Vichy Neovadiol Rose Platinium revitaliserende dagcrème

Zo rond onze veertigste verjaardag moeten we er allemaal aan geloven. Er komt een dag dat je in de spiegel kijkt en ziet dat je leeftijd opeens aan je huid is af te lezen. Op zich vind ik dat helemaal niet erg, ik schaam me niet voor rimpels of een wat slappere huid. Maar natuurlijk kun je er wel iets aan doen om je huid zo lang mogelijk sterk en gezond te houden. In deze categorie review ik vandaag de Vichy Neovadiol Rose Platinium. Een versterkende en revitaliserende dagcrème speciaal voor de rijpere huid.

Vichy Neovadiol Rose Platinium

Vichy Neovadiol Rose Platinium

Naarmate we ouder worden wordt onze huid niet alleen steeds dunner, maar ook fletser. Dit komt onder meer door een veranderde microcirculatie en de aantasting van het netwerk van micro-haarvaatjes onder de huid. Wat leidt tot een doffere, bleke huid. De nieuwe Neovadiol Rose Platinium Is de eerste dagcrème van Vichy die de rijpere huid versterkt, revitaliseert en haar natuurlijke glow bevordert.

Vichy Neovadiol Rose PlatiniumTot een jaar of tien geleden moest een gezichtscrème qua textuur vooral heel licht zijn voor mij, en liefst niet voelbaar op mijn huid. Nu mijn huid en ik wat ouder geworden zijn, mag een crème voor mij het liefst juist wat voller zijn. Een volle gezichtscrème met goede ingrediënten maakt je huid namelijk niet vet, maar geeft haar wel de verzorging die bij je leeftijd past. Vichy Neovadiol Rose Platinium belooft je huid sterker te maken en haar haar elasticiteit terug te geven. Waardoor ze beter voelt én oogt.

Vichy Neovadiol Rose PlatiniumIngrediënten

De ingrediënten die mij als eerste opvallen in het lijstje zijn Sheabutter, Rijstkiemolie en Vitamine E. Sheabutter staat bekend om zijn intens voedende, verzorgende en herstellende werking op de huid. Rijstkiemolie houdt de huid elastisch en gezond, en houdt daarnaast de huidskleur mooi en stralend. Vitamine E is essentieel voor de huid: het is rijk aan antioxidanten, herstelt en versterkt de huidbarrière en speelt een belangrijke rol bij het tegengaan van huidveroudering.

Verder zie ik in de ingrediëntenlijst twee soorten minerale olie staan: Dimethicone en Paraffinum Liquidum. Deze leggen een beschermend laagje op de huid, waardoor deze beschermd wordt tegen uitdrogen. Zeker voor een erg droge huid kan dit effectief werken, hoewel minerale olie niet echt een verbeterende werking heeft op de huid. Mijn huid reageert nogal eens gevoelig op minerale olie. Omdat beiden vrij ver boven in de lijst staan en dus in een hoog percentage aanwezig zijn, vreesde ik er vooraf een beetje voor. Maar goed, in het verleden ben ik al vaker positief verrast, dus ik ben de crème uiteraard gewoon gaan testen.

Vichy Neovadiol Rose PlatiniumTextuur en werking

Wat als eerste opvalt als ik de pot open maak, is de subtiele rozengeur van Vichy Neovadiol Rose Platinium. Ik houd doorgaans niet zo van rozengeur in verzorgingsproducten, maar in dit geval is de geur subtiel en doet een beetje luxe aan. De textuur van de dagcrème is vrij vol, precies waar ik en mijn huid van houden.

Vichy Neovadiol Rose PlatiniumOndanks de volle textuur laat de crème zich goed verdelen en inmasseren en laat geen vet of te vol laagje achter op mijn huid. Het is hiermee ook een prima basis voor mijn dagelijkse make-up. Vichy Neovadiol Rose Platinium geeft mijn huid direct, maar ook gedurende de hele dag, een comfortabel gevoel.  De crème heeft een lichtroze kleur met pigmenten die de huid direct een frissere teint geven. Ideaal voor wie liever geen foundation of BB-cream gebruikt, maar wel een net wat frissere kleur wil.

Vichy Neovadiol Rose PlatiniumOver de werking op de langere termijn kan ik dit keer helaas weinig zeggen. De eerste dagen ging het goed met mijn huid, maar na een week kwam er toch een reactie op de minerale oliën. Heel jammer, want ik was erg te spreken over de textuur van de crème en het gevoel op mijn huid. Ondanks het feit dat hij voor mijn huid helaas niet de juiste bleek, vind ik Vichy Neovadiol Rose Platinium daarom wél een aanrader. Mits jouw huid natuurlijk niet gevoelig reageert op minerale olie.

Vichy Neovadiol Rose Platinium dagcrème kost € 33,45 voor 50 ml (dit is een adviesprijs) en is onder andere verkrijgbaar bij apotheken of via diverse webshops. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Vichy Neovadiol Rose Platinium revitaliserende dagcrème

 1. Manon
  5 januari 2018 at 16:59 (5 jaren ago)

  Jammer dat je huid erop reageerde!

  Beantwoorden
 2. Miranda
  5 januari 2018 at 14:23 (5 jaren ago)

  De producten van Vichy hebben een gezonde, luxe uitstraling voor mij. Wat jammer dat je huid er minder blij van werd maar het is daardoor wel een eerlijke review 🙂

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  5 januari 2018 at 08:28 (5 jaren ago)

  Jammer dat jouw huid erop reageerde. Ik ben nu bijna door mijn pot heen en ik vind het een heerlijke crème, hij voelt comfortabel aan, laat mijn huid er mooi uitzien en ruikt natuurlijk ook erg lekker. Ik ben er dus wel tevreden mee , ook al zitten er ook wat mindere ingredienten in.

  Beantwoorden
 4. Marije
  5 januari 2018 at 06:48 (5 jaren ago)

  Wat jammer dat je huid er toch op reageerde. Voor mij moet het toch nog luchtig blijven.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.