Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream voor de droge huid

Al jaren ben ik groot fan van de producten van Wat Maakt Je Mooi. Je kunt hier op Beautyspots dan ook verschillende reviews terugvinden. Toen ik onlangs een wintervoorraadje Fluffy Body Butters bestelde, kreeg ik van Jeannette de Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream bij mijn bestelling. Ze was benieuwd wat ik van deze crème vond, en ik was er inmiddels ook erg nieuwsgierig naar. Ik heb hem een aantal weken getest, en vertel jullie vandaag mijn bevindingen!

Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream

Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream

Ik dacht in eerste instantie dat Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream specifiek voor het gezicht bestemd was, maar het blijkt een echte alleskunner. Het is een super zachte crème die je zowel voor je gezicht, handen als lichaam kunt gebruiken. Hij is vooral erg geschikt voor de extreem droge of gevoelige huid, of zeer droge plekjes. De crème is 100% Vegan, vrij van parfum, en uiteraard niet op dieren getest.

Wat Maakt Je Mooi Oatly CreamIngrediënten

De basis van Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream is Havermelk. Havermelk heeft een verzachtende en onstekingsremmende werking op de huid, en is daardoor uitermate geschikt voor de droge of geïrriteerde huid. Havermoutvezels helpen de huid vocht aan te trekken en vast te houden. Havermelk kalmeert, verzacht, verkoelt en herstelt de huid, en is daardoor voor veel huidproblemen de redder in nood. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, psoriasis, acné of een algemeen gevoelige huid.

Daarnaast bevat Oatly Cream Cacaoboter, wat het herstel van een droge of beschadigde huid bevordert. Het helpt bij de vernieuwing van huidcellen en bij de verbetering van de elasticiteit van de huid. Calendula olie en Borage olie bevatten een hoog gehalte aan vetzuren en werken verzachtend en jeukstillend. Allantoïne is toegevoegd omdat het de wondgenezing bevordert, een ruwe en beschadigde huid herstelt en kalmeert, en effectief werkt tegen huidveroudering.

Tot slot is extra geconcentreerd Haverextract toegevoegd, om de fantastische eigenschappen en werking van de Havermelk te versterken.

Textuur, geur en werking

Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream zit in een hygiënische, handige pompflacon van 50 ml. Door de verpakking blijven de eigenschappen en werking van de mooie, pure ingrediënten intact. Door de doorzichtige verpakking zie je precies hoeveel crème er nog in de dispenser zit, en kom je niet voor verrassingen te staan 🙂

Wat Maakt Je Mooi Oatly CreamOatly Cream heeft een heel zachte, romige textuur, precies wat ik bij de crème verwachtte. Ook bij het verdelen en inmasseren voelt hij zacht aan op mijn huid, en dat is natuurlijk dubbel zo fijn in het geval van een droge of geïrriteerde huid. De geur is heel subtiel en heel natuurlijk. De geur van Havermelk ken ik niet, maar ik denk dat het ruikt zoals deze crème. Ik vind het een heel fijne, aangename geur.

Ik heb de Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream in eerste instantie op mijn gezicht gebruikt, maar daarvoor bleek hij iets te vol. Logisch, want ik heb geen extreem droge gezichtshuid. Ik kan me wel voorstellen dat als het kouder wordt, deze crème wél erg fijn is voor mijn gezicht. Dan is ze vaak toch wat droger en trekkerig, en kan ze deze voedende herstellende crème goed gebruiken.

Een échte alleskunner!

Waar ik Oatly Cream dan wel voor gebruik? Als verzorgend laagje op mijn (droge) lippen onder mijn lippenstift, dat werkt geweldig! Geen droge velletjes meer in de loop van de dag, maar super zachte, gladde lippen. Of op mijn handen, die bij de eerste nachtvorst meteen droog en kriebelig aanvoelen. En erger nog: waar dan meteen ook de kloven in schieten. Een paar keer per dag een likje Oatly Cream erop, en ze zijn weer zacht en glad. En tot slot gebruik ik Oatly Cream graag na het scheren, als er daardoor een geïrriteerd plekje ontstaan is, of een klein wondje. De crème verzacht en herstelt direct, waardoor de irritatie ook als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Heb ik dan helemaal niets negatiefs te vertellen over deze crème? Toch wel 🙂 Van mij mag het formaat van de verpakking best een maatje groter, bijvoorbeeld een 100 ml verpakking. Zeker in de wintermaanden is dit voor mij gewoon een crème waar ik niet zonder wil komen te zitten!

Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream kost € 12,95 voor 50 ml en is verkrijgbaar via de webshop van WMJM. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Wat Maakt Je Mooi Oatly Cream voor de droge huid

 1. Zandra
  28 december 2019 at 15:20 (11 maanden ago)

  Ik gebruik deze ook..als ik mag werken smeer smeer ik mijn gezicht met deze volle crème in. Zo is mijn gezicht bestand tegen wind regen etc….

  Beantwoorden
 2. Ellen
  28 december 2019 at 08:16 (11 maanden ago)

  Klinkt heerlijk! Ik drink graag haverdrank dus ken de geur wel 😉

  Beantwoorden
 3. Annette
  27 december 2019 at 13:29 (11 maanden ago)

  Mmmm, dat klinkt als een heerlijk cremetje voor mij! die ga ik onthouden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.