Vichy Slow Age: de strijd tegen huidveroudering

Huidveroudering wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Uiteraard speelt leeftijd een belangrijke rol, maar ook blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, stress en slaaptekort veroorzaken (vroegtijdige) veroudering van de huid. Vichy Slow Age is een nieuw gezichtsverzorgingsproduct wat huidveroudering helpt voorkomen. Ik vertel je mijn ervaring, en deel je ook mijn huidverzorgings’geheimen’.

Vichy Slow Age

Vichy Slow Age: voor een jeugdige, gezonde gloed van de huid

80% van alle huidverouderingsverschijnselen worden veroorzaakt door verschillende omgevingsfactoren zoals UV-straling en vervuiling – maar stress, vermoeidheid en andere leefgewoonten hebben ook een enorme invloed op de huid. Het is daarom zaak om op tijd huidveroudering te voorkomen door de schadelijke effecten van deze externe en interne factoren teniet te doen. Met een positieve campagne laat Vichy vrouwen aan het woord die de geheimen van mooi ouder worden onthullen. Het is een anti-age campagne voor vrouwen (24-49 jaar) door vrouwen.

Vichy Slow Age
Vichy Slow Age: ingrediënten

Vichy Slow Age bevat een aantal mooie, werkzame ingrediënten zoals Bifidus en Baïcaline-wortel, en mineraliserend Thermaal water, wat rijk is aan 15 mineralen. De ingrediënten zijn op een bijzondere manier toegepast in het product:

De kracht van de elementen (Vichy water, Baïcaline-wortel en Bifidus) zijn behouden gebleven door de Baïcaline-wortelextract en Bifidus op een lagere temperatuur (lager dan 45°C) toe te voegen. Zo is voorkomen dat de werkzame stoffen verloren gaan door de hitte.

Het was niet gemakkelijk om alle werkzame bestanddelen en de UV-filters te combineren in een zeer dunne fijne textuur. Om het vettige gevoel en de witte waas die vaak gepaard gaan met UV-filters te voorkomen heeft Vichy Laboratories een mix van verschillende wassen toegevoegd om zo het absorberen door de huid te bevorderen. Daarnaast is er ook silica toegevoegd om de huid fluweelzacht aan te laten voelen. De verrassende textuur vormt eerst een druppel die gelijk smelt na het aanbrengen, zodat je een zijdezacht gevoel over houdt.

Vichy Slow Age
De verpakking van Vichy Slow Age ziet er erg mooi uit, en voelt zwaar en luxe. De combinatie van wit met zeegroen versterkt voor mij dat luxe gevoel nog eens. Hoewel het natuurlijk niets zegt over de werking van het product, vind ik een mooie verpakking altijd wel van een toegevoegde waarde.

Mijn huidverzorgingsgeheimen

Voor Beautyspots mag ik natuurlijk veel mooie producten testen, waaronder gezichtsverzorging van de meest mooie merken. Dat speelt uiteraard een belangrijke rol bij een goede huidverzorging: het gebruik van het juiste product. Maar er is meer wat bijdraagt aan een gezonde huid:

 1. Ik reinig iedere ochtend en iedere avond mijn huid. Hoe vroeg/laat het ook is, of hoe moe ik ook ben. ’s Ochtends gebruik ik alleen een reinigend product, ’s avonds gebruik ik eerst een product om mijn make-up te verwijderen, en reinig daarna mijn huid. Daarna gebruik ik altijd een toner, en vervolgens mijn dag- of nachtcrème, eventueel vooraf gegaan aan een serum. Ook gebruik ik iedere dag, ’s ochtends en ’s avonds, een oogcrème.
 2. Ik slaap op een satijnen kussensloop. Hoewel ik niet denk dat dat bestaande rimpels laat verdwijnen, ben ik er wel van overtuigd dat het helpt om nieuwe en/of diepere rimpels te voorkomen.
 3. Ik drink veel water, minimaal 2 liter per dag.
 4. Ik rook niet, drink maar heel af en toe alcohol en lig in de zomer geen uren te bakken in de zon. Sowieso gebruik ik altijd een goede SPF, omdat ik met Benthe natuurlijk ongemerkt veel buiten ben.

Vichy Slow Age
Vichy Slow Age heeft een handig pompje, waarmee je het product hygiënisch en makkelijk doseert.

Vichy Slow AgeTextuur en werking

Het product heeft een dunne textuur, eigenlijk is het meer een fluid dan een crème. Hierdoor laat het zich makkelijk verdelen en trekt snel in de huid, maar ik vroeg me wel af of het mijn huid voldoende verzorging zou bieden.

Vichy Slow Age
Vichy Slow Age heeft ondanks de dunne textuur echter een uitstekende verzorgende werking. De crème voelt zacht aan op mijn huid, en voorziet haar van een licht verzorgend laagje. De crème heeft een geur die voor mij luxe aandoet, maar na het aanbrengen al snel verdwijnt. Het is een prima basis onder mijn dagelijkse make-up, ik vind het product erg fijn in gebruik.

Vichy Slow AgeConclusie

Ik heb Vichy Slow Age een paar weken gebruikt (iets korter dan ik normaal gesproken gezichtsverzorging test), en ben redelijk tevreden over de werking. Ik merk niet zozeer een vermindering van rimpels, maar daarvoor moet je een product naar mijn mening wel minimaal een paar maanden gebruiken om daar iets van te merken.Ik merk wel dat mijn huid ontspannen en soepel aanvoelt, een gezonde glow heeft en vrij blijft van onzuiverheden (ondanks de aanwezigheid van dimethicone in het product, waar mijn huid gevoelig op kan reageren).

Vichy Slow Age (€ 25,95/50 ml) is verkrijgbaar bij de apotheek, of online via één van deze verkooppunten: klik. Ik heb dit product ontvangen voor een review.

Wat doe jij om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan?

5 Comments on Vichy Slow Age: de strijd tegen huidveroudering

 1. Vera
  27 november 2016 at 09:21 (6 jaren ago)

  Hmmm.. ik weet het eigenlijk nog niet zo na je review. Ik krijg niet de indruk dat het product een echte “wow-factor” heeft op de uitstraling na. Heb ik dat goed gelezen?

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 november 2016 at 09:26 (6 jaren ago)

   Nee, als het product een ‘wow-factor’ had voor mij, dan had ik het wel anders omschreven dan ‘redelijk tevreden’ 😉

   Beantwoorden
   • Vera
    27 november 2016 at 09:45 (6 jaren ago)

    Ja. Touché.
    Dan weet ik genoeg, thx voor de open review!

    Beantwoorden
 2. marije
  27 november 2016 at 08:42 (6 jaren ago)

  Stond er vrijdag nog mee in mijn handen bij de apotheek. Was er al benieuwd naar. Klinkt wel fijn.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  27 november 2016 at 06:23 (6 jaren ago)

  Klinkt erg goed.
  Ben er nu zo benieuwd naar…

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.