What’s Soap Doc? – handgemaakte zeep uit Nederland

In mijn Kerstvakantie stuitte ik via Facebook zomaar op een hele toffe webshop. Zijn die voorgestelde pagina’s toch nog ergens goed voor 😉 What’s Soap Doc? is een webshop vol heerlijke, handgemaakte zepen en andere verzorgingsproducten. Gewoon oer-Hollands, dat maakt het nog toffer, toch? Ik deed er meteen een bestelling, zodat ik jullie er vandaag meer over kan vertellen!

What's Soap Doc?

What’s Soap Doc?

Ik had mijn bestelling vrij snel binnen, ondanks de drukte bij PostNL. Het paste in een brievenbuspakketje, dus je hoeft niet thuis te blijven voor de bezorging. Tenzij je meteen zoveel bestelt dat het niet meer in een brievenbusdoosje past natuurlijk 😉 Net zoals de zepen met aandacht en liefde gemaakt worden, wordt er ook veel aandacht besteed aan het inpakken van je bestelling. Daar houd ik van ♥

Zo’n klein gebaar, maar zó ontzettend leuk: een handgeschreven kaartje bij je bestelling. Daar word ik echt blij van!

Alle zepen zitten apart verpakt in een papieren zakje. Wat er ontzettend gezellig uit ziet, maar van mij persoonlijk zouden die verpakkingen nog wel iets milieuvriendelijker mogen. Het is nu alles bij elkaar best veel papier. Wat natuurlijk wel al heel veel beter is dan plastic, wat je nergens terug vindt bij What’s Soap, Doc?

Ik word dus echt dolgelukkig van zo’n pakketje vol handgemaakte zeep ♥

Vroeger vond ik een stuk Lux zeep al heerlijk om te gebruiken onder de douche. Maar sinds ik handgemaakte zeep heb leren kennen, ben ik helemaal om.

What's Soap Doc?

Over What’s Soap, Doc?

What’s Soap, Doc? blijkt nog niet zo lang te bestaan, sinds vorig jaar zomer. Het bedrijf maakt handgemaakte zeep, op ambachtelijke wijze. Alle producten zijn vegan, dierproefvrij, duurzaam, zo groen mogelijk en ‘een beetje eigenwijs’. Naast zeep die het team van What’s Soap, Doc? zelf lekker lijkt, maken ze ook zogenaamde verzoekzeep. Een overzicht van alle verzoekjes die ze al gemaakt hebben, vind je hier.

Met Een Dekentje Op De Bank

Ik begin met de zeep die als eerste in mijn virtuele winkelmandje ging: Met Een Dekentje Op De Bank. Precies wat we nu allemaal nodig hebben, toch?

Met Een Dekentje Op De Bank ruikt warm, zoet en kruidig. Zoals het team van What’s Soap, Doc? zelf zegt: ‘Als gezellig een geur was, was het deze’.

Op de kartonnen wikkel rond de zeep staan alle ingrediënten vermeld. Wat ook heel fijn is: op de website staan bij alle producten de ingrediënten in begrijpbaar Nederlands vermeld.

What's Soap, Doc?

Ieder stuk zeep is voorzien van een stempel, wat de zeep nog meer een ambachtelijke uitstraling geeft. Had ik al verteld dat ik echt intens gelukkig kan worden van zo’n vers stuk zeep? ♥

Met Een Dekentje Op De Bank is een heerlijk zachte zeep, die eerder crèmig dan schuimend is. Dit is echt pure feelgood stuff voor onder de douche, waarvan je in deze tijd gewoon tien stukken op voorraad in je kast wil hebben ♥

Met een dekentje op de bank kost € 8,95 voor een stuk van ca. 115 gram.

Het Gras Van De Buren

Omdat die lente er echt wel een keer aankomt, of omdat je misschien alvast een beetje vooruit wil dromen. Ik bestelde Het Gras Van De Buren omdat ik ‘vroeger’ gek was op de geur van Grass, de showergel van Lush die helaas niet meer verkrijgbaar is. Omdat de geur van versgemaaid gras gewoon één van de lekkerste geuren is die er bestaat. Een geur vol belofte van zon, voorjaar en alles waar we momenteel zo naar verlangen.

De zeep bevat veel verzorgende oliën, waardoor hij de huid niet uitdroogt, maar juist verzorgt tijdens het wassen. Hierdoor is hij ook uitermate geschikt om je handen mee te wassen. Deze zeep, en de zeep die hierna komt, schuimt meer dan Met Een Dekentje Op De Bank, maar is nog steeds super zacht voor mijn huid.

What's Soap Doc?

Het Gras Van De Buren heeft die typische, zoet-groene grasgeur, waar mijn humeur direct een enorme boost van krijgt. Nog even geduld, en dan is het echt voorjaar…

Het Gras Van De Buren kost tevens € 8,95 voor een stuk van ca. 100 gram en vind je hier in de webshop.

Soapercalifragilisticexpialidocious

Hahaha, deze naam is écht niet uit te spreken, laat staan over te typen! Ik ken de film Mary Poppins niet, maar weet wel dat deze uitspraak uit de film komt. En de zeep blijkt gemaakt te zijn naar het voorbeeld van het jasje van ene Bert uit de film. Kenners zullen het zo vast herkennen 🙂

Ook deze zeep bevat lekker veel verzorgende oliën, waarvan Kokosolie de belangrijkste is. Goed voor je huid!

What's Soap Doc?

Deze zeep is misschien wel mijn favoriet van de drie, vanwege zijn werkelijk perfecte, zoete, zachte, ‘met de juiste dosering fris’ geur. Eigenlijk vind ik het gewoon zonde om haar te gaan gebruiken, maar ja: dat is nou precies niet de bedoeling natuurlijk.

Je vindt haar hier in de webshop. Mijn grootste wens? Een Body Butter Bar (zie hieronder) in deze geur! ♥

I Love Yuzu Body Butter Bar

Zoals jullie inmiddels vast wel weten, gebruik ik na het douchen altijd een verzorgend product voor mijn huid. Meestal een body butter of body crème, die lekker verzorgend is en ook nog lekker ruikt. Ik schreef laatst al dat één van mijn goede voornemens voor 2021 is om minder plastic afval te veroorzaken, dus met dit artikel ben ik al best goed bezig. Ik besloot om naast de zeep ook één van de Body Butter Bars van What’s Soap, Doc? te bestellen. Ik koos voor de I Love Yuzu Body Butter Bar.

I Love Yuzu bevat eigenlijk alleen maar heerlijke verzorgende oliën en boters. Cacaoboter, Amandelolie, Sheaboter en Sojawas (alle vier biologisch) en Vitamine E verzorgen en voeden je huid intens.

What's Soap Doc?

Een Body Butter Bar is een bodybutter, maar dan in vaste vorm. Hij smelt zodra hij in aanraking komt met de warmte van je huid, en is ook heerlijk om te gebruiken voor een massage. Ik gebruik de Body Butter Bar na het douchen, dus dan is mijn huid extra warm. Ik wrijf de Bar eerst een paar keer over mijn huid, en masseer de boter/olie daarna verder in mijn huid. Het trekt daarna redelijk snel in, nadat ik me heb opgemaakt en mijn dagelijkse oefeningen voor mijn nek gedaan heb 😉 kan ik me gewoon aankleden.

De fruitige, zoete geur van Yuzu is heerlijk en opwekkend, de perfecte start van een donkere winterochtend ♥

De I Love Yuzu Body Butter Bar kost € 11,95 voor ca. 100 gram.

What's Soap Doc?

Kadootje!

Ik kreeg bij mijn bestelling ook nog een kadootje, een zakje met ‘Reiszeepreepjes’. Dit zijn reepjes die overblijven na het ‘mooi snijden’ van stukken zeep. Deze worden niet weggegooid bij What’s Soap, Doc? maar verzameld en als travel soap voor een lief prijsje verkocht. Of kado gegeven bij je bestelling ♥ Het is een mix van verschillende zepen, zo kun je wellicht ook nog inspiratie opdoen voor een volgende bestelling!

Jazekers, ik heb er een favoriete webshop bij hoor! Een webshop die mijn voornemen om minder plastic afval te veroorzaken, héél veel makkelijker gaat maken! ♥

10 Comments on What’s Soap Doc? – handgemaakte zeep uit Nederland

 1. Miranda Aerts
  30 januari 2021 at 10:02 (1 jaar ago)

  Echt leuke producten, daar gaan we op jouw blog vast vaker wat van zien!

  Beantwoorden
 2. Ria
  21 januari 2021 at 13:40 (1 jaar ago)

  Leuk! Een shampoo heb ik nu al in die vorm, ga met de andere di gen ook overschakelen denk ik…

  Beantwoorden
  • Jacqueline Oud
   22 januari 2021 at 07:40 (1 jaar ago)

   Leuk, kende deze site nog niet maar de producten spreken mij zeker aan! Ook goede site voor cadeautjes. Perfect voor deze tijd. Bedankt voor de tip!

   Beantwoorden
   • Natasja
    25 januari 2021 at 20:03 (1 jaar ago)

    Graag gedaan!

    Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:03 (1 jaar ago)

   Het bevalt mij tot nu toe ontzettend goed!

   Beantwoorden
 3. Liesbeth Letink
  21 januari 2021 at 09:12 (1 jaar ago)

  Dank weer voor je review. Heb inmiddels ook een bestelling geplaatst. Het was nog heel lastig kiezen!

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:04 (1 jaar ago)

   Leuk, ik ben benieuwd wat je er van vindt!

   Beantwoorden
   • Liesbeth Letink
    28 januari 2021 at 22:50 (1 jaar ago)

    Heb mijn bestelling vandaag ontvangen! Had onder andere ‘het jasje van Bert’ zeep ( nu ook maar eens Mary Poppins gaan kijken, ook nog nooit gezien) en dezelfde body butter die jij had. Had er ook een sisalzakje bij besteld. Is ook een aanrader. Het ruikt heerlijk!. Ben erg erg blij mee! Nog bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
 4. Mireille
  21 januari 2021 at 08:50 (1 jaar ago)

  Net als jij ben ik fan, hoe zou dat komen ??
  Wat goed om te weten dat ze ook zepen op bestelling maken, wie weet ga ik daar wel eens gebruik van maken
  Ik zou zeggen geniet van de heerlijke zepen en bodybuttters.

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 januari 2021 at 20:04 (1 jaar ago)

   Leuk om te horen dat jij ook fan bent! ♥

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.