Vichy Slow Âge oogverzorging: luxe of noodzaak?

Een oogcrème is al jaren een vast onderdeel van mijn gezichtsverzorgingsroutine, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Iedereen die beweert dat je voor de huid rond je ogen net zo goed een gewone dag- of nachtcrème kunt gebruiken: nee, die heeft toch echt wel haar eigen specifieke verzorging nodig. Ik testte de nieuwe Vichy Slow Âge oogverzorging, en vertel je er vandaag wat meer over!

Vichy Slow Âge oogverzorgingVichy Slow Âge oogverzorging

Ik start deze review met een weetje, wat ook ik nog niet wist:

Slechts 20% van huidveroudering is erfelijk bepaald. De overige 80% is afhankelijk van omgevingsfactoren en levensstijl.
Vichy Slow Âge wordt aanbevolen voor alle vrouwen die zich bewust zijn van de gevolgen van omgevingsfactoren en levensstijl en die de eerste tekenen van huidveroudering willen vertragen.

Je kunt dus wel degelijk iets doen om huidveroudering te vertragen, en behoorlijk veel ook. In onze huidige tijd, waarin onze huid te maken krijgt met stress, luchtvervuiling, niet altijd de juist voeding, etc. is het meer dan ooit belangrijk om je huid te ondersteunen met de juiste verzorgingsproducten.

Vichy Slow ÂgeIngrediënten

De belangrijkste ingrediënten van Vichy Slow Âge oogverzorging zijn Dimethocine en Glycerine. Nu ben ik normaal gesproken geen fan van Dimethicone in gezichtzverzorgingsproducten, omdat mijn huid daar nogal eens op reageert in de vorm van pukkels. De huid rondom mijn ogen reageert er echter niet op, en het beschermende laagje wat Dimethicone op de huid legt, zorgt er in dit geval uitstekend voor dat het vocht in de huid vast gehouden wordt, en dat is iets wat de huid op deze plaats erg goed kan gebruiken.

Verder bevat de oogcrème Bifida Fement Lysate, dit is een probioticum wat DNA herstellende eigenschappen heeft en gewonnen wordt uit natuurlijke suikers. Andere ingrediënten die mij opvallen vanwege hun bewezen werking zijn Sheabutter, Vitamine E, Ginkgo Biloba extract en Caffeïne.

Vichy Slow Âge oogverzorgingVichy heeft altijd een beetje een cleane uitstraling, waardoor het merk mij nooit zo opviel. Nu ik echter al een aantal producten van Vichy getest heb, moet ik bekennen dat ik het toch wel een goed en fijn skincare-merk vind. Ook het feit dat het goed verkrijgbaar is en redelijk betaalbaar is, spelen hierbij zeker mee voor mij.

Vichy Slow Âge oogverzorgingTextuur en werking

Vichy Slow Âge oogcrème heeft een vrij rijke textuur, maar dat vind ik bij oogcrèmes juist altijd wel fijn. Tenzij ze ervoor zorgen dat mijn make-up van mijn huid glijdt, dan is het natuurlijk te veel van het goede 😉 Maar dat doet deze oogverzorging gelukkig niet.

Vichy Slow ÂgeDe romige textuur zorgt ervoor dat de oogcrème zich goed laat verdelen en direct al comfortabel aanvoelt. Ik weet dat je ‘officieel’ een oogcrème in de huid moet kloppen, maar daar ben ik te ongeduldig voor. Ik masseer het altijd voorzichtig met mijn vingertoppen in de huid.

Zowel direct als op de langere termijn zorgt Vichy Slow Âge oogverzorging ervoor dat de huid rond mijn ogen comfortabel en soepel aanvoelt. Ik gebruik de oogcrème nu een week of 6 à 7, en merk echt verbetering. Qua zachtheid van de huid, maar ze voelt ook elastischer en oogt frisser. Ik vind het een erg fijn oogverzorgingsproduct!

Vichy Slow Âge oogverzorging (adviesprijs € 24,45) is zowel online verkrijgbaar als bij de apotheek. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Vichy Slow Âge oogverzorging: luxe of noodzaak?

 1. Neeltje
  4 oktober 2017 at 21:43 (5 jaren ago)

  Een oogcreme is inderdaad een fijn product. Deze onthoud ik. Altijd fijn om reviews te lezen van anderen.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  4 oktober 2017 at 14:36 (5 jaren ago)

  Fijn merk en ik zal dit product meteen op mijn wishlist zetten 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Yvonne
  4 oktober 2017 at 11:08 (5 jaren ago)

  Fijne review! Klopt, 80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren, met name zonlicht. Daarom smeer ik altijd minimaal met SPF 15 in de winter en 30 in de zomer. Oogcrèmes gebruik ik ook, al is dat wel minder frequent geworden sinds ik gelezen heb dat een gewone (parfumvrije crème ook volstaat – volgens Paula Begoun en Jetske Ultee). Een oogcrème bevat vaak dezelfde ingrediënten als een dagcrème, maar dan in een kleiner potje of tubetje. 🙂 Ach, het geeft in elk geval het gevoel dat je goed bezig bent met je huid haha.

  Beantwoorden
 4. Tamara
  4 oktober 2017 at 09:01 (5 jaren ago)

  Ik gebruik nog géén oogcreme eigenlijk, gezien mijn leeftijd zal ik daar toch eens mee moeten starten toch!
  Waar smeer je dat allemaal? Ook op je ooglid, of alleen rondom? Géén idee eerlijk gezegd.

  Fijn informatief artikel!

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  4 oktober 2017 at 07:48 (5 jaren ago)

  Oh wat goed dat je echt verbetering merkt! Door de rijke textuur zou dit echt een oogcreme zijn die ik alleen in de avond zou gebruiken, ik heb altijd heel snel last van vlekkende mascara:-(

  Beantwoorden
 6. Marije
  4 oktober 2017 at 06:21 (5 jaren ago)

  Vichy staat nog steeds op mijn lijstje om een leer te testen. Deze oogcrème klinkt super

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.