Weleda Shower Bar (met winactie)

Ik gebruik onder de douche inmiddels al 1,5 jaar alleen nog maar zeep in plaats van showergel. Of nou ja, heel af en toe gebruik ik nog een shower gel, als ik die gekregen heb. Zelf koop ik alleen nog maar zeep. En nog steeds word ik ontzettend blij van een vers, nieuw stuk zeep ♥ Ik vind zeep een luxe gevoel geven, en veel zachter voor mijn huid. Toen ik over de nieuwe Weleda Shower Bar hoorde, was ik dan ook heel erg benieuwd. Weleda is één van mijn favoriete natuurlijke cosmeticamerken, ik vond het super leuk dat ik de Shower Bars mocht testen. En nog leuker: ik mag één van jullie ook blij maken met een complete set!

Weleda Shower Bar

Weleda Shower Bar

De body bar is de perfecte combinatie tussen een duurzaam moment en een heerlijke wellness-ervaring.

Het gebruik van zeep was niet nieuw voor mij, toen ik er 1,5 jaar geleden mee begon. Daarvoor gebruikte ik ook al regelmatig zeep, afgewisseld met douchegel. Maar inmiddels gebruik ik op de badkamer zo weinig mogelijk plastic, en koop ik bijvoorbeeld ook geen shampoo meer in een plastic fles. Ik vind zeep gewoon een heel fijn alternatief voor douchegel, eigenlijk vind ik het nog fijner. De Weleda Shower Bar is plasticvrij en biologisch afbreekbaar.

De Weleda Shower Bar werd een aantal weken geleden geïntroduceerd, er zijn maar liefst vier varianten verkrijgbaar: Ginger + Petitgrain, Lavender + Vetiver, Geranium + Litsea cubeba en Ylang Ylang + Iris. Ik ontving alle vier de varianten ♥

Weleda Shower Bar

Shower Bar Ginger + Petitgrain

Ik begin meteen maar met mijn favoriet: Weleda Shower Bar Ginger + Petitgrain. Ik ben gek op gember, zowel in mijn thee als de geur 🙂 De geur van gember in verzorgingsproducten werkt activerend, stabiliserend en verhelderend. Petitgrain werkt balancerend, versterkend en opbeurend. Een perfecte mix voor onder de vroege ochtenddouche dus!

De Shower Bars bevatten 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan een deel biologisch. Het parfum in de zepen komt van natuurlijke essentiële oliën en/of plantenextracten. Biologische Sheaboter werkt verzorgend voor de huid, zelfs tijdens het douchen.

Weleda Shower Bar

De Weleda Shower Bar is een echt oldskool stuk zeep ♥ Het lijkt zo weg gestapt uit de jaren 60 of 70, vind je niet? De ronde vorm ligt prettig in de hand, en doordat de zeep aan de onderkant gebogen loopt, voelt hij ook comfortabel aan als je hem over je huid wrijft. En dat vind ik met name prettig als ik de zeep als scheerzeep gebruik.

De zeep voelt ontzettend zacht en romig, en droogt mijn huid niet uit tijdens of na gebruik. De opwekkende, kruidige geur van deze zeep maakt het ’s ochtends opstarten een stukje eenvoudiger en vrolijker ♥

Weleda Shower Bar

Ylang Ylang + Iris

Ylang Ylang + Iris heeft een zachte, zoet-bloemige geur. De geur van Ylang Ylang werkt vitaliserend en kalmerend, Iris werkt tevens kalmerend en brengt je in balans.

Ook hier een volledig natuurlijk ingrediëntenlijstje. De etherische olie van Ylang Ylang wordt gedistilleerd uit de bloemen. Iris wordt gedistilleerd uit de gedroogde wortelstok.

Deze Weleda Shower Bar heeft dezelfde kenmerkende kruidige ondertoon als bijna alle Weleda producten. In combinatie met de zoet-bloemige geur brengt deze je lichaam en geest in balans. En dat kunnen we in deze tijd allemaal goed gebruiken, toch?

Weleda Shower Bar

Lavender + Vetiver

Zoek je meer ontspanning onder de douche, dan is de Weleda Shower Bar Lavender + Vetiver echt iets voor jou. Deze heeft uiteraard een lavendelgeur, maar de toevoeging van Vetiver geeft de geur ook iets houtachtigs, iets aards en iets citrusachtigs.

De etherische olie van lavendel wordt gedestilleerd uit lavendelbloemetjes; de geur werkt ontspannend, rustgevend en brengt je (weer) in balans. Vetiver wordt gedestilleerd uit de wortel van dit tropische gras en werkt kalmerend en aardend. Ik vind deze erg fijn om te gebruiken in hectische tijden, het helpt mij dan om de dag rustig en ontspannen te beginnen.

Weleda Shower Bar

Geranium + Litsea cubeba

De prijs voor de Shower Bar met de ingewikkeldste naam gaat naar…. Geranium + Litseum cubeba. Ok, Geranium ken ik nog wel, ik vind dat echt een hele lekkere geur. Hij doet me altijd aan de zomer denken. Litseum cubeba blijken besjes te zijn. Ik vind dit de meest frisse zeep uit de serie, en daardoor perfect voor de zomermaanden. In de wintermaanden gebruik ik altijd het liefst wat meer warme, kruidige geuren onder de douche.

De geur van geranium werkt geruststellend en versterkend, de etherische olie wordt geëxtraheerd uit de verse bladeren en bloemen. Litsea cubeba wordt gedestilleerd uit de besjes van de plant, de geur werkt verfrissend en verkwikkend, en is goed voor je concentratie. Perfect dus op dagen dat je mind een extra boost kan gebruiken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Weleda Shower Bars kosten € 7,50 per stuk van 75 gram. Dit lijkt vrij klein voor een zeep, maar mijn ervaring is dat ze net zo lang meegaan als een stuk van 100 gram. Dat komt waarschijnlijk doordat de zeep een stevige textuur heeft. De Shower Bars zijn onder andere verkrijgbaar bij BigGreenSmile. Andere verkooppunten vind je via de website van Weleda.

Namens Weleda mag ik 1 van jullie blij maken met een complete set van de nieuwe Shower Bars. Om kans te maken, laat je hieronder een reactie achter waarin je aangeeft mee te doen. Een extra winkans creëer je door Weleda en Beautyspots te volgen op Instagram en/of Facebook, en het bericht over deze winactie te delen met je vrienden. Meedoen kan tot en met 11 juli, daarna ontvangt de winnaar een mailtje van mij. Zorg er dus voor dat je reageert met een geldig mailadres, zodat ik je kan bereiken.

32 Comments on Weleda Shower Bar (met winactie)

 1. Neline
  10 juli 2022 at 23:19 (4 weken ago)

  Wow wat goed dat ze nu ook zeep hebben! Inmiddels zelf ook zoveel mogelijk plastic uit de badkamer aan t weren. Dit geeft een prima gevoel. Weleda vind ik een fijn merk en ben nieuwsgierig naar deze zeep!!

  Beantwoorden
 2. Jeltje
  8 juli 2022 at 15:39 (1 maand ago)

  Wauw, je omschrijft de producten zo mooi, dat ik het al bijna ruik. Ze lijken me zalig! Graag doe ik mee met je win-actie.

  Beantwoorden
 3. Noes Lenselink
  8 juli 2022 at 08:57 (1 maand ago)

  Nou, wat heb je de geuren aantrekkelijk beschreven!
  Ben nu heel nieuwsgierig geworden en moet eerlijk bekennen dat ik nog aan de plastic flessen ben..
  Wordt tijd dat daar verandering in komt!
  Ik doe graag mee

  Beantwoorden
 4. Wendy
  8 juli 2022 at 06:45 (1 maand ago)

  Een showerbar met gember, hoe verrassend. Deze wil ik wel eens proberen, maar de andere zepen lijken me ook heerlijk. Fan van wekeda, dus ik waag een gokje voor deze geweldige winactie

  Beantwoorden
 5. Janette Bosma
  8 juli 2022 at 00:03 (1 maand ago)

  Wat een lieve actie ❤️Ik heb al eens eerder producten van Weleda gebruikt, beviel toen goed. Ik gebruik ook steeds vaker shampoo bars, crèmespoeling zeep, scheer zeep,deo en dit alles om minder plastic te gebruiken en de producten bevallen me erg goed. Daarom ook erg benieuwd naar een body bar Ik loot graag mee

  Beantwoorden
 6. Jolande Buringa
  7 juli 2022 at 23:15 (1 maand ago)

  Heerlijk, zeg! Ik gebruik ook graag
  Weleda, maar de showerbar nog niet geprobeerd. Daarom doe ik graag mee!

  Beantwoorden
 7. Sylvia
  7 juli 2022 at 22:39 (1 maand ago)

  Alleen al hoe je stuk voor stuk beschrijft hoe zeep ruikt etc nodigt direct uit om dit heerlijke nieuwe product te willen proberen.

  Wakker worden in de douche met nu een heerlijke zomerse zeep om je dag mee te beginnen onder de douche

  Ook druk in de weer om het plastic gebruik te reduceren en ik vind het zo wie xo erg lekker om lekker old scool met een stuk zeep te soppen
  Ik doe graag mee aan deze geweldige winkans

  Lieve groet
  Sylvia

  Beantwoorden
 8. Jelma
  7 juli 2022 at 22:25 (1 maand ago)

  Wat zou ik deze bars graag uitproberen; ik heb al een zoektocht achter de rug en voor shampoo en conditioner bars ben ik tevreden, maar een bodybar waarbij mijn huid na het douchen niet trekkerig aanvoelt heb ik nog niet gevonden.
  De geranium lijkt me een fijne geur.

  Beantwoorden
 9. Petra van Schijndel
  7 juli 2022 at 20:54 (1 maand ago)

  Ik doe graag mee! Tot nu toe nog aan de plastic flessen. Maar eigenlijk is het wel tijd om daar verandering in te brengen.

  Beantwoorden
 10. Marlou Dijksma
  7 juli 2022 at 18:52 (1 maand ago)

  Wow, wat een leuk stukje!
  Zelf gebruik ik ook graag weleda, dit komt vooral omdat ik snel een reactie krijg op de huis van andere producten. Zal deze graag uitproberen dus ik waag een kansje. Gebruik al wel de shampoo bars

  Groetjes

  Beantwoorden
 11. Jacqueline Roose
  7 juli 2022 at 16:30 (1 maand ago)

  Wat een fijne kennismaking beaytyspots zal het zijn met deze Weleda Soapbars. Met veel plezier neem ik ze in gebruik, voor een plasticvrije wereld draag ik graag mijn steentje bij.

  Beantwoorden
 12. Sylvia
  7 juli 2022 at 15:22 (1 maand ago)

  Oh ja die zijn heerlijk ik heb de Geranium meegenomen voor mijn vakantie uit de Eko Plaza en die is heerlijk. Zou de andere geurtjes ook willen proberen.En je hebt gelijk die vorm van de zeep is fijn.

  Beantwoorden
 13. Anja van Z.
  7 juli 2022 at 14:59 (1 maand ago)

  Een mooie manier om kennis te maken met deze producten van Weleda. Gebruik al een poos de douchegel en bodylotion maar wil deze graag uit proberen!

  Beantwoorden
 14. Miranda
  7 juli 2022 at 14:24 (1 maand ago)

  Graag zou ik de ylang ylang iris willen winnen, ieder beetje minder helpt om de wereld beter te maken , lieve actie!

  Beantwoorden
  • Diny Gijsberts
   8 juli 2022 at 08:51 (1 maand ago)

   Wat een lief gebaar, verras ons maar met dit fantastisch pakket exemplaar. Voor een plasticvrij leven

   Beantwoorden
 15. Jeanet
  7 juli 2022 at 12:45 (1 maand ago)

  Ik doe heel graag mee. Om de badkamer weer een stukje meer plasticvrij te maken!

  Beantwoorden
 16. Cary
  7 juli 2022 at 12:08 (1 maand ago)

  Ook ik waag graag een kansje. Ik gebruik nu al jaren een shampoo bar naar volle tevredenheid. Leuk om op deze manier eens een bodybar uit te proberen. Fingers crossed!

  Beantwoorden
  • Joyce
   7 juli 2022 at 12:24 (1 maand ago)

   Ik zou deze graag proberen.
   Geur is echt mijn ding. Het beïnvloed zo mijn
   Stemming. Ik word er ontspannen van of ik krijg er juist meer energie door.
   Ik ben zeer benieuwd
   Nu duimen en positieve energie sturen om iets
   Leuks te winnen.

   Beantwoorden
 17. carolien tigchelaar
  7 juli 2022 at 11:39 (1 maand ago)

  dit lijkt me een mooi moment om ook eens zeep uit te proberen , ipv douchegel . ik volg je via facebook en bloglovin , en ik zit net op instagram dus daar ga ik je ook opzoeken ! ga maar vast duimen !!!!!!!

  Beantwoorden
 18. Elske
  7 juli 2022 at 11:05 (1 maand ago)

  Ben nog steeds in de weer met plastic flessen
  Lukt het Weleda om mij om te krijgen met de shampoo bars?
  Ik doe dus graag mee

  Beantwoorden
 19. Jacintha
  7 juli 2022 at 10:50 (1 maand ago)

  Ohw heerlijk! Ik waag heel graag ook een kans!
  Ben net als jij vrijwel helemaal afgestapt van alles wat in flessen zit.
  Wil de bars van Weleda heel graag proberen.
  Dat merk brengt me in gedachten terug naar het badschuim net dennengeur dat mijn moeder altijd gebruikte. Nostalgie!

  Liefs.
  Jacintha

  Beantwoorden
 20. Jeanne
  7 juli 2022 at 10:42 (1 maand ago)

  Wat een leuke win aktie. Ook fan van compacte zepen. Ik doe graag mee met de winactie.
  Groetjes jeanne

  Beantwoorden
 21. Marlous
  7 juli 2022 at 10:23 (1 maand ago)

  Ik gebruik ook bijna altijd zeep en ook wel de gewone tablet, gele verpakking van Weleda, ik doe graag mee

  Beantwoorden
 22. Sanne Franssen
  7 juli 2022 at 10:05 (1 maand ago)

  Leuke actie. Ik doe graag mee !

  Beantwoorden
  • Vivian Bauptit
   8 juli 2022 at 12:29 (1 maand ago)

   Wow wat een leuke winactie ben erg benieuwd naar de showerbars lijken mij echt super fijne producten!
   Zou echt geweldig zijn om ze te mogen winnen en ze te kunnen uittesten.
   Weleda is sowieso een goed merk!

   Beantwoorden
 23. Yolanda
  7 juli 2022 at 10:05 (1 maand ago)

  Lijkt me leuk om mee te doen, en de zeep uit te proberen.

  Beantwoorden
 24. Arianne
  7 juli 2022 at 09:54 (1 maand ago)

  Van Weleda durf ik het wel aan om eens douchezepen te proberen, ik doe mee

  Beantwoorden
 25. Sun
  7 juli 2022 at 09:35 (1 maand ago)

  Wat een super actie. Ik vind de douchegels van Weleda erg lekker. Super dat ze nu ook zepen hebben. Ik doe graag mee voor een winkans voor deze zepen!

  Beantwoorden
 26. Ilse Colla
  7 juli 2022 at 09:16 (1 maand ago)

  Oh ja, ik wil die shower bars heel graag eens proberen.
  Duimen omhoog
  Groetjes, Ilse

  Beantwoorden
 27. Wilma
  7 juli 2022 at 08:56 (1 maand ago)

  Lijkt mij een geweldige kans om kennis te maken met weleda! 11juli is ook nog eens mijn verjaardag.een hele leuke winactie

  Beantwoorden
 28. Josta
  7 juli 2022 at 08:48 (1 maand ago)

  Ik doe graag mee om kennis te maken met dit product! Ik nen nog ‘ouderwets’ met douchegel bezig maar goed om bewust te zijn van andere natuur en huid vriendelijke opties! Door jouw blog rook ik het al bijna 🙂

  Beantwoorden
 29. Jessica
  7 juli 2022 at 07:19 (1 maand ago)

  Weleda is wel zo’n fijn merk! Standaard en tube skin food in de tas zitten. Ben ook heel benieuwd naar de shower bar!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.