Weleda Cold Cream: intensieve bescherming bij winterse kou

Ik houd van de winter, en dan bedoel ik de echte winterse kou. Heerlijk om dan een lange wandeling te maken, lekker dik ingepakt. Maar je huid kan het natuurlijk best zwaar te verduren hebben met koud en guur weer. Weleda Cold Cream beschermt je huid tegen gure weersomstandigheden en voorkomt uitdroging. Perfect dus voor de winter!

Weleda Cold Cream

Weleda Cold Cream

Deze rijke crème beschermt de ruwe en schrale (gezichts)huid tegen gure weersomstandigheden en maakt haar weer zacht en soepel. De crème legt een beschermende laag op de huid zonder de poriën af te sluiten.

Als je net als ik veel buiten bent, ook in de winter, zul je vast het schrale gevoel wel herkennen na een flinke wandeling in de winterse kou. Weleda Cold Cream legt een beschermend laagje op de huid, waardoor deze beschermd is tegen de gure weersomstandigheden. En dat schrale gevoel uitblijft.

Weleda Cold CreamEén van de belangrijkste ingrediënten van Weleda Cold Cream is bijenwas, de crème is dus niet geschikt voor veganisten. Bijenwas wordt in verzorgingsproducten doorgaans gebruikt als emulgator, om een product een bepaalde textuur te geven. Maar het beschermt ook tegen uitdroging van de huid, het laat een flinterdun laagje achter op de huid.

Weleda Cold CreamVerder bevat Weleda Cold Cream vooral verzorgende oliën, zoals Zoete Amandelolie en Aardnootolie. De crème bevat ook water, en is dus niet geschikt om bij extreem lage temperaturen te gebruiken, je huid kan dan bevriezen.

Weleda Cold CreamWeleda Cold Cream zit in de bekende Weleda tube, met zo’n heerlijke retro uitstraling ♥ Behalve de leuke looks zorgt deze verpakking er ook voor dat de crème lang genoeg houdbaar is. Weleda gebruikt namelijk geen syntethische conserveringsmiddelen in haar producten. En dus is er behalve over de ingrediënten, ook extra goed over de verpakking nagedacht, zodat de houdbaarheid gewoon gegarandeerd kan worden.

Weleda Cold CreamTextuur, geur en werking

Weleda Cold Cream is echt een rijke crème, zoals Weleda zelf al aangeeft. Het is geen gewone crème voor een droge huid, maar echt een crème voor gure omstandigheden. Hij smeert goed uit, maar laat daarna wel een vet laagje achter op de huid. Voelbaar én zichtbaar 😉 Dat vette laagje voelt overigens alleen vet, niet verstikkend of vervelend. ik ervaar geen nadelige gevolgen zoals bijvoorbeeld puistjes van de crème. De Cold Cream heeft een zachte, aangename geur.

Ik gebruik de crème alleen op de echt koude, gure dagen, als ik veel buiten ben met Benthe. Je kunt de crème naar behoefte meerdere keren per dag aanbrengen. En behalve voor op je gezicht, kun je de Cold Cream ook heel goed voor je handen gebruiken, ze werkt uitstekend tegen kloven!

Weleda Cold CreamWeleda Cold Cream neemt haar taak uiterst serieus. Ze beschermt mijn huid echt ontzettend goed tegen kou en gure wind. Na een wandeling ervaar ik niet dat trekkerige gevoel op mijn huid, wat ik normaal gesproken wel heb na een wandeling in de kou. Toen ik de crème een tijdje geleden vergeten was te gebruiken, en op een dag meerdere keren buiten was geweest in de kou, voelde mijn huid ’s avonds helaas wel een beetje schraal en trekkerig. Ik heb de Cold Cream toen gewoon als nachtcrème aangebracht. De volgende ochtend voelde mijn huid weer zacht en soepel. Je kunt de Cold Cream dus ook als herstellende crème gebruiken in geval van nood.

Weleda Cold Cream kost € 11,99 voor 30 ml en is verkrijgbaar via de website van Weleda en bij de bekende verkooppunten. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

13 Comments on Weleda Cold Cream: intensieve bescherming bij winterse kou

 1. Evelien
  22 januari 2019 at 16:16 (4 jaren ago)

  Cold Cream lijkt me fijn, zeker omdat ik ook vaak last heb van kloofjes. M’n handen zijn een ramp momenteel, zo droog en schilferig. Ik zou dat vettige laagje dus absoluut niet erg vinden, zolang het maar effect heeft op m’n huid.

  Beantwoorden
 2. Annette Elias
  18 januari 2019 at 23:30 (4 jaren ago)

  Momenteel mijn favoriet deze lekker dikke creme. Hij is precies zoals jij omschrijft inclusief het heerlijk ouderwets aandoende (en dat bedoel ik positief!) geurtje! Ik ben nu ook heel erg benieuwd naar de nieuwe producten die van Weleda zijn uit gekomen!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  18 januari 2019 at 18:00 (4 jaren ago)

  Zo’n crème komt nu als geroepen 🙂

  Beantwoorden
 4. Jelka
  18 januari 2019 at 08:50 (4 jaren ago)

  Dat klinkt als een ideale crème voor de komende tijd! Brrrr…
  Weet je toevallig ook of deze crème ook geschikt is voor kinderen?

  Beantwoorden
  • Natasja
   19 januari 2019 at 18:15 (4 jaren ago)

   Hoi Jelka, ik heb je vraag even voorgelegd aan Weleda. Zodra ik reactie heb, kom ik er op terug.

   Beantwoorden
   • Jelka
    20 januari 2019 at 09:06 (4 jaren ago)

    Dankjewel! Ik hoor het tzt!

    Beantwoorden
  • Judith
   20 januari 2019 at 14:43 (4 jaren ago)

   Hoi Natasja en Jelka,
   Graag ‘bemoei ik me hier even tegen aan’. Ik hoop dat dit geen bezwaar is….
   Wat ik juist met dit weer gebruik en uit de kinderlijk komt is Calendula Weer en Windbalsem – ook van Weleda.
   Dit is een intensieve bescherming bij guur weer, speciaal voor de tee babyhuid. En ook geschikt voor de volwassen huid.
   Persoonlijk vind ik deze nog fijner dan de coldcreme, die ook heerlijk is…..
   Hoop dat je hier iets mee kunt Jelka.
   Groetjes, Judith.

   Beantwoorden
   • Judith
    20 januari 2019 at 14:45 (4 jaren ago)

    Uhhhh…ik lees mijn reactie even na…en zie iets wat de autocorrectie heeft veranderd….
    Kinderlijk moet zijn kinderlijn.

    Beantwoorden
    • Judith
     20 januari 2019 at 14:47 (4 jaren ago)

     En tee = tere….
     (Gaat lekker zo…..niet dus).

     Beantwoorden
   • Jelka
    20 januari 2019 at 20:38 (4 jaren ago)

    Dankjewel! Die ga ik zeker eens bekijken!

    Beantwoorden
  • Natasja
   21 januari 2019 at 19:23 (4 jaren ago)

   Hoi Jelka, ik heb reactie van Weleda:

   Voor kids tot 3 jaar adviseren we Calendula Weer- en Windbalsem.
   Maar voor kinderen vanaf 3 jaar kan de Cold Cream ook gewoon gebruikt worden.
   De Cold Cream bevat een iets hoger percentage pure etherische oliën dan Calendula Weer- & Windbalsem (deze laatste is volledig afgestemd op de babyhuid), maar is nog steeds heel mild.

   Beantwoorden
   • Jelka
    21 januari 2019 at 20:00 (4 jaren ago)

    Hartstikke bedankt! Dan ga ik eerst de kindercreme maar eens bekijken.
    Groeten, Jelka

    Beantwoorden
 5. Marije
  18 januari 2019 at 08:44 (4 jaren ago)

  Je hebt deze blogpost wel precies goed ingepland op zo’n koude dag. Weleda blijft een mooi merk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.