Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn met vijgencactus

Onlangs werd de Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn geïntroduceerd. Een lijn met extract van biologische vijgencactus als belangrijkste ingrediënt. Vijgencactus stimuleert het natuurlijke vermogen van de huid om vocht op te slaan. Daarnaast bevat het mineralen en antioxidanten die de huid kalmeren en de huidbarrière versterken. Een behoorlijke krachtpatser dus! Ik heb drie producten uit deze lijn getest, en vertel er in dit artikel wat meer over.

Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn

Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn

De Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn is één van de nieuwste lijnen van dit mooie merk. Ik heb al verschillende gezichtsverzorgingslijnen van Weleda mogen testen voor mijn blog, en eigenlijk zijn ze me allemaal uitstekend bevallen. Met de warme zomermaanden op komst kan mijn huid wel wat extra hydratatie gebruiken. Dus deze lijn kwam precies op het juiste moment!

Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn

Hydraterende Gezichtsspray

Een toner, of gezichtsspray, ontbreekt nooit in mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Ik gebruik deze na het reinigen van mijn huid, en voor het aanbrengen van mijn dag- of nachtcrème. Een product als dit geeft je huid niet alleen een hydraterende boost. Het zorgt er ook voor dat ingrediënten uit je gezichtscrème beter door de huid kunnen worden opgenomen.

Het ingrediëntenlijstje van de Gezichtsspray is lekker kort. Aloë Vera gel en Vijgencatus extract staan hoog bovenin het lijstje. Beiden hebben een intens hydraterende en kalmerende werking. Pure etherische oliën van groene mandarijn, pepermunt en palmarosa verkwikken je huid en zintuigen.

De Gezichtsspray wordt heerlijk zacht verneveld uit de flacon, een perfecte dosering. Ik vind hem nu al ontzettend fijn om te gebruiken in mijn ochtend- en avondroutine. Maar ik denk dat ik hem straks op warme zomerdagen ook tussendoor ga gebruiken om mijn huid op te frissen en wat extra hydratatie te geven.

De Gezichtsspray kost € 11,49 voor 100 ml (een lekker handzaam formaat om mee te nemen in je handtas)

Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn

Hydraterende Ooggel

De Hydraterende Ooggel kalmeert de tere huid onder de ogen en vermindert tekenen van vermoeidheid. De ongeparfumeerde gel trekt snel in en hydrateert tot wel 12 uur lang. De verkoelende rol-applicator zorgt bovendien voor een aangenaam massage-effect. Twee vliegen in één klein tubetje!

Ook hier zijn Aloë Vera gel en extract van biologische vijgencactus aanwezig. Daarnaast bevat de gel Tarwekiemolie, dit vind ik zelf altijd een heel fijn ingrediënt voor een oogcrème of -gel. Dit is een wat vettere olie, die de tere huid onder mijn ogen uitstekend verzorgt. Komkommerextract en distillaat van Hamamelis zorgen ervoor dat tekenen van vermoeidheid verminderd worden.

Het aanbrengen van de Ooggel gaat heel fijn dankzij de rol-applicator. Dit heeft zowel een verkoelend als masserend effect, waardoor mijn wallen voor mijn gevoel al meteen voor de helft afnemen 😉

De Ooggel heeft een hele fijne, lichte textuur, die snel intrekt en direct een hydraterend gevoel geeft. Hij voelt lekker zacht aan op de tere huid onder mijn ogen. Ook gedurende de dag blijft dat gehydrateerde, verzorgde gevoel. De wallen onder mijn ogen lijken iets minder ‘gespannen’ aan te voelen.

De Hydraterende Ooggel kost € 14,99 voor 10 ml.

Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn

24H Hydraterende Gezichtscrème

In de zomer gebruik ik meestal een wat lichtere gezichtscrème dan in de winter. De 24H Hydraterende Gezichtscrème van Weleda past hier perfect bij. Hij heeft een lichte textuur en is geschikt voor de normale tot droge huid. De crème voorziet de huid direct van vocht waardoor deze verfrist en super zacht aanvoelt.

Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn

Naast Aloë Vera sap en Biologische Vijgencactus bevat de Gezichtscrème een paar fijne natuurlijke oliën zoals Saffloerzaadolie, Zonnebloempittenwas, Shea Boter en Babassu-olie. Alle producten uit de Weleda Hydratende Gezichtsverzorgingslijn zijn overigens Vegan en bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. En minstens 70% hiervan is biologisch. Allemaal hebben ze daarom het Natrue-kwaliteitslabel.

De 24H Hydraterende Gezichtscrème heeft een lichte textuur die zich goed laat verdelen en inmasseren. Toch voelt de crème wel heel verzorgend aan, dankzij de natuurlijke oliën. Het is een crème die het uitstekend doet onder mijn make-up, en mijn huid de hele dag verzorgd en gehydrateerd houdt. Ik denk dat de lichte textuur veel mensen zal aanspreken, omdat je eigenlijk nauwelijks voelt dat je een crème op je gezicht hebt. Maar toch de verzorgende en hydraterende werking ervaart.

De 24H Hydraterende Gezichtscrème kost € 13,99 voor 30 ml.

De producten van Weleda zijn te koop bij verschillende drogisterijen en gezondheidswinkels. Een overzicht van de verkooppunten vind je via deze link. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

2 Comments on Weleda hydraterende gezichtsverzorgingslijn met vijgencactus

 1. Neeltje
  6 juni 2021 at 09:17 (1 jaar ago)

  Dit klinkt als wederom mooie producten van weleda. Ik heb echt een assortiment weleda nu. Heerlijk pure producten. Ik ga de creme denk ik proberen!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  5 juni 2021 at 07:05 (1 jaar ago)

  Dat klinkt als een fijne nieuwe productlijn van Weleda. Ruiken de producten allemaal hetzelfde, en hoe heb jij de geur ervaren?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.