Weleda Berken Anti Cellulite Olie: werkt het?

Nog even en het is weer zomer. De tijd waarin wij vrouwen (en mannen misschien ook wel?) toch altijd wat onzekerder zijn over ons lichaam. Blote benen, korte rokjes en broekjes, en straks ook in bikini: dan valt er weinig meer te verhullen. Cellulitis is één van de dingen waarover wij vrouwen erg onzeker zijn. Hoewel ik zelf al jaren geen bikini meer gedragen heb (als ik al in de zon zit, dan is het héél even en gewoon in mijn jurkje), heb ik de afgelopen tijd de Weleda Berken Anti Cellulite Olie getest. Ben je benieuwd of deze het gewenste resultaat gaf? Lees dan snel verder!

Weleda Berken Anti Cellulite OlieWeleda Berken Anti Cellulite Olie en Douchepeeling

Ik heb eigenlijk nooit zo geloofd in anti cellulite producten. De reden waarom ik dan toch Weleda Berken Anti Cellulite Olie ben gaan testen? Simpel: omdat de producten van Weleda me werkelijk nog nooit teleurgesteld hebben. Natuurlijk is ook dit product geen wondermiddel, met die instelling ben ik begonnen met testen. Daarnaast is het ook bij cellulitis, heel belangrijk om voldoende te bewegen, genoeg water te drinken en gezond te eten. Dit alles zorgt ervoor dat de doorbloeding van je hele lichaam, en dus ook van je huid, verbeterd wordt. Weleda Berken Anti Cellulite Olie belooft cellulite te verminderen, de huid te verstevigen en haar gladder en elastischer te maken.

Weleda Berken Doucepeeling

Voor ik naar de olie zelf ga, eerst iets over het product wat Weleda zelf aanbeveelt om tegelijkertijd te gebruiken: de Weleda Berken Douchepeeling. Zoals ik hierboven al vertelde, is het bij cellulite erg belangrijk om de doorbloeding van de huid te verbeteren. En dat begint bij regelmatig peelen of scrubben van je huid. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd, waardoor je huid gezonder en beter doorbloed wordt.

Weleda Berken Douchepeeling bevat berkenblad-extract en is een milde scrub. De fijne wasparels zijn gemaakt van carnauba- en bijenwas, ze stimuleren de microcirculatie van de huid zonder de vitale huidcellen te beschadigen. Biologische sesamolie en abrikozenpitolie verzorgen de huid intensief.

Weleda Berken Douchepeeling heeft een heel fijne scrubkorrel en een crèmige textuur. Hierdoor voelt hij ook tijdens het scrubben al verzorgend aan. Hij heeft een fris-pittige geur van cipres, grapefruit en citroen, ik vind hem erg lekker! Hoewel een scrub van mij best wat pittiger mag zijn, doet hij wel uitstekend zijn werk. Mijn huid voelt na het scrubben gladder en zachter, en bij regelmatig gebruik blijft ze dat ook. Het is de perfecte voorbereiding voordat je de Weleda Berken Anti Cellulite Olie aanbrengt.

Weleda Berken Anti Cellulite OlieWeleda Berken Anti Cellulite Olie

Weleda Berken Anti Cellulite Olie belooft het bindweefsel te verstevigen en de huid gladder te maken. Het belangrijkste ingrediënt van de olie is berkenbladextract:

Berkenbladeren zijn rijk aan flavonoïden en looistoffen. Ze activeren de stofwisseling van de huid. De extracten lenen zich prima voor producten die de huid gladder maken en de versteviging van het bindweefsel ondersteunen.

Weleda Berken Anti Cellulite Olie Weleda Berken Anti Cellulite OlieNaast Berkenbladextract bevat de olie een aantal natuurlijke, intens verzorgende oliën. Zoals Amandelpitolie, Jojoba-olie, Tarwekiemolie, een compositie van natuurlijke etherische oliën en verschillende plantenextracten. De actieve plantenextracten stimuleren de vetafbraak in de onderste huidlagen, en activeren de afvoer van afvalstoffen en vocht. De tarwekiemolie en het olie-extract van rozemarijn bevorderen de doorbloeding en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en het bindweefsel.

Weleda Berken Anti Cellulite OlieGebruik en werking

Je gebruikt Weleda Berken Anti Cellulite Olie bij voorkeur tweemaal daags gedurende vier weken (of langer). Je masseert de olie in op een nog (licht) vochtige huid. Voor een optimale werking combineer je het gebruik van de olie met een gezond voedingspatroon en voldoende beweging. Ik heb zelf niet echt iets aangepast daarin, omdat ik graag wilde kijken wat de olie alleen voor werking had.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de olie niet helemaal volgens de aanwijzingen gebruikt heb, op de meeste dagen heb ik haar alleen ‘s ochtends na het douchen gebruikt. De afgelopen tijd stond mijn hoofd er gewoon niet naar, en vergat ik het meestal ‘s avonds.

Weleda Berken Anti Cellulite OlieWeleda Berken Anti Cellulite Olie is een vrij volle, rijke olie. Hij laat zich uitstekend verdelen en trekt ondanks de volle textuur best snel in. Ik vind de geur erg lekker en fris, maar het is wel een geur waar je van moet houden. Ik houd er van 🙂 Door de volle textuur is de olie erg zuinig in gebruik. Voor mijn buik gebruik ik twee pompjes, voor mijn heupen en dijen drie pompjes per keer. Na zes weken was er nog maar ongeveer een kwart van de olie op.

Ik vind de olie erg prettig in gebruik, het is een olie die ik gerust voor mijn hele lichaam zou willen gebruiken. Ik heb me echter beperkt tot mijn ‘probleemgebieden’: mijn buik, heupen en dijen. Volgens Weleda moet je gedurende vier weken iedere dag twee keer smeren, maar ik merkte al veel sneller verschil. Ik denk na een week of twee, en dat dus maar bij één maal daags smeren. Natuurlijk ben ik gewoon doorgegaan met smeren, en dat doe ik nu eigenlijk nog steeds.

Het resultaat

Ik vind het resultaat echt ver boven verwachting. Al na een paar weken merkte ik dat mijn huid gladder en zachter was, en steviger aanvoelde. En dat zette verder door, naarmate ik de olie langer gebruikte. Vooral op mijn dijen is het verschil echt heel duidelijk, vooral voelbaar. Ik heb geprobeerd om het verschil op foto vast te leggen, maar ik weet niet of het op de foto echt goed zichtbaar is. Het verschil is voor mij echter wel heel duidelijk, ik ben écht, écht, écht heel enthousiast over de werking. Eindelijk een anti cellulite product wat werkt!

Weleda Berken Anti Cellulite Olie kost € 18,49 voor 100 ml en is verkrijgbaar bij de diverse Weleda verkooppunten. Meer informatie vind je via de website van Weleda. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

3 Comments on Weleda Berken Anti Cellulite Olie: werkt het?

 1. Neeltje
  13 april 2019 at 07:42 (2 jaar ago)

  Dezecwil ik ook! Bedankt voor de review.

  Beantwoorden
 2. Ilona
  12 april 2019 at 09:22 (2 jaar ago)

  Je ziet zeker verschil! Minder flubby (weet niet hoe ik het anders moet zeggen). Bedoel het zeker niet onaardig hoor! Ga morgen naar de DM in Duitsland en volgens mij is Weleda daar goedkoper dus dit ga ik zeker aanschaffen.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  12 april 2019 at 07:32 (2 jaar ago)

  Wauw….
  Dit moet ik zeker snel gaan kopen want mijn benen zien er niet mooi uit dat komt door de cellulites die ik heb….
  Fijne en goede review….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.