Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie

Body Olie is een verzorgingsproduct wat ik de afgelopen jaren steeds meer ben gaan waarderen. Enerzijds voelt het luxe aan, maar het is ook een product wat fijn in gebruik is, zelfs op warme zomerse dagen. Voor mijn verjaardag kreeg ik de Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie, waar ik jullie graag wat meer over vertel!

Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body OlieWeleda Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie

Ik heb al een aantal van de Weleda Body Oliën gebruikt de afgelopen jaren, maar de Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie is helemaal nieuw voor mij. En voor wie nu meteen weg wil klikken vanwege ‘ik houd niet van rozengeur in lichaamsverzorgingsproducten’: deze ruikt écht lekker!

Ingrediënten

Zoals je van Weleda mag verwachten, bevat de Rozen Body Olie veel mooie, intens verzorgende ingrediënten. De belangrijkste twee zijn Jojoba olie en Zoete Amandelolie, beiden intens verzorgend, verzachtend en herstellend voor de huid. Wilde Rozenolie (Rozenbottelpitolie) is rijk aan linolzuur, een meervoudig onverzadigd vetzuur. Deze maakt de huid zacht, en is vooral erg geschikt voor de verzorging van de droge tot zeer droge huid.

Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body OlieEn uiteraard is de Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie vrij van minerale oliën, synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body OlieGeur, textuur en werking

Van de Body Oliën van Weleda die ik tot nu toe gebruikt heb, is dit ongetwijfeld de meest luxe. Niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke geur. Zoals ik in het begin van het artikel al aangaf: het is geen standaard rozengeur (als in: potpourri-geur). De combinatie van Damascus Roos en Ylang Ylang zorgt voor een geur die tegelijk bloemig en zoet is, en perfect in balans. De geur van roos met een warme, zoete ondertoon. Op en top vrouwelijk, en pure verwennerij voor je zintuigen.

De olie heeft een rijke textuur, dat zie je goed op de foto hierboven. Hij voelt ook bij het inmasseren vol aan, en intens verzorgend. Desondanks trekt hij goed en vrij vlot in de huid, zonder een vet laagje achter te laten. Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie verzorgt mijn huid intens en houdt haar soepel en zacht. Pure producten als deze zijn zó fijn in gebruik, ik vind ze nooit te vol of te verzorgend. Zelfs niet op warme dagen; vorig jaar tijdens de snikhete zomer heb ik vrijwel iedere dag een verzorgende olie als deze voor mijn huid gebruikt. Ik ben er gek op!

Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body OlieDe Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie kost € 18,49 voor 100 ml (de oliën van Weleda zijn erg zuinig in gebruik). De producten van Weleda zijn verkrijgbaar via verschillende verkooppunten en webshops, je vindt ze via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen.

3 Comments on Weleda Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie

 1. Miranda Aerts
  7 juni 2019 at 06:30 (10 maanden ago)

  Wat mooi om te lezen dat je zo enthousiast bent en ik ben nu echt nieuwsgierig naar de geur 😉

  Beantwoorden
 2. Annette Elias
  5 juni 2019 at 17:39 (10 maanden ago)

  Heerlijk is deze olie! Net als de Lavendelolie een favorietje van mij. Echt een luxe, die ik nog wel eens op mijn verjaardagslijstje zet!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  5 juni 2019 at 06:31 (10 maanden ago)

  Dit lijkt me zo lekker ruiken.
  Ik vind goede huidverzorgingsproducten heel belangrijk.
  Ik zal gaan kijken of er ergens een fijne actie is om dit te kopen….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.