Nieuwe scheerroutine met Wilkinson Sword Hydro Silk

Eigenlijk gebruik ik al jarenlang dezelfde scheerproducten, zowel scheermesjes als scheergel van Gilette for Women. Toen ik laatst de mogelijkheid kreeg om het nieuwe scheersysteem van Wilkinson Sword Hydro Silk met Moisturising Serum uit te proberen, hoefde ik niet lang na te denken. Want dat je al zo lang dezelfde producten gebruikt, maakt je soms ‘blind’ voor andere producten, en het wil natuurlijk niet zeggen dat andere producten niet beter zijn. Tijd om mijn scheerroutine om te gooien dus!

Wilkinson Sword Hydro Silk

Wilkinson Sword Hydro Silk

Wilkinson Sword Hydro Silk met Moisturising Serum: alles in één

De nieuwe Wilkinson Sword Hydro Silk scheermesjes bevatten een geïntegreerd voedend serum (je ziet het op onderstaande foto’s, in de witte stipjes op de rand van het scheermesje), dat “geactiveerd” wordt zodra het scheermesje in aanraking komt met water. Dit serum zorgt ervoor dat je huid tot maar liefst twee uur na het scheren gehydrateerd wordt.

Wilkinson Sword Hydro Silk

Wilkinson Sword Hydro Silk

Wilkinson Sword Hydro Silk: gemaakt voor je lichaam

Wilkinson Sword Hydro Silk bevat bovendien maar liefst 5 ‘Curve Sensing’ mesjes die zich moeiteloos aanpassen aan de vorm van je lichaam. Samen zorgen ze voor een ongelooflijk glad scheerresultaat en een ultieme bescherming tegen irritaties tijdens en na het scheren.

Wilkinson Sword Hydro Silk

Het Wilkinson Sword Hydro Silk ziet er niet alleen mooi uit, het ligt ook lekker in de hand door de ronde vormen van de houder en het zachte rubberachtige materiaal, wat voor een stevige grip zorgt. Het verwisselen van de mesjes gaat heel eenvoudig door slechts het indrukken van de witte knop op de achterkant.

Wilkinson Sword Hydro Silk

Wilkinson Sword Hydro Silk: werking

In eerste instantie gebruik ik het Wilkinson Sword Hydro Silk scheermesje zonder scheergel of – zeep, zoals het volgens mij ook bedoeld is. De toevoeging van water zorgt ervoor dat het hydraterende serum vrijkomt, wat de huid tijdens en na het scheren beschermt tegen irritaties. Ik vind het serum echter tijdens het scheren niet voldoende aanwezig: het scheermesje voelt wat stroef op mijn huid. De stroefheid zorgt niet voor irritaties, en mijn huid voelt na het scheren inderdaad heel zacht en gehydrateerd, maar toch vind ik het niet prettig werken.

Ik besluit dan om het eens te proberen in combinatie met mijn gebruikelijke scheergel, maar dit blijkt het ook niet helemaal te zijn: de combinatie van het serum met de scheergel zorgt ervoor dat de mesjes een beetje ‘dichtslibben’, dit komt het scheergemak niet ten goede. Dan bedenk ik me dat ik de scheerzeep van de webshop Wat Maakt je Mooi nog heb liggen, en dit blijkt een schot in de roos.

Wilkinson Sword Hydro Silk

Wilkinson Sword Hydro Silk

Wilkinson Sword Hydro Silk en Shaving Soap Pink Diva: een perfecte combinatie!

In tegenstelling tot wat op de verpakking van de Shaving Soap staat, geeft deze scheerzeep een subtiel schuim, eerder een dun laagje hydraterende substantie, waardoor de mesjes van het Wilkinson Sword Hydro Silk niet dichtslibben, en het scheermesje moeiteloos over mijn huid glijdt. Dit is voornamelijk te danken aan de toevoeging van Kaolin en Betoniet klei, die bovendien voor een zuiverende werking zorgen.

Door de vorm van het scheermesje ligt het stabiel op mijn huid en volgt het moeiteloos de vorm van mijn lichaam, zonder risico op “uitglijden” naar links of rechts (met alle risico’s op wondjes van dien). Ik vind het een heel prettig scheersysteem, ondanks het feit dat het serum tijdens het scheren niet echt zijn werk doet. Na het scheren voel ik de werking van het hydraterende serum wel, wat resulteert in een zacht, aangenaam gevoel van mijn huid.

Het Wilkinson Sword Hydro Silk systeem is te koop bij de bekende drogisterijen, een “startset” van een houder met 1 mesje kost € 13,99, voor een navulling van 4 mesjes betaal je € 14,99.

 

1 Comment on Nieuwe scheerroutine met Wilkinson Sword Hydro Silk

  1. Miranda Aerts
    27 februari 2014 at 07:08 (8 jaren ago)

    Ik vond de reactie van mijn huid na het scheren net zo belangrijk als gemak van het scheren zelf, dus dit klinkt mij wel goed genoeg om het ook eens te gaan proberen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.