Weleda Skin Food Body Butter

Skin Food is al jaren één van de bestsellers van Weleda. Deze 100% natuurlijke crème is een echte alleskunner, niet voor niets dat hij bij veel Weleda fans favoriet is. Deze crème is in staat om een droge en ruwe huid te herstellen, door je huid échte voeding te geven. Vanwege het grote succes heeft Weleda Skin Food een eigen lijn gegeven, met enkele nieuwe producten. Vandaag vertel ik meer over de heerlijke Weleda Skin Food Body Butter, een echte musthave voor de winter!

Weleda Skin Food Body ButterWeleda Skin Food Body Butter

Skin Food werd ontwikkeld in 1926 als voedende crème om droge en ruwe plekken op de huid te verzorgen. De oorspronkelijke samenstelling op basis van geneeskrachtige plantenextracten (driekleurig viooltje, Calendula en kamille), aangevuld met voedende oliën en wassen, bleek een succesformule die we vandaag nog steeds gebruiken. Het product is wereldwijd geliefd vanwege haar rijke formule en multifunctionele toepassing en wordt vooral gewaardeerd omwille van de werkzaamheid, de 100% natuurlijke ingrediënten en de aantrekkelijke geur. Omdat er steeds meer vraag kwam naar Skin Food voor het hele lichaam, hebben we de Skin Food-lijn nu uitgebreid met 3 nieuwe producten die de droge huid -van top tot teen- weer zacht en soepel maken.

Ik ken Weleda Skin Food zelf nog niet zo lang, maar ik had er al wel veel goede verhalen over gehoord. Ik was dan ook erg blij toen ik afgelopen maand in mijn Weleda-box (als Weleda ambassadeur ontvang ik iedere maand een pakket met heerlijke producten) de volledige Skin Food lijn aantrof. De Body Butter had ik in september al kort gezien, toen we op het hoofdkantoor van Weleda Benelux waren. Ik was toen meteen al onder de indruk!

Weleda Skin Food Body Butter Weleda Skin Food Body ButterIngrediënten

Zoals je van Weleda mag verwachten, bevat Weleda Skin Food Body Butter eigenlijk alleen maar mooie ingrediënten. Naast Zonnebloemolie, Cacao boter en Shea boter, wat natuurlijk sowieso heerlijke ingrediënten voor de huid zijn, bevat de Body Butter een paar bijzondere ingrediënten. Extract van het driekleurig viooltje zorgt ervoor dat de droge huid weer in balans komt. Calendula werkt wondhelend en ontstekingremmend. Kamille verzacht de huid en brengt haar tot rust. Net als alle andere producten van Weleda heeft de Body Butter het Natrue-garantielabel voor natuurcosmetica. En uiteraard zijn de producten niet op dieren getest. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, de dikgedrukte ingrediënten op het label zijn biologisch.

Weleda Skin Food Body ButterTextuur, geur en werking

Weleda Skin Food Body Butter heeft een echte boterachtige textuur: romig, rijk en smeuïg. Maar zodra hij in aanraking komt met mijn huid, smelt de Butter letterlijk. Hierdoor laat hij zich heel goed verdelen en uitsmeren. De geur is heerlijk en past precies bij het merk: fris en groen, maar wel subtiel.

Weleda Skin Food Body ButterDe Body Butter is vooral geschikt voor een droge tot zeer droge huid, maar ik denk dat in de wintermaanden iedere huid wel een likje kan gebruiken. Na het inmasseren is de butter vrijwel direct ingetrokken, maar laat een intens verzorgend laagje achter op mijn huid. Ook gedurende de dag blijft de butter haar werk doen: mijn huid blijft de hele dag verzorgd en comfortabel aanvoelen. En waar ze vooral op de wat koudere dagen nog wel eens wat kriebelig wil aanvoelen, heb ik daar met gebruik van deze Body Butter helemaal geen last meer van.

Je kunt de Body Butter voor je hele lichaam gebruiken, denk bijvoorbeeld ook aan je voeten, ellebogen of je handen.

Weleda Skin Food Body ButterIk vind Weleda Skin Food Body Butter vooral voor de wintermaanden een heerlijk product. Voor mijn huid is ze voor het voorjaar en zomer denk ik iets te vol, maar als je een droge huid hebt is ze dan natuurlijk ook prima te gebruiken. En bijvoorbeeld voor mijn onderbenen is ze eigenlijk het hele jaar fijn om te gebruiken, die kunnen nogal eens wat droger zijn. Ja, mijn eerste kennismaking met Weleda Skin Food is meteen een hele goede!

Weleda Skin Food Body Butter kost € 13,99 voor 150 ml. Een overzicht van alle Weleda verkooppunten vind je via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

6 Comments on Weleda Skin Food Body Butter

 1. Evelien
  29 januari 2019 at 21:06 (3 jaar ago)

  Hij klinkt ideaal, helemaal met deze kou. Mijn huid is echt toe aan een goede verzorgende crème momenteel! Ik vind deze erg interessant, ben ook wel benieuwd naar de frisse en groene geur 🙂

  Beantwoorden
 2. Annette
  27 januari 2019 at 20:47 (3 jaar ago)

  Volgens mij is dit een must have voor mij!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  25 januari 2019 at 20:48 (3 jaar ago)

  Skin Food is een eenvoudige naam maar erg passend in deze tijd 😎

  Beantwoorden
 4. Saskia van horne
  25 januari 2019 at 10:00 (3 jaar ago)

  Die ken ik nog niet. Misschien ook maar eens uitproberen.
  Heb wel probleemhuid (psoriasis/eczeem) dus die is van nature al erg droog.

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  25 januari 2019 at 09:16 (3 jaar ago)

  Oh, deze ziet er goed uit zeg; zowel qua textuur als qua ingrediënten. Ik ben vooral erg benieuwd naar de geur. Ik had al een beetje een ‘groene’ geur verwacht, door die groen gekleurde verpakking haha;-)

  Beantwoorden
 6. Marije
  25 januari 2019 at 06:42 (3 jaar ago)

  Lijkt mij ideaal voor deze koude maanden. Hij staat nog steeds op mijn to shop lijstje.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.