar meer het zoete van witte chocola en zoete drop een volwassen randje geeft.

Ik vind het een echt pareltje!

Venco Choco D'rop

Choco D’rop Puur Zout

Een combinatie van zoute drop, exclusieve pure chocolade en een salmiak coating. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Puur Zout vind ik denk ik de meest verrassende smaak van Venco Choco D’rop. En dat is vooral omdat ik eigenlijk het minst van pure chocolade houd. Dat eet ik alleen ‘in noodgevallen’ zeg ik altijd. Als de nood heel hoog is en er geen melkchocolade of witte chocolade in de buurt is 😉

Venco Choco D'rop

En toch vind ik deze smaak misschien wel het aller bijzonderst, en weer op een heel andere manier ook super lekker. Hij doet me een beetje denken aan Chocotoff, maar dan dus met een super zout randje.

Dit is de enige smaak die een gladde (salmiak) coating heeft in plaats van een poederig laagje.

Venco Choco D’rop is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus voor € 2,99 per (hersluitbare) verpakking. Meer informatie over deze en de andere varianten vind je op de website. Welke variant ga jij uitproberen?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

4 Comments on Venco Choco D’rop

 1. Donna
  30 juli 2021 at 12:31 (1 jaar ago)

  Nou dat smaakt naar meer!
  Kan al helemaal niet van de “Jubes” drop van Venco afblijven. En nog meer mensen niet blijkbaar want ik grijp vaak mis. Geluk bij een ongeluk misschien 😉
  Goed weekend!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  29 juli 2021 at 17:27 (1 jaar ago)

  Ik zou het zelf nooit gekocht hebben maar ga het toch een keer proberen 😉

  Beantwoorden
 3. Esther Messing
  29 juli 2021 at 13:02 (1 jaar ago)

  Ik kon er nog steeds afblijven in de supermarkt, maar ik geloof dat me dat nu niet meer gaat lukken.

  Maar fijn dat je vast voorgeproefd hebt

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  29 juli 2021 at 09:46 (1 jaar ago)

  Oeh, nu ben ik wel benieuwd. Net wat je zegt, het klinkt eigenlijk niet heel aantrekkelijk, de combinatie van drop en chocolade, terwijl ik het los van elkaar wel allebei lekker vind.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.