W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

Sinds kort is het W7 In the Nude oogschaduwpalette te koop, dit zou een dupe moeten zijn van het Urban Decay Naked 3 palette. Omdat ik laatstgenoemde natuurlijk in mijn bezit heb, leg ik ze in dit artikel voor jullie naast elkaar en vertel jullie mijn bevindingen. May I present you: W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3!

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3: de buitenkant

Aan de buitenkant zie je bijna geen verschil tussen de twee palettes: W7 heeft er duidelijk alles aan gedaan om het ‘dupe-gehalte’ zo hoog mogelijk te krijgen. Dezelfde kleur, hetzelfde geribbelde reliëf en dezelfde goudkleurige letters. Wat wel meteen opvalt, is het feit dat het W7 In the Nude palette veel lichter is dan het Urban Decay Naked 3 palette. Dit zit hem niet in de hoeveelheid product: beide palettes bevatten 15,6 gram oogschaduw (12 x 1,3 gram).

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

Minpuntje bij het W7 In the Nude palette vind ik het feit dat de namen van de kleuren op de onderkant van het palette staan, waar ze bij het Urban Decay Naked 3 palette onder de oogschaduws zelf staan, dat vind ik een stuk handiger.

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3: de binnenkant

Het verschil in gewicht wordt direct verklaard als je de palettes opent: waar het Urban Decay Naked 3 palette een handige, lekker grote spiegel in het deksel heeft zitten, ontbreekt deze bij het W7 In the Nude palette. Geen onoverkomelijke kwestie, maar toch vind ik zo’n spiegel altijd wel handig. Zo gebruikte ik hem iedere ochtend toen we in Barcelona waren, omdat de aanwezige spiegels in de hotelkamer niet voldoende licht hadden, en ik zo vlakbij de openslaande deuren kon gaan staan om me op te maken.

Het gedeelte waar de oogschaduws zelf in zitten, is bij het W7 palette van soort schuimrubber gemaakt, bij het Urban Decay palette zitten de oogschaduws in stevig kunststof. Duidelijk verschil in afwerking dus, maar het prijsverschil is daar dan natuurlijk ook naar.

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3: de kleuren

Hierboven zie je de palettes onder elkaar: boven het W7 In the Nude palette, onder het Urban Decay Naked 3 palette. Je ziet direct dat, hoewel het W7 palette duidelijk geïnspireerd is op het UD palette, het geen 100% dupe is, de kleuren wijken hier en daar toch wel wat af.

Qua textuur komt het W7 palette niet eens in de buurt van Urban Decay. Jullie weten dat ik een enorme fan ben van de oogschaduws van Urban Decay: ze zijn ontzettend zacht en creamy, en brengen daardoor heerlijk aan, met nauwelijks fallout. De oogschaduws van W7 voelen heel droog aan, en zijn ontzettend korrelig. Bij het aanbrengen valt het dan wel weer mee met de droge textuur, het aanbrengen en blenden gaat boven verwachting redelijk. Maar de fallout is echt enorm, vooral mijn vingers (die ik blijkbaar bij het aanbrengen onder mijn ogen houd) zitten steeds helemaal onder de korrels oogschaduw.

De houdbaarheid van het W7 palette daarentegen heeft me aangenaam verrast: na een hele werkdag zit de oogschaduw nog steeds keurig op mijn oogleden, geen crease te bespreuren.

Hieronder laat ik jullie de swatches van beide palettes zien. De eerste foto is steeds van het Urban Decay Naked 3 palette, de tweede foto van het W7 In the Nude palette. Jet ziet de kleuren zoals ze van links naar rechts in de palettes zitten:

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

Je ziet dat de linker en de rechter kleur van het W7 palette nauwelijks pigmentatie hebben, ze vallen bijna weg tegen mijn huidskleur. De tweede kleur van links (Dust/Angel) komt nog het meest overeen, de kleur rechts daarvan is in het W7 palette (Venice) een stuk meer oranje dan in het UD palette (Burnout).

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

De twee middelste kleuren komen aardig met elkaar overeen, maar links en rechts zie je wel weer duidelijk verschil. Qua pigmentatie zijn deze vier kleuren van het W7 palette goed, ook de matte kleur (Alice) geeft redelijk wat kleur.

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

Bij de vier donkerste kleuren uit het palette zie ik weer veel afwijkingen, zowel qua kleuren als qua finish. Waar de kleuren van het UD palette een bruin-grijze kleur hebben, neigen deze bij het W7 palette meer naar roodbruin.

Mijn conclusie? Het dupe-gehalte is mij persoonlijk een beetje tegengevallen, ik vind de kleuren te veel afwijken. Heb je echter het UD Naked 3 palette niet in je bezit, en ben je op zoek naar een palette wat hierop lijkt, maar waar je niet te veel geld aan uit wil geven, dan heb je met het W7 In the Nude palette een prima palette gezien de prijs die je ervoor betaalt (€ 8,49). Mits je de fallout en de matige pigmentatie van sommige kleuren voor lief neemt. Als je geen concessies wilt doen qua kwaliteit en pigmentatie, dan zul je iets dieper in de buidel moeten tasten, voor het Naked 3 palette betaal je € 46,10.

Ik kocht het W7 In the Nude palette bij Fresh Mint Cosmetics, waar de verzendkosten slechts € 1,95 bedragen.

1 Comment on W7 In the Nude vs Urban Decay Naked 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.