What’s Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar

Onlangs liet ik jullie mijn (tweede) shoplog zien van de heerlijke ‘zeepjeswebshop’ What’s Soap Doc? Eén van mijn aankopen was een Shampoo Bar, waar ik heel nieuwsgierig naar was. Inmiddels heb ik hem al weer op, dus hoogste tijd om jullie te vertellen wat ik vind van de What’s Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar!

What's Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar

What’s Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar

Oh wat is het toch iedere keer een feestje om een pakje van What’s Soap Doc? uit te pakken! Het grootste deel van de producten is inmiddels alweer op, dus grote kans dat er binnenkort weer een bestelling volgt. Of misschien is die al onderweg of binnen, als jullie dit artikel lezen 😉

Ik had natuurlijk al ervaring met een aantal verschillende zepen, en met de I Love Yuzu Bodybutter. De laatste heb ik zelfs al twee keer besteld. Toen ik zag dat er ook een What’s Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar was, besloot ik deze ook eens te proberen. Sinds begin dit jaar ben ik helemaal overgestapt op Shampoo Bars in plaats van shampoo in plastic flessen. Ik vind het natuurlijk super leuk om verschillende varianten uit te proberen. En de geur is sowieso heerlijk ♥

What's Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar

Ingrediënten

De ingrediënten van de I Love Yuzu Shampoo Bar zagen er indrukwekkend uit:

Kokosnootolie, duurzame palmolie, saffloerolie, glycerine (kosher van plantaardige oorsprong), cacaoboter (ongeraffineerd), gezuiverd water, castorolie, sheaboter, sodium hydroxide (verzepingsmiddel), sorbitol (vochtinbrenger), sorbitan oleate (emulgator), soyaboon proteïne (conditioner), titanium dioxide (natuurlijke witmaker), geurolie, huidveilige kleurstof.

Wat me toen al opviel, was dat er zoveel verzorgende oliën en boters in zitten. Ik dacht: misschien heb ik met deze shampoo wel helemaal geen conditioner meer nodig na het wassen. Ik gebruik normaal gesproken altijd een conditioner na het wassen van mijn haar, omdat het anders lastig uit te borstelen is na het drogen.

What's Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar

Gebruik en werking

Qua gebruik werkt de shampoo bar hetzelfde als de andere die ik tot dusver gebruikt heb. Ik was mijn haar altijd om de andere dag, en was het dan twee keer achter elkaar. De eerste keer is om de stylingproducten uit mijn haar te wassen (en bijvoorbeeld zweet, als het heel warm is). De tweede keer is om mijn haar daadwerkelijk te reinigen.

Bij het eerste gebruik viel me op dat mijn haar na het wassen stroef aanvoelde. Nu heb ik dat bij andere shampoo bars ook wel eens gehad, maar dan is het vooral droog stroef. In dit geval voelt mijn haar een beetje stroperig stroef. Maar goed, ik besloot het natuurlijk een kans te geven, misschien moest mijn haar gewoon wennen.

It’s a no

Helaas blijft het stroeve gevoel na het wassen, het verdwijnt ook niet door het gebruik van een conditioner naderhand. Het voelt een beetje alsof er roomboter door mijn haar gesmeerd is. Ik heb het idee dat de shampoo bar gewoon té veel voedende ingrediënten bevat, voor mijn haar in ieder geval. Volgens What’s Soap, Doc? is de I Love Yuzu Shampoo Bar een best seller, dus blijkbaar werkt hij voor anderen wel fijn. Misschien is mijn haar gewoon te dik, te lang en te veel, waardoor de voedende ingrediënten niet goed uitgespoeld kunnen worden.

Na het afdrogen, stylen en föhnen van mijn haar voelt mijn haar wel fijn verzorgd aan, en ik heb ook niet het idee dat mijn haar sneller vet wordt. Dus qua verzorgende werking na het wassen bevalt hij me wel goed. Maar dat stroeve voelt gewoon niet fijn aan na het uitspoelen, dus deze ga ik niet opnieuw kopen.

De What’s Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar kost € 9,50 en is te koop via deze link.

2 Comments on What’s Soap Doc? I Love Yuzu Shampoo Bar

 1. Margreet
  19 juni 2021 at 15:23 (1 jaar ago)

  Wat leuk dat je steeds meer verpakkingsvrije producten test. Zelf ben ik ook overgestapt naar shampoobars. In een shampoobar zit vaak geen SLS, een chemische stof die het haar zacht maakt en de natuurlijke talg van het haar en daardoor ook hoofdhuid verwijderd. Bij gebruik van een gewone shampoo maakt je hoofdhuid daarom extra talg aan. Daardoor kan het haar vetter aanvoelen bij overstap naar een shampoobar, het kan wel 2-4 weken duren voordat je haar en hoofdhuid gewend zijn. Aan sommige bars moest mijn haar nog langer wennen. Na het wennen zit er meer natuurlijke slag in mijn haar en ziet het er gezonder uit. Maar elk haar is natuurlijk weer anders:)

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  13 juni 2021 at 19:36 (1 jaar ago)

  Da’s een eerlijke review, goed dat je dat ook deelt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.