Mijn bezoek aan de Weleda City Spa in Rotterdam

Eind vorig jaar zijn in Nederland 3 Weleda City Spa’s geopend: in Rotterdam, Den Haag en Oegsgeest. Om kennis te maken met het concept mocht ik (als Weleda Ambassadeur) een bezoekje brengen aan één van de salons. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Dus ging ik onlangs naar de Weleda City Spa in Rotterdam, ik vertel je vandaag meer over mijn bezoek!

Weleda City SpaWeleda City Spa Rotterdam

De Weleda City Spa in Rotterdam ligt in Hilligersberg. Goed bereikbaar met de auto, en voldoende parkeergelegenheid voor de deur. De salon heeft drie ruimtes voor massages en één ruimte voor een gezichtsbehandeling door de schoonheidsspecialiste. Je kunt er terecht voor een ontspanningsmassage, sportmassage, hot stone massage en verschillende gezichtsbehandelingen. Uiteraard worden bij de behandelingen de 100% natuurlijke producten van Weleda toegepast, en alle behandelingen volgen de holistische visie van Weleda.

Weleda City Spa Weleda City SpaWarm welkom

De entree van de Weleda City Spa in Rotterdam is prachtig. Zodra ik binnenstapte, voelde ik meteen een soort van ontspanning door mijn lichaam gaan. Enerzijds door de aangename temperatuur binnen, maar ook door de heerlijke geuren van Weleda die ik al rook, en door de fijne muziek die zachtjes op de achtergrond speelde.

Weleda City SpaOmdat ik vrij vroeg was (ik was op tijd weg gereden thuis omdat het best een eindje rijden was voor me), kreeg ik een kopje thee aangeboden. Ik had keuze uit verschillende natuurlijke, ontspannende theetjes, ik koos de Relax-thee van Pukka, heerlijk is die! Ondertussen kreeg ik een vragenlijst om in te vullen, als voorbereiding op de behandeling.

Weleda City SpaDe behandeling

Ook de behandelkamer ademt een heel fijne, ontspannen sfeer uit. Het was er aangenaam warm, en op de behandelstoel lag al een stapeltje met zachte handdoeken en een dekentje klaar. Ik had me voorgenomen om tijdens de behandeling nog een foto te (laten) maken, maar ik was zo ontspannen dat ik dat helemaal vergeten ben.

Weleda City SpaIk werd behandeld door Ashley, één van de vijf teamleden van de City Spa in Rotterdam. Weleda werkt in haar City Spa’s volledig holistisch. Zo gebruikt men geen stoomapparaat bij de gezichtsbehandelingen, maar worden de poriën ‘open gezet’ door middel van warme vochtige handdoeken die op je gezicht gelegd worden. Sowieso komen die warme vochtige handdoeken eigenlijk bij iedere handeling terug. En jeetje, wat is dat enorm lekker en ontspannend! ♥

Weleda City SpaAshley vertelde me van tevoren dat ze tijdens de behandeling niet veel praat. Dat is om te zorgen dat je zo optimaal mogelijk ontspant. Alles wat ze deed, deed ze ook heel zachtjes en beheerst. Ik waande me echt in een oase van rust.

Weleda City SpaTotale ontspanning

Eerst verwijderde Ashley mijn make-up en reinigde mijn huid. Daarna werden mijn wenkbrauwen geëpileerd en bovenlip geharst, dit zijn altijd de minst prettige onderdelen van een gezichtsbehandeling. Maar die kun je dan ook beter maar in het begin gehad hebben.

Daarna was het tijd voor een grondige reiniging van mijn huid, waarbij ook de vochtige warme handdoeken weer gebruikt werden. Vervolgens heeft Ashley wat onzuiverheden verwijderd, en daarna een masker gemaakt. Dit was op basis van Witte Leem (een zuiverende klei), de Weleda Skin Food crème en de pure Amandelolie. Omdat mijn huid iets gevoelig was door de kou op dat moment, koos ze voor een masker wat zowel zuiverend als verzorgend werkte.

Tijdens het inwerken van het gezichtsmasker kregen mijn handen en armen een massage, ook weer zo heerlijk ontspannend.

Weleda City SpaGezichtsbehandeling en massage in één

Ook het gezichtsmasker werd weer verwijderd met een warme doek uit de Hot Towel heater. Na het verwijderen van het masker was het tijd voor een heerlijke massage van mijn gezicht, nek en schouders. Als ik al niet ontspannen was, dan werd ik dat nu wel 😉 De massage-olie werd ook verwijderd met een warme doek, daarna werd mijn gezicht en hals nog even in de warme doeken gewikkeld. Ondertussen masseerde Ashley nog mijn voeten en onderbenen, en liep de behandeling ten einde. Ze bracht nog een verzorgende crème aan op mijn gezicht, en zette daarna de behandelstoel weer omhoog, waarna ik nog even mocht blijven zitten zodat de doorbloeding weer goed op gang kon komen. En toen was het helaas echt tijd om de behandelruimte te verlaten…

Weleda City SpaNa afloop van de behandeling kreeg ik nog een kopje thee aangeboden, zodat ik nog even rustig kon bijkomen voor ik weer aan de rit naar huis begon. Ik heb toen op mijn gemakje de ontvangstruimte nog bekeken, wat is het er toch mooi!

Weleda City Spa

Duurzaamheid, een van de belangrijkste pijlers van Weleda, is ook bij de City Spa’s een belangrijk thema. “Waar mogelijk zijn de bouwmaterialen 100% duurzaam: van de zelf ontworpen balie tot snelgroeiende houtsoorten,” legt Marc van Boven uit. “Ook gebruiken we groene energie. Daarnaast zijn de Spa’s -net als Weleda zelfvolledig klimaatneutraal. Onze hoofddoelstelling bij het ontwerp was het combineren van onze duurzaamheidsambitie, de hoogste kwaliteitsnormen en functionaliteit. Net zoals bij onze producten.”

Weleda City Spa Weleda City SpaHoe heb ik de Weleda City Spa ervaren?

Ik denk dat bovenstaand verslag al wel duidelijk maakt hoe ik mijn bezoek aan de Weleda City Spa ervaren heb. Het was zoveel meer dan alleen een gezichtsbehandeling, ik ervaarde een echt Spa-gevoel. Zodra ik vanuit de drukke winkelstraat het pand binnen liep, overviel me een oase van rust en ontspanning. De bijzonder prettige manier waarop ik te woord gestaan werd en later behandeld, de aangename warmte, de ontspannende lounge-muziek en de vakkundige, maar ook rustige manier waarop Ashley alle handelingen deed: het was van begin tot eind een ware ontspanning en echte me-time. Bij een bezoek aan een Weleda City Spa ben je er écht even helemaal uit, of je nu voor een massage of een gezichtsbehandeling komt. Als je in de buurt van één van de drie genoemde plaatsen woont, kan ik je een bezoekje echt van ♥e aanbevelen.

Weleda City SpaMeer informatie over de Weleda City Spa salons vind je via de website. Ik heb deze behandeling aangeboden gekregen omdat ik Weleda ambassadeur ben.

9 Comments on Mijn bezoek aan de Weleda City Spa in Rotterdam

 1. Miranda Aerts
  24 februari 2019 at 16:38 (2 jaar ago)

  Heerlijk, zo’n uitgebreide verwenbehandeling!

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  17 februari 2019 at 08:37 (2 jaar ago)

  Allereerst; jouw tas!!! Tenminste ik neem aan dat die blauwe tas die op de grond staat van jou is? Ik vind hem helemaal leuk. Oh, lekker zeg zo’n behandeling. Ik ga eens per maand naar de schoonheidsspecialiste om te harsen. Ik vind een hele behandeling namelijk een beetje begrotelijk worden, maar als ik dit zo lees moet ik het mezelf eigenlijk ook vaker gunnen….

  Beantwoorden
 3. Cindy
  15 februari 2019 at 16:19 (2 jaar ago)

  Klinkt goed, zo’n behandeling is ook enorm ontspannend.
  Onlangs in Turkije naar de hamam geweest, en vrees dat ik nu compleet verpest ben hierdoor… Wat een zaligheid was dat, maar dat was van top tot teen, sauna, scrub, zeepbad, massage, alles. Jammer dat we zoiets niet in NL hebben, er zit wel wat, maar is ver of te duur.

  Beantwoorden
 4. Donna
  15 februari 2019 at 14:45 (2 jaar ago)

  Wat genieten. En het ziet er prachtig uit. Alleen al door te lezen ben ik loom geworden. Ik houd ervan!

  Beantwoorden
 5. Mireille
  15 februari 2019 at 13:39 (2 jaar ago)

  Dat klinkt echt heerlijk.
  Ik geloof niet dat er zoiets bij ons in de buurt is.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  15 februari 2019 at 11:35 (2 jaar ago)

  Dit klinkt heerlijk zo een ontspannen dag voor jezelf….
  Prachtige foto’s en dit is een goed artikel.
  Het is in de buurt dus zal ik zeker eens naar toe gaan…

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Heidi
  15 februari 2019 at 10:53 (2 jaar ago)

  Ik was er gewoon bij. Zo heerlijk heb je t omschreven. Genieten!!!

  Beantwoorden
 8. chantal
  15 februari 2019 at 09:30 (2 jaar ago)

  Prachtige foto s heerlijk zo momentje voor jezelf!

  Beantwoorden
 9. Wilma Rommelse
  15 februari 2019 at 09:25 (2 jaar ago)

  Klinkt al een goed alternatief ipv een dagje Sauna en alle 3 zijn in de buurt 😀
  Denk dat ik dit cadeau doe aan mijn vriendin die 40 wordt en lekker zelf mee ga. Raakte al Zen bij de heerlijk uitgebreide omschrijving van jou. Dank voor het delen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.