W7 Mighty Mattes – Matte Eye Colour Palette

Eén van de populairste budget make-up merken van dit moment is W7. Ik vond het dan ook ontzettend leuk dat ik tijdens het Mr. Goodiebag event kennis mocht maken met de nieuwste producten. Nog leuker was het, toen we zelf twee producten uit mochten zoeken om te testen en te reviewen. Ik koos, geheel buiten mijn comfortzone, voor het W7 Mighty Mattes Matte Eye Colour Palette en een Strobe Time! palette. Vandaag laat ik ze, iets later dan gepland, aan jullie zien!

W7 Mighty MattesW7 Mighty Mattes Matte Eye Colour Palette en Strobe Time! palette

Geloof me: het viel nog niet mee om twee producten te kiezen uit al het moois wat W7 inmiddels te bieden heeft. Ik keek echt mijn ogen uit bij het uitgebreide assortiment, ik was in de veronderstelling dat ze nog steeds alleen maar wat mooie oogschaduwpalettes hadden. Maar nee, inmiddels ligt er gewoon een compleet assortiment, van foundation tot oogschaduw, en van lipstick tot mascara. En nog een aantal handige tools voor het aanbrengen en verwijderen van je make-up.

W7 Mighty MattesMet het W7 Mighty Mattes palette ga ik echt way beyond mijn comfortzone. Ik blijf altijd een beetje uit de buurt van matte oogschaduws, hoezeer sommige ‘goeroes’ ook beweren dat je als vrouw van boven de 40 geen glanzende oogschaduw meer kunt dragen. Maar ik besloot het gewoon eens een keer te proberen, vooral ook omdat de kleuren in het palette me direct erg aanspraken.

W7 Mighty Mattes

Het palette bevat 12 kleuren, net zoals veel oogschaduwpalettes. Op de achterkant zie je ze op een afbeelding staan, al wijkt deze nogal wat af van de kleuren in werkelijkheid:

W7 Mighty MattesDe kleuren zijn in het palette veel koeler dan op het plaatje, ik vind het verschil behoorlijk groot. Ik draag heel vaak natuurlijke kleuren, alleen meestal wel met een warme ondertoon. Dit is dus écht een keer iets anders voor mij, maar daarom niet minder leuk en interessant.

Swatches

Hieronder laat ik de kleuren geswatcht aan je zien, steeds per vier kleuren, van links naar rechts.

W7 Mighty MattesW7 Mighty MattesHet palette begint met vier lichte kleuren, die alle vier als highlighter te gebruiken zijn, of in het geval van de drie beige/roze kleuren: als basiskleur. De eerste kleur is wit en koel, de andere drie kleuren zijn allemaal beige/roze van kleur en lijken behoorlijk veel op elkaar. Dat vind ik wel een beetje jammer, hier had van mij iets meer variatie in mogen zitten.
W7 Mighty MattesW7 Mighty Mattes

Bij de middelste vier kleuren zit gelukkig wat meer variatie. Naast de lichtroze kleur die ook erg mooi is als highlighter zie je een koelgrijze, grijsbruine en warme bruine kleur. Ik vind de pigmentatie lastig te beoordelen, voor matte kleuren is deze volgens mij aardig goed. Je kunt nu eenmaal geen matte met glanzende oogschaduws vergelijken, omdat de laatste het altijd zullen winnen. En ik heb maar heel weinig ervaring met matte oogschaduws, maar ik vind het er prima uitzien.

W7 Mighty Mattes W7 Mighty MattesEen goede pigmentatie geldt zeker voor de vier donkerste kleuren, die zien er echt heel mooi en intens uit.

Verder hebben de oogschaduws van het W7 Mighty Mattes palette een zachte textuur die fijn aanbrengt en goed blendt, en een prima houdbaarheid. Eigenlijk heb ik er gewoon niets over te klagen, het is een palette van een uitstekende kwaliteit. Je shopt het palette bij verschillende Nederlandse make-up webshops, of via de eigen webshop van W7. Het palette kost € 9,95.

W7 Mighty MattesW7 Strobe Time! – It’s Glow time!

Nu de zomer met rasse schreden nadert en we langzaamaan ook weer wat meer kleur op ons gezicht krijgen, vind ik het leuk om weer eens wat vaker en meer een highlighter te gebruiken. Het W7 Strobe Time! palette bevat vier mooie kleuren, variërend van koel roze tot een mooie roze nude tint. Kleuren waar ik van houd!

W7 Mighty MattesOp de achterkant van het palette staat uitgelegd waar je iedere kleur precies voor kunt gebruiken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker naar eigen inzicht aan de slag 🙂

Op deze foto lijken de vier kleuren vrij veel op elkaar, maar zo op de swatches zie je wel meer verschil. Ik gebruik de kleur linksboven als blush, vaak gecombineerd met de bronzer daarnaast. De onderste twee kleuren zijn echte highlighters, waarbij de rechtse kleur iets koeler is dan de linker.

W7 Mighty MattesBen jij ook zo gek op de aanblik van highlighters? ♥

W7 Mighty MattesHier zie je de kleuren geswatcht, en zie je beter de afzonderlijke kleuren. Het zijn stuk voor stuk kleuren die perfect bij mijn huid passen, zowel in de wintermaanden als straks in de zomer, als ik hopelijk wat meer kleur op mijn gezicht heb 🙂 Ook de highlighters hebben een zachte textuur en brengen prettig aan.

Het W7 Strobe Time! – It’s Glow time! palette kost € 6,95 en dat is echt een koopje vind ik.

W7 Mighty MattesDe look

Voor deze ooglook heb ik de bruingrijze kleur over het bewegend ooglid en in de crease aangebracht. De lichtroze kleur gebruikte ik in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot. Met de donkerste bruine kleur heb ik schaduw gecreëerd in de buitenste ooghoek. Ik heb vervolgens een beetje vals gespeeld, want ik heb in de binnenste ooghoek de champagne kleurige highlighter uit het Strobe Time! aangebracht. Sorry, ik kon het niet laten 😉 Een zwarte mascara, eyeliner en oogpotlood maken het compleet.

W7 Mighty Mattes Hoewel het best even wennen was voor me, vind ik de look in zijn geheel toch wel erg geslaagd. Niet dat ik nu opeens overstap op geheel matte ooglooks, maar ik ga ze wel vaker toepassen. Gebruik jij weleens matte oogschaduw?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

12 Comments on W7 Mighty Mattes – Matte Eye Colour Palette

 1. Astrid
  20 april 2017 at 11:26 (5 jaren ago)

  Mooi palette! Inderdaad, de eerste kleuren lijken wel erg veel op elkaar, daar ben ik ook altijd teleurgesteld in als dat zo is bij een palette. Ik gebruik vaak matte oogschaduws, vind het mooi en natuurlijk ogen. W7 heeft mij echter wel vaak teleurgesteld in kwaliteit. Ik heb mijn W7 palettes allemaal weggegeven aan vriendinnen en familieleden.

  Beantwoorden
 2. Manon
  19 april 2017 at 16:48 (5 jaren ago)

  Ik ben wel heel benieuwd naar de strobe time! Ziet er goed uit zeg

  Beantwoorden
 3. TypischKim
  19 april 2017 at 13:58 (5 jaren ago)

  Ik gebruik matte oogschaduw niet zo heel vaak. Kan soms wel mooi staan in een look, maar shimmer heeft nog altijd mijn voorkeur. Wat een goede pigmentatie trouwens! Ziet er erg goed uit.

  Beantwoorden
 4. Annette
  19 april 2017 at 13:09 (5 jaren ago)

  Ik gebruik ook graag matte oogschaduw maar het is vaak wat minder intens maar voor de afwisseling wel heel erg leuk

  Beantwoorden
 5. Babs
  19 april 2017 at 10:28 (5 jaren ago)

  Ik gebruik vaak matte oogschaduw al moet ik zeggen dat ik nu zo blij ben dat ik ook met shimmers kan werken en vind dat super leuk!

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  19 april 2017 at 09:59 (5 jaren ago)

  Beide producten zijn echt prachtig!!!

  Beantwoorden
 7. Miranda
  19 april 2017 at 09:59 (5 jaren ago)

  Wat een mooie make-up items van W7!
  Ik vind vooral het strobe palette schitterend, mooi voor de lente en de zomer 😎

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  19 april 2017 at 08:55 (5 jaren ago)

  Zulke prachtige teinten van de highlighter palette.

  Xoxo

  Beantwoorden
 9. Mariëlle
  19 april 2017 at 07:56 (5 jaren ago)

  Ik gebruik mat altijd in combi met shimmer haha! De swatches zien er goed uit en het is een mooie look geworden!

  Beantwoorden
 10. marije
  19 april 2017 at 07:03 (5 jaren ago)

  Mooi pallet! Ik gebruik af en toe matte oogschaduws maar vind ze niet altijd makkelijk

  Beantwoorden
 11. Hennie
  19 april 2017 at 06:54 (5 jaren ago)

  Ik gebruik regelmatig matte oogschaduw. Ik vind het erg mooi en tover voor de glans dan wat andere plekjes op mijn gezicht. Mooi palette!

  Beantwoorden
 12. Mireille
  19 april 2017 at 06:28 (5 jaren ago)

  Ik gebruik bij oudere dames vaak matte oogschaduw. Hoewel ik zelf ook niet meer piep ben heb ik net als jij ook moeite met mat. Ben gewoon een ekster zeg maar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.