Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion

Met de komst van de herfst pas ik altijd mijn huidverzorgingsroutine aan. Niet alleen voor mijn gezicht, maar ook voor mijn lichaam. De Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion had ik al even in huis, maar omdat ik dit product meer bij het najaar vind passen, heb ik haar pas onlangs in gebruik genomen. Ik vertel je er in dit artikel wat meer over!

Weleda Evening Primrose Verstevigende BodylotionWeleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion

Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion verstevigt en versterkt de huid en heeft een intensief regenerende werking. De Bodylotion is met name geschikt voor de rijpere huid, ze geeft haar haar elasticiteit terug. Evening Primrose, ook wel Teunisbloem genoemd, werd door de indianen al gebruikt vanwege de voedende en helende werking van de plant.

Weleda Evening Primrose Verstevigende BodylotionIngrediënten

Evening Primrose is een heel bijzondere plant. Ze bloeit namelijk ‘s nachts, en maar gedurende een heel korte tijd. Ze ontleent haar voedende en helende eigenschappen juist aan deze bijzondere bloeiwijze, het laat zien hoe krachtig de plant is. Teunisbloemolie is ontzettend rijk aan essentieel linolzuur en gamma-linoleenzuur. Beiden zijn onmisbaar in de aanmaak van de huidbarrière, maar worden minder aangemaakt door de huid naarmate we ouder worden. Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion beschermt de huid tegen vochtverlies, maakt haar glad en stimuleert celgroei en celregeneratie.

Naast Teunisbloemolie bevat de Bodylotion andere rijke, natuurlijke ingrediënten zoals Sesamolie, Sheabutter, Olijfolie en diverse plantenextracten. Net als alle andere producten van Weleda is de lotion 100% natuurlijk. En uiteraard niet op dieren getest.

Weleda Evening Primrose Verstevigende BodylotionIk vind de verpakking van de Weleda Bodylotion er erg mooi en degelijk uitzien. En dan bedoel ik degelijk in de positieve zin van het woord 😉 De flacon ligt lekker in de hand, voelt stevig aan en werkt prettig.

Weleda Evening Primrose Verstevigende BodylotionDoseren gaat uitstekend dankzij het pompje. Er komt voldoende product uit, meestal gebruik ik 1 à 1,5 pompje per lichaamsdeel.

Weleda Evening Primrose Verstevigende BodylotionTextuur, geur en werking

Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion heeft een vrij dunne textuur, die echter wel romig is. Hij laat zich heel makkelijk en goed verdelen en inmasseren, en trekt lekker snel in de huid. Perfect voor de vroege ochtenden, waarop ik wel de tijd neem voor een goede lichaamsverzorging, maar niet vervolgens een kwartier over de overloop wil ijsberen om te wachten tot mijn bodylotion eindelijk is ingetrokken.

De geur is warm bloemig en past daardoor perfect bij de tijd van het jaar. Het is een geur die bij het aanbrengen aanwezig is, maar niet in negatieve zin. Na het inmasseren is de geur nog subtiel te ruiken.

Weleda Evening Primrose Verstevigende BodylotionWeleda heeft mij eigenlijk nog nooit teleurgesteld, en ook over de Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion ben ik meer dan tevreden. De Bodylotion verzorgt en voedt mijn huid intensief, waardoor ze zacht en soepel aanvoelt. Of ze ook daadwerkelijk steviger wordt, vind ik lastig te zeggen omdat ik mijn huid eigenlijk altijd al goed verzorg. Ze is gewoon heerlijk in gebruik, zowel door de prettige textuur als de aangename geur.

Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion kost € 14,99 en is verkrijgbaar bij diverse webshops en drogisterijen. Meer informatie over de verkooppunten vind je via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Weleda Evening Primrose Verstevigende Bodylotion

 1. Donna
  10 oktober 2018 at 13:29 (8 maanden ago)

  Weleda vind ik ook een fijn merk met mooie ingredienten. Een beetje elasticiteit kan ik zo langzaam aan ook wel gebruiken en smeer daarom ook als een dolle ( ook omdat ik het lekker vind ). Ik let daarbij ook echt wat er in zit en het hoeft helemaal niet duur te zijn om de toppertjes te vinden.

  Beantwoorden
 2. Erna
  10 oktober 2018 at 10:10 (8 maanden ago)

  Hoewel ik de producten van Weleda fijn vind, blijf ik nu toch trouw aan Barnängen. Destijds heb je me op dat spoor gezet en ben ik fan. Heerlijk spul en ik wil niet meer anders.

  Beantwoorden
 3. marije
  10 oktober 2018 at 09:16 (8 maanden ago)

  Oei, die klinkt goed voor als ik voldoende herstelt ben na mijn operaties. De huid van mijn benen kan wel een goede lotion gebruiken

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  10 oktober 2018 at 08:20 (8 maanden ago)

  Het is inderdaad altijd lastig om te bepalen of zo’n lotion nu echt een verstevigende werking heeft. Maar goed, als hij voldoende voedt en lekker ruikt heb je dat in ieder geval al te pakken;-)

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  10 oktober 2018 at 08:13 (8 maanden ago)

  Ik ben nu aan het vervellen van mijn vakantie, weeh 🙁 Dus ik kan wel een goede bodylotion gebruiken!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  10 oktober 2018 at 06:33 (8 maanden ago)

  Fijn merk!
  Mooie opvallende kleur.
  Ik hou van natuurlijke huidverzorgingsproducten omdat ze ook goed zijn voor mensen die last hebben van allergien.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.