Vernieuwde SPA Fruit: 45% minder suiker

Onlangs ontving ik een super vrolijk perspakket. Een mooie mand met daarin een kleurig picknickkleed en een aantal flessen en blikjes SPA Fruit. Niet alleen het pakket was vrolijk, maar ook het bijbehorende persbericht. SPA Fruit heeft een frisse wind door het assortiment laten waaien met een paar verrassende nieuwe smaken. En waar ik persoonlijk héél blij van werd: de nieuwe samenstelling bevat 45% minder suiker. Hierdoor zijn de frisdranken, die 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten, lekker laag in calorieën.

SPA Fruit

SPA Fruit

Vooral met het bericht dat SPA Fruit vanaf nu beduidend minder suiker bevat, was ik persoonlijk heel blij. Zoals jullie wel weten eet en drink ik nauwelijks nog suiker, omdat mijn lichaam er gevoelig op reageert. Maar soms, vooral op warme zomerdagen, wil ik weleens wat anders drinken dan puur water, koffie of thee. Een lekker koud glas prik-met-een-smaakje is op zo’n warme dag gewoon niet te weerstaan. Maar het liefst met zo min mogelijk suiker natuurlijk. Ik blijk hierin niet de enige te zijn: uit onderzoek is gebleken dat 3 op de 5 consumenten let op de hoeveelheid suiker in frisdrank.

SPA Fruit bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen of conserveermiddelen. En met slechts 8 tot 12 calorieën per 100 ml is het een lekker bewuste keuze.

Nieuw in het assortiment

SPA Fruit is er zowel in bruisende als niet-bruisende smaken. Bij de niet-bruisende smaken is Raspberry Blackcurrant toegevoegd, en bij de bruisende smaken Grapefruit Raspberry en Cassis Blackberry. Samen met de reeds bestaande smaken is er nu lekker veel te kiezen, van zoet tot wat frisser.

Ik heb zelf maar zelden flessen frisdrank in huis, omdat ik niet dagelijks frisdrank drink. En ik vind het dan zonde om een fles open te maken, die vervolgens dagenlang (of nog langer) in de koelkast staat. Ik ben dan ook super blij met nog een uitbreiding van het assortiment: blikjes met bruisende SPA Fruit. Deze zijn verkrijgbaar in de smaken Lemon Cactus, Strawberry Blueberry en Mango Grapefruit, waarvan de laatste twee ook nieuwe smaken zijn.

SPA Fruit

Mijn favorieten

Mijn persoonlijke favoriete smaken zijn Grapefruit Raspberry, Strawberry Blueberry en bij de niet-bruisende variant Raspberry Blackcurrant. Je kunt de niet-bruisende varianten overigens makkelijk herkennen aan de bredere dop. Alle flessen zijn gemaakt van 100% gerecycled PET. Ik drink SPA Fruit het liefst koud, vooral op warme zomerdagen. Ik vind het een heerlijke dorstlesser die niet zo overdreven zoet is als veel andere frisdranken.

Het vernieuwde SPA Fruit assortiment is verkrijgbaar bij diverse supermarkten. Meer informatie over alle producten van SPA vind je op de Nederlandse website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.