Weleda Haver Herstellende haarproducten

Weleda heeft sinds kort een nieuwe lijn in haar assortiment: de Weleda Haver Herstellende haarproducten. Deze lijn is bestemd voor droog en beschadigd haar: de producten voeden en herstellen het haar, maken het glad en geven haar natuurlijke veerkracht terug. Omdat mijn haar na twee te kort opeenvolgende verfbeurten en de daarop volgende warme periode enorm droog was geworden, kwamen deze producten precies op het juiste moment.

Weleda Haver Herstellende haarproducten

Alle Weleda Haver Herstellende haarproducten bevatten haver-extract (Weleda verbouwt in haar biodynamische tuinen zelf biologische haver), waardoor het haar weer structuur krijgt, en salie, wat verstevigend en stimulerend werkt. Biologische jojoba-olie zorgt ervoor dat je haar gevoed wordt.

Weleda Haver Herstellende haarproducten

Weleda Haver Herstellende haarproducten

De lijn Weleda Haver Herstellende haarproducten bestaat uit drie producten Herstellende Shampoo, Herstellende Conditioner en Herstellend Haarmasker. Ik gebruikte alle producten: de shampoo en conditioner iedere dag, en het haarmasker twee keer per week. Aan het begin van de test-periode was mijn haar zoals gezegd droog, en daardoor moeilijk in model te krijgen. Ik zal hieronder eerst wat meer vertellen over de afzonderlijke producten, daarna kun je mijn ervaring en mening over de complete lijn lezen.

Weleda Haver Herstellende Shampoo

Weleda Haver Herstellende Shampoo

Weleda Haver Herstellende Shampoo zit als enige van de drie producten in een flacon, van 190 ml. Door de uitsparingen aan de zijkanten van de fles, is hij ook onder de douche makkelijk hanteerbaar. Zoals je op de foto aan het eind van dit artikel kunt zien (de shampoo staat links op de foto), heeft de shampoo best een stevige textuur, hij loopt niet zomaar van mijn hand af. De shampoo is doorzichtig, en heeft (net als de andere twee producten uit deze lijn) een heel bijzondere geur, die tussen natuurlijk en fris in zit. De geur is niet overheersend, maar als ik het haarmasker heb gebruikt, blijft de geur wel lang in mijn haar aanwezig

Weleda Haver Herstellende Shampoo

Weleda Haver Herstellende Shampoo: de ingrediënten

Naast de eerder genoemde haver, salie en jojoba-olie, bevat Weleda Haver Herstellende Shampoo onder andere biologische kokosolie, Carrageen, diverse natuurlijke etherische oliën, heemstwortel-extract en gehydrolyseerde tarweproteïne. Zoals bij al haar producten, stelt Weleda heel hoge eisen aan de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.

Weleda Haver Herstellende Conditioner

Weleda Haver Herstellende Conditioner

De Weleda Haver Herstellende Conditioner zit in een tube van 200 ml. De conditioner (op de foto verderop in het artikel in het midden) is stevig van textuur, en heeft dezelfde geur als de shampoo. Je masseert de conditioner na het wassen van je haar in (wat in het begin een beetje stroef gaat, maar zodra de conditioner gedeeltelijk is ingemasseerd, gaat dit beter), laat het even inwerken en spoelt het vervolgens uit, net als iedere andere conditioner.

Weleda Haver Herstellende Conditioner

Weleda Haver Herstellende Conditioner: de ingrediënten

De Weleda Haver Herstellende Conditioner bevat nagenoeg dezelfde voedende en verzorgende ingrediënten als de shampoo uit deze lijn. Het grootste verschil is dat er in de conditioner meerdere soorten Bio alcohol zitten.

Weleda Haver Herstellend Haarmasker

Weleda Haver Herstellend Haarmasker: de ingrediënten

Het Weleda Haver Herstellend Haarmasker zit eveneens in een tube, met een inhoud van 150 ml. Naast de ook in de shampoo en conditioner aanwezige ingrediënten als (biologische) haver-extract, biologische jojoba-olie, biologische kokosolie en diverse natuurlijke etherische oliën, bevat dit haarmasker Shea-boter en extract van het driekleurig viooltje, deze laatste versterkt de verzorgende werking van de overige ingrediënten en brengt de hoofdhuid tot rust. Het masker heeft een stevige textuur, en laat zich makkelijk over mijn haar verdelen.

Weleda Haver Herstellende haarproducten

Weleda Haver Herstellende haarproducten: is mijn haar daadwerkelijk hersteld?

Ik heb de Weleda Haver Herstellende haarproducten ruim drie weken onafgebroken gebruikt, zonder in die periode andere verzorgende haarproducten gebruikt te hebben. De shampoo, die een mild reinigende werking heeft, maakt mijn haar goed schoon en verwijdert zonder al te veel moeite de stylingproducten die ik in mijn haar gebruik. Na het wassen voelt mijn haar een beetje stroef, maar de conditioner die ik na het wassen gebruik, maakt het zacht en soepel.

Twee keer per week trakteer ik mijn haar op het masker, ik merk dat dit net een beetje extra doet voor mijn haar: na gebruik hiervan voelt mijn haar nog wat zachter. Na twee weken merk ik dat de conditie van mijn haar verbetert, het wordt minder droog, krijgt meer glans en is beter te stylen. Zowel de conditioner als het haarmasker maken mijn haar niet slap of zwaar, ik kan het na gebruik hiervan moeiteloos in model krijgen. Mijn haar is blij met de Weleda Haver Herstellende haarproducten!

De Weleda Haver Herstellende haarproducten zijn te koop bij SoloBioMooi, de shampoo kost € 10,99, de conditioner en het haarmasker kosten beiden € 11,50. Naast deze lijn met haver, heeft Weleda ook een nieuwe lijn haarverzorging met tarwe en gierst.

1 Comment on Weleda Haver Herstellende haarproducten

  1. Kim
    15 augustus 2013 at 11:58 (9 jaren ago)

    Klinkt veelbelovend, alleen twijfel ik weer over de geur (ik heb iets met geuren). Ik heb ooit een Havermasker van Yves Rocher gebruikt, zo’n zakje voor 1x gebruik en dat vond ik zo vies ruiken dat ik bang ben dat dit ook zo zal ruiken, haha.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.