Wat Maakt Je Mooi Face Custard Peach Mango

Ja hoor, daar is ze weer met een Wat Maakt Je Mooi artikel… Tja, ik kan er niks aan doen dat ik fan ben, toch? Naast lichaamsverzorging vind je in deze heerlijke webwinkel ook gezichtsverzorgingsproducten, ik heb er al verschillende gereviewd hier op Beautyspots. Onlangs werd de Face Custard Peach Mango aan het assortiment toegevoegd, en ik mocht hem testen!

Face Custard Peach Mango

Face Custard Peach Mango

De Face Custard Peach Mango is niet de eerste gezichtscrème in deze lijn. Er bestaan al een Shea & Macademia en een Pure Coconut variant, waar ik al eens een review over schreef. Wat gewoon al meer dan vijf jaar geleden is, zie ik nu. De nieuwe variant is geschikt voor alle huidtypes, je kunt hem zowel als dag- als nachtcreme gebruiken. Maar daar kom ik later in het artikel nog even op terug.

Ingrediënten

Zoals ik gewend ben van de producten van Wat Maakt Je Mooi, zitten er prachtige ingrediënten in de Face Custard Peach Mango. Zelfs de basis is al bijzonder. De meeste crèmes bevatten water als basis, maar hier is één derde daarvan vervangen door groene thee hydrosol. Dit helpt irritatie en roodheid van de huid verminderen, en heeft daarnaast antibacteriële eigenschappen.

Een mix van Perzikpit-olie, Meloenzaad-olie en Mangoboter zorgen voor het ‘vette’ deel in de crème. Perzikpit-olie is rijk aan Omega 3, 6 en 9, deze geven de huid intense hydratatie, en maken haar sterker en soepel. Meloenzaad-olie is een lichte olie die goed en snel geabsorbeerd wordt, en de huid voedt. Mangoboter staat bekend om de hydraterende eigenschappen. Het is in staat om diep in de huid door te dringen, zodat ook de diepere huidlagen gehydrateerd en gevoed worden. Het is rijk aan omega 6 en 9 vetzuren, en vitamine A, C en E. Deze drie ingrediënten staan hoog in het lijstje, wat wil zeggen dat er ook een aanzienlijk aandeel in zit.

Face Custard Peach Mango

De Face Custard Peach Mango zit in een handige én hygiënische pompverpakking. Niet alle gezichtscrèmes zijn natuurlijk geschikt voor zo’n verpakking, maar de Face Custard is er dun genoeg voor.

Face Custard Peach Mango

Textuur, geur en werking

De textuur van de Face Custard Peach Mango is luchtig en zacht, zoals de naam al verklapt. Ik vind hem wat minder vol dan de Face Custard Pure Coconut en Shea & Macademia, dat voel ik zowel bij het aanbrengen als daarna.

De Face Custard heeft een vrij sterke perzik-mango geur, van mij zou de geur iets subtieler mogen. Voor lichaamsverzorging vind ik een aanwezige geur best lekker, maar voor gezichtsverzorging mag het van mij iets minder zijn. Je ruikt de geur overigens alleen goed bij het aanbrengen, na het inmasseren ruik ik er niets meer van.

De Face Custard Peach Mango trekt na het aanbrengen goed en vlot in de huid, en laat daarna een comfortabel beschermend laagje achter. Ze doet het uitstekend onder mijn make-up (BB cream met daaroverheen gezichtspoeder). Mijn huid voelt de hele dag verzorgd en soepel aan. Ik gebruik de crème inmiddels een aantal weken, en ben erg te spreken over de verzorgende en hydaterende werking. Mijn huid voelt en oogt verzorgd en soepel, heeft weinig tot geen onzuiverheden en heeft de overgang naar kouder weer uitstekend doorstaan.

Hoewel de crème zowel als dagcrème als als nachtcrème gebruikt kan worden, vind ik hem voor de nacht voor mijn huid iets te weinig voedend. Ik gebruik daarvoor liever een wat vollere crème, zoals bijvoorbeeld de Face Custard Shea & Macademia uit dezelfde lijn. Met deze combinatie heb je een uitstekende gezichtsverzorging met hele mooie ingrediënten, voor een uiterst betaalbare prijs. De Face Custard Peach & Mango kost € 12,95 voor maar liefst 120 ml. Ter vergelijking: de meeste gezichtscrèmes hebben een inhoud van 50 ml. Je vindt de Face Custard lijn via deze link.

Korting!

En, super leuk: ik mag jullie namens Jeannette van Wat Maakt Je Mooi een unieke kortingscode aanbieden. Met de code BS20WM krijg je tot en met 31 december 2021 20% korting op ALLE Face Custards. Ik zou zeggen: rennen met je winkelmandje, dit is een hele mooie manier om kennis te maken!

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.