Verzamelreview Catrice nieuwe najaarsproducten 2019

In deze video kondigde ik het al aan: de Catrice nieuwe najaarsproducten die aan het vaste assortiment toegevoegd worden. Inmiddels zullen de nieuwe producten al op een aantal plekken verkrijgbaar zijn, hoogste tijd voor een nadere review! Ik laat je in dit artikel vijf verschillende producten zien, en natuurlijk maak ik er ook een make-up look mee!

Catrice nieuwe najaarsproductenCatrice nieuwe najaarsproducten 2019

Ik zei het in de video ook al: ik vind dat Catrice echt een steeds beter en mooier make-up merk wordt. Natuurlijk zijn de prijzen de afgelopen jaren ook wel wat gestegen, maar dat geldt voor alle make-up merken. Of beter gezegd: voor alles ๐Ÿ˜‰ Ik ontving een hele mooie selectie van de Catrice nieuwe najaarsproducten, en ga er vandaag een aantal van dichtbij aan je laten zien.

Crystallized Eyeshadow Palette (โ‚ฌ 9,89)

#catricexcrystals! Kristal is de nieuwste trend in de beautywereld. De stenen hebben verschillende eigenschappen en hebben allemaal hun eigen kracht โ€“ net als deze twee nieuwe oogschaduwpaletten. Het op de amethist geรฏnspireerde palet symboliseert innerlijke kracht, moed en succes en spoort je aan je look kracht bij te zetten en professionele make-updoelen te bereiken. Het op rozenkwarts geรฏnspireerde palet symboliseert het mysterie van vriendschap en liefde โ€“ de boodschap is โ€˜Share your best stories!โ€™ om jouw creativiteit als een gepassioneerde make-up artiest te onthullen. Elk palet bevat tien hoog gepigmenteerde, zacht smeltende metallic kleuren en romige, matte tinten die gezamenlijk voor een krachtig resultaat zorgen.

Het Crystallized Eyeshadow Palette is verkrijgbaar in twee varianten: 010 Raise Up Your Voice en 020 Sister Of My Soul. Chapeau trouwens voor degene(n) die na al die jaren nog steeds zulke mooie namen weet te verzinnen! ♥ Ik ontving de eerste variant, de andere bevat meer warme kleuren.

Catrice nieuwe najaarsproductenHoewel ik zelf veel oogschaduwpalettes in warme tinten heb, vind ik deze wat koelere kleuren toch ook wel erg mooi! Of misschien wel juist daarom ๐Ÿ˜‰ Ik vind de verpakking er erg mooi uitzien. Het is gemaakt van karton, dat is natuurlijk wel wat gevoeliger voor beschadigingen. Maar ik ben van mening dat als je zorgvuldig met je make-up producten omgaat, een kartonnen palette net zo goed heel lang kan meegaan.

Het palette bevat een aantal neutrale kleuren, en drie wat meer opvallende kleuren. Een mooie mix, waarmee je natuurlijk allerlei verschillende looks kunt maken. Er zitten ook twee highlighters in, en een vrij evenredige verdeling matte en shimmery kleuren. Hieronder laat ik de swatches aan je zien:

Catrice nieuwe najaarsproductenDe swatches

Van links naar rechts: Goal Digger, Amethyst, Courage, Chrystal en Vibe. Zoals je ziet, valt Vibe nogal tegen qua pigmentatie vergeleken met de rest. Dit heb ik eigenlijk altijd met matte kleuren, daarom gebruik ik ze ook maar zelden. De overige vier kleuren zijn gewoon prima in orde qua pigmentatie. Ik vind vooral Goal Digger en Amethyst erg mooi!

Van links naar rechts: Power, Mood, Proud, Strength en Greates Era. Ook hier vallen de matte kleuren wat weg qua pigmentatie, en is vooral Power nogal poederig. Let daar even op bij het aanbrengen, anders is je hele kaak oranje ๐Ÿ˜‰ Mood en Proud vind ik dan weer echt prachtig, dit zijn echt mijn kleuren!

De kwaliteit van de oogschaduws is verder helemaal prima. Ze laten zich fijn aanbrengen en blenden, en met een oogschaduwbasis eronder houden ze het met gemak een hele dag vol. Mijn favoriete oogschaduws uit het palette zijn de kleuren met een shimmertje erin, maar dat is gewoon echt mijn persoonlijke voorkeur. Dat heb ik eigenlijk met ieder oogschaduwpalette, ongeacht het merk.

Luminice Highlight & Bronze Glow Palette (โ‚ฌ 6,99)

Deze paletten zorgen niet alleen voor een geweldige glow, ook de verpakking ziet eruit als een designerstuk. Twee highlighters en een blush of bronzer en een geรฏntegreerd spiegeltje creรซren samen het perfecte palet; het ideale beautyproduct voor vrouwen โ€˜on the goโ€™.

Net als oogschaduwpalettes, ben ik ook gek op palettes met blush, highlighter en bronzer. Zo’n palette is meestal qua kleuren op elkaar afgestemd, dus hoef je zelf niet meer na te denken over welke kleuren bij elkaar passen.

De palettes zijn ook weer verkrijgbaar in twee varianten: 010 Rose Vibes Only en 020 Feel Gold. De eerste bevat een blush, bronzer en highlighter, en de variant die ik heb bevat twee highlighters en een bronzer.

Catrice nieuwe najaarsproductenNice, ik houd hier zo van! Zo op het eerste gezicht bevat de linker highlighter wat minder shimmers dan de middelste kleur. De bronzer is ook lekker shiny, prachtig voor de zomer en nazomer! Hieronder zie je de swatches:

De swatches

De swatches laten zien wat ik al vermoedde: de linker highlighter bevat vooral glans, en minder shimmers. De andere twee kleuren zijn wel lekker shimmery, perfect voor een zomerse glow op je gezicht! De pigmentatie van alle drie de kleuren is echt uitstekend. Dat betekent wel dat je een beetje voorzichtig moet zijn met aanbrengen, wil je er niet als een discobol bij lopen ๐Ÿ˜‰ Begin met een beetje, en bouw het eventueel verder op. Ook deze zie je aan het eind van het artikel terug in de look!

Blush Box Glowing & Multicolour (โ‚ฌ 3,59)

Deze meerkleurige blush voorziet je van een prachtige, subtiele glow voor een stralend frisse huid. Drie verschillende tinten in een spannend patroon met twee verschillende kleurcombinaties; het perfecte beautyproduct voor een mooie glans op de wangen.

Deze blush uit de Catrice nieuwe najaarsproducten ziet er ook heel veelbelovend uit! Wat een gaaf patroon zo met de verschillende kleuren ♥

De Blush Box is er in twee kleuren: 010 Dolce Vita en 020 It’s wine o’clock. Dolce Vita is wat meer peachy van kleur, It’s wine o’clock wat warmer roze. En ik vind dat een hele mooie kleur, zeker voor het najaar!

Catrice nieuwe najaarsproductenHier zie je al goed de prachtige glans van de blush. Ik houd daar wel van, dat geeft je gezicht niet alleen een frisse blos, maar meteen ook een mooie glow. Zeker als je daarnaast geen highlighter gebruikt, ben je eigenlijk in รฉรฉn keer klaar.

De swatch van de blush is een beetje poederig, en doet qua pigmentatie geen recht aan het uiteindelijke resultaat op mijn gezicht. Daar is de kleur namelijk veel warmer en intenser. Ik moet zelfs heel voorzichtig beginnen met aanbrengen, omdat ik al snel tรฉ veel kleur aanbreng. Laat je door deze swatch dus niet van de wijs brengen, maar kijk zo even naar het eindresultaat op mijn gezicht.

Catrice nieuwe najaarsproductenEyeconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof (โ‚ฌ 4,99)

De nieuwe EYEconista lijn krijgt een waterproof variant. Met hetzelfde borsteltje als haar non-waterproof zusje en de lash millionizer textuur verandert deze mascara het uiterlijk van de wimpers dramatisch. 180% meer volume en 24 uur waterproof maakt deze mascara tot een ware all-rounder.

Ik had de ‘gewone’ Eyeconista Lash Millionizer Volume Mascara nog niet geprobeerd. Eigenlijk ben ik sinds het ontdekken van de Little Black One Volume mascara van Catrice daarbij blijven steken, en heb ik niet meer zo de behoefte om andere varianten uit te proberen. Deze variant is dus, naast alle andere beloftes, ook waterproof. 24 uur waterproof is natuurlijk wel een beetje overdreven, er is niemand die zijn mascara 24 uur wil dragen, toch? Tenzij je naar de andere kant van de wereld vliegt en een hรฉle lange reis moet maken ๐Ÿ˜‰

Catrice nieuwe najaarsproductenHet borsteltje van de mascara werkt prettig en makkelijk. Ik heb vrij korte wimpers, en kan daardoor niet goed overweg met grote mascaraborsteltjes. Maar deze werkt heel fijn en nauwkeurig. De mascara geeft mijn wimpers inderdaad beduidend meer volume, maar iets te weinig lengte voor mijn wimpers (maar dat belooft hij ook niet). Heb je van jezelf al langere wimpers, dan is het wellicht wel een perfecte mascara! Het resultaat op mijn wimpers zie je aan het eind van het artikel.

Catrice nieuwe najaarsproductenDemi Matt Lipstick (โ‚ฌ 3,99)

De perfecte match: een combinatie van de meest comfortabele feel good formule en een matte finish. Een sensuele semi-matte lipstick die moeiteloos over de lippen glijdt als een balsem. De langhoudende lipstick combineert ultieme dekking met een extreem licht gevoel op de lippen. De formule is verrijkt met avocado- en olijfolie en biedt een toegankelijk kleurenpalet van rood en roze tot nude. De lipstick heeft een nieuwe CATRICE designerverpakking.

De nieuwe Demi Matt Lipstick is er in tien verschillende kleuren, waarvan ik de kleur 020 Most Flattering Petal Pink ontving. Een zomerse koraalkleur: iets heel anders dan wat ik normaal draag (50 tinten rood) maar ik vind hem wel mooi. Ik vind de verpakking er leuk uitzien, maar hij voelt wel licht (en daardoor goedkoop) aan. Dat zegt overigens helemaal niets over de lipstick zelf, want lipsticks die zwaarder aanvoelen, hebben meestal gewoon dezelfde inhoud.

Ondanks de belofte van een ‘feel good formule’ ziet de lipstick er op het eerste gezicht een beetje korrelig en droog uit. Ook van de swatch word ik niet direct heel erg blij:

De lipstick voelt een beetje stroef bij het aanbrengen, en heeft ook een ietwat korrelige pigmentatie. Op mijn lippen voelt de lipstick wel comfortabel, maar ook daar oogt hij korrelig. Jammer, hier ben ik dus niet enthousiast over.

Catrice nieuwe najaarsproductenDe look

Natuurlijk heb ik met alle bovenstaande Catrice nieuwe najaarsproducten ook een complete make-up look gemaakt. Inmiddels zijn een aantal van deze producten onderdeel van mijn dagelijkse make-up routine: de blush, de mascara en de bronzer uit het Luminice palette.

Ik vind de producten een prachtige zomerse glow aan mijn gezicht geven, heel mooi! De lipstick vind ik qua kleur verrassend goed matchen, ik vind het echt jammer dat de textuur zo tegenvalt. Ik dacht dat de blush voor mij iets te donker zou zijn, maar ik vind het juist prachtig!

Catrice nieuwe najaarsproductenHier zie je de mascara van dichtbij, ik draag hier twee dunne laagjes. Ik vind het resultaat erg mooi!

De Catrice nieuwe najaarsproducten liggen vanaf begin augustus in de schappen. Let op: de lancering van de nieuwe producten kan per filiaal verschillen. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Verzamelreview Catrice nieuwe najaarsproducten 2019

 1. Miranda Aerts
  30 augustus 2019 at 06:48 (5 maanden ago)

  Ik heb ze al gezien in de winkel, bedankt voor de review ervan! ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  23 augustus 2019 at 08:03 (5 maanden ago)

  Ziet er goed uit. Ik ga de kruitvat hier ook weer eens opzoeken om te kijken wat ze hebben.

  Beantwoorden
 3. Monique
  21 augustus 2019 at 10:09 (5 maanden ago)

  Een mooi palet oogschaduw! Ik heb aardig wat spulletjes van Catrice en ik ben er heel tevreden over. Ook lipsticks, die ik wel heel fijn vindt. De mascara ga ik sowieso proberen. De make up staat je goed!
  Leuke blog weer!

  Beantwoorden
 4. Yolanda
  21 augustus 2019 at 08:18 (5 maanden ago)

  Prachtige make-up en zeker betaalbaar

  Beantwoorden
  • Caro
   21 augustus 2019 at 08:24 (5 maanden ago)

   Mooie make up! Gauw eens kijken wat mijn Kruidvat heeft ingekocht

   Beantwoorden
 5. chucky1012
  21 augustus 2019 at 06:28 (5 maanden ago)

  Prachtige look
  Mooie teinten en wat een goed goed gepigmentee4de eyeshadow….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.