Voorjaar in een flesje: Lush Grass showergel

Bepaalde producten zijn voor mij onlosmakelijk met een seizoen verbonden. Zo gebruik ik in de zomer nooit kruidige geuren, en laat ik in de winter fruitgeuren liever in de kast staan. Dé geur die voor mij aan het voorjaar verbonden is, is Grass van Lush. Toen ik laatst bij de Lush winkel in Den Bosch was, heb ik mezelf dan ook getrakteerd op een fles van dit heerlijke goedje.

Lush Grass

Als een verfrissende ochtendwandeling door vers gemaaide grasvelden. Met voedend tarwekiemgras voor je huid en opwekkende bergamot en neroli voor je geest. Douchen was nog nooit zo zen.

Tarwekiemgras is een anti-oxidant, en fantastisch voor je huid (wist je dat je het sap ook kunt drinken, het schijnt hartstikke gezond te zijn). Het beschermt je huid tegen vrije radicalen. Volgens Lush is tarwekiemgras zelfs het beste anti-huidverouderingsmiddel wat er is. Citrusoliën geven Grass een extra frisse boost. De complete ingrediëntenlijst vind je op de fles, maar ook op de website van Lush:

Water (Aqua), Natrium Cocoamphoacetate (Sodium Cocoamphoacetate), Tarwegras sap, vers (Triticum vulgare), Lauryl betaïne (Lauryl Betaine), Chlorofyl water (CI 75810, Aqua), Sandelhout olie (Santalum austro-caledonicum vieill), Bergamot essentiële olie (Citrus aurantium bergamia), Neroli essentiële olie (Citrus aurantium amara), Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Coumarin (*Coumarin), Geraniol (Geraniol)

Lush Grass

Grass is een vrij dikke douchegel (al kan dit per batch verschillen, het zijn tenslotte handgemaakte producten), en daardoor ook zuinig in gebruik. Hij geeft een lekker rijk schuim en bij gebruik blijkt inderdaad de verzorgende werking van het tarwekiemgras: mijn huid voelt na het douchen lekker zacht en verzorgd, van een trekkerig gevoel is geen enkele sprake.

Lush Grass

Naast fris, vind ik de geur vooral ook erg “comforting”, dit komt door de bergamot en neroli. Dit zijn sowieso twee geuren die ik erg lekker vind, ik merk dat ik erg vaak naar producten grijp waar één van deze twee, of allebei, in zitten. Zo uit het flesje overheerst bij mij niet direct de geur van gras, dat komt pas als ik met Grass onder de douche sta.

Grass geeft mij dat heerlijke “Hoera, het is lente!”-gevoel, ik word er altijd blij en vrolijk van. Toch gebruik ik hem eigenlijk vooral in de maanden april en mei, als het echt voorjaar is. In de zomer stap ik dan weer over naar de nog frissere geuren als bijvoorbeeld Happy Hippy.

Grass is te koop in drie verschillende formaten: 100 gram voor € 9,10 – 150 gram voor € 16,75 en 500 gram voor € 30,45. Je kunt Grass online kopen, maar als je liever eerst de geur wil ruiken, kan dat in één van de Lush winkels.

Wat is voor jou de ultieme voorjaarsgeur?

3 Comments on Voorjaar in een flesje: Lush Grass showergel

 1. Kim
  29 april 2013 at 16:16 (9 jaren ago)

  Dit is inderdaad een heerlijke douchegel. Ik heb niet echt een ultieme voorjaarsgeur, ik pak graag de Aryuveda doucheschuim van Rituals en voor het zomergevoel heb ik al een paar keer naar Monoï de Tahiti van yves rocher gegrepen. 🙂

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  28 april 2013 at 11:30 (9 jaren ago)

  Dit is ook mijn favoriet voor het voorjaar.

  Beantwoorden
 3. Leneke
  27 april 2013 at 09:41 (9 jaren ago)

  Lijkt me een heerlijke douchegel. Hoogste tijd om weer eens een bezoekje te brengen aan Lush 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.