Winter- en waterproof make-up van Catrice

Winters in Nederland: meestal betekent dat dat je altijd voorbereid moet zijn op een (plens)bui op je hoofd. Met, als we ‘geluk’ hebben, een vlokje natte sneeuw erdoorheen. Nee, geef mij maar de echte winters van ‘vroeger’ met een lekker dik pak sneeuw 😉 Vandaag laat ik je enkele items uit het vaste assortiment make-up van Catrice zien, waarmee je een regenbui moeiteloos overleeft. En er daarna nog steeds vlekkeloos uitziet, want al deze producten zijn waterproof!

make-up van CatriceWaterproof make-up van Catrice

Catrice is een merk wat de afgelopen jaren een enorme groei heeft gemaakt, zowel qua kwaliteit als qua assortiment. Twee keer per jaar wordt het vaste assortiment make-up van Catrice flink opgefrist, waardoor het merk altijd helemaal bij de tijd is. En dat alles voor de bekende vriendelijke prijzen, zodat je ook met een wat kleiner budget mooie make-up kunt shoppen. Bovendien is het merk dierproefvrij, zo is in hun duidelijke verklaring op de website te lezen:

Wij testen niet op dieren voor de productie van onze producten. Dit geldt voor de eindproducten, alsmede voor alle ingrediënten. Onze leveranciers zijn ook verplicht om schriftelijk te verklaren dat hun producten gemaakt zijn zonder dat deze getest zijn op dieren.

make-up van Catrice24h Made to Stay Make-up

Hoewel ik zelf niet vaak meer een foundation gebruik (eigenlijk altijd een BB cream), spreekt de omschrijving van de 24h Made to Stay Make-up van Catrice me erg aan:

Deze foundation zorgt voor een perfecte dekking gedurende de hele dag, is fluweelzacht en heeft een lichte textuur, waardoor het prettig aanvoelt op de huid. De formule creëert een egale, natuurlijke teint.

make-up van CatriceDe foundation is waterproof, en verkrijgbaar in vier kleuren, waarvan ik de kleur 015 Vanilla Beige ontving. Dat is dan wel een klein minpuntje: vier kleuren is natuurlijk niet zo veel voor een foundation.

make-up van CatriceDe foundation zit in een mat glazen flacon, met een handig pompje erop. De verpakkingen van Catrice doen over het algemeen niet onder voor duurdere merken, en dat is ook hier het geval.

make-up van CatriceDe foundation heeft een dunne textuur, die licht aanvoelt op mijn huid en zich goed en makkelijk laat verdelen. Ik gebruik hiervoor mijn foundationkwast van Zoeva, die gebruik ik altijd voor het aanbrengen van foundation. Dat vind ik het prettigst werken.

make-up van Catrice24h Made to Stay Make-up van Catrice heeft een vrij intense dekking, maar nog wel op een natuurlijke manier. Ik zag bij het swatchen al wel dat de kleur voor mijn huid waarschijnlijk iets te beige zou zijn. Maar ja, dat is nu eenmaal een beetje lastig als je een product opgestuurd krijgt. Ik laat je verderop in het artikel zien hoe de foundation op mijn gezicht staat.

De 24h Made to Stay Make-up kost € 6,99.

make-up van CatricePrime And Fine Mattifying Powder Waterproof

Over de Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof kan ik eigenlijk heel kort zijn. Dit is namelijk mijn vaste gezichtspoeder, tenzij ik een ander gezichtspoeder aan het testen ben. Hij geeft mijn huid een mooie, fluweelmatte finish en houdt dat gedurende een uur of vijf. Een hele dag redt hij dus niet, maar dat heb ik eigenlijk nog met geen enkele gezichtspoeder ervaren.

make-up van CatriceHet poeder is transparant, en daardoor voor bijna elke huidsteint te gebruiken. Of ik nu een BB cream of een foundation gebruik, ik poeder mijn gezicht altijd even af voor het mooiste matte effect. Het poeder is bovendien bestand tegen een regenbui en zorgt er voor dat je pico bello op school of werk aankomt, zelfs in de natte wintermaanden.

make-up van CatriceHet Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof kost € 4,99.

make-up van CatriceGlam & Doll Volume Mascara Waterproof

De Glam & Doll mascara maakte een paar jaar geleden zijn opwachting in het assortiment make-up van Catrice. Inmiddels zijn er meerdere varianten verkrijgbaar, en dat zegt meteen wat over zijn populariteit. Ik koop hem zelf ook regelmatig, alleen dan de gewone, niet-waterproof variant. Omdat ik die eigenlijk al prima vind, zelfs als ik met Benthe in de regen door het bos loop.

make-up van CatriceEn hoewel ik dit soort mascara-borsteltjes doorgaans helemaal niet fijn vind, werkt deze van de Glam & Doll mascara gek genoeg wel prettig. Hij geeft mijn wimpers volume en lengte, en separeert ze mooi. Ik gebruik altijd twee laagjes. Het resultaat zie je aan het eind van dit artikel 🙂

De Glam & Doll Volume Mascara Waterproof kost € 3,99.

make-up van CatriceGlam & Doll Super Black Liner Waterproof

Hoewel ik niet altijd een eyeliner in mijn ooglook verwerk, vind ik het altijd wel een mooie toevoeging. Die je ooglook net iets intenser en opvallender maakt. De eyeliners van Catrice zijn doorgaans van een uitstekende kwaliteit. Glam & Doll Super Black Liner Waterproof is bovendien waterproof, en blijft gegarandeerd de hele dag goed op zijn plaats. Het enige nadeel vind ik wel dat hij zich wat lastiger laat verwijderen met een gewone make-up remover. Ik gebruik hier meestal pure amandelolie voor, daarmee laat de eyeliner zich goed verwijderen.

make-up van CatriceDe eyeliner heeft een fijne, flexibele viltstiftpunt waarmee zelfs een eyeliner-noob als ik hem netjes kan aanbrengen. De swatch zie je hieronder, samen met de swatch van de lipstick. De eyeliner heeft een mooie diepzwarte kleur, daar houd ik van.

De Glam & Doll Super Black Liner Waterproof kost € 3,39.

make-up van CatriceKissproof lips met Ultimate Matt Lipstick

De Ultimate Matt Lipstick geeft je lippen een intense, lang houdbare kleur met slechts één applicatie. Hij is verkrijgbaar in zes kleuren, maar van mij mogen er dat best meer worden! Ik ontving de kleur 020 From Rose With Love, een prachtige oudroze kleur.

make-up van CatriceDe lipstick heeft (zeker voor een matte lipstick) een fijne textuur die niet droog aanvoelt op mijn lippen. Hij blijft tot na de lunch mooi op mijn lippen, daarna werk ik hem meestal even bij.

make-up van CatriceHierboven zie je de swatches van de eyeliner en de lipstick. De Ultimate Matt Lipstick kost € 3,99.

make-up van CatriceDe Look

Natuurlijk maakte ik ook een complete look met deze producten van Catrice. Op de foto hierboven draag ik nog helemaal niets op mijn gezicht.

make-up van CatriceHier draag ik de 24h Made to Stay Make-up van Catrice. Zoals je ziet, had de kleur een tikkeltje warmer gemogen voor mijn huid, maar ‘het ken net’ 😉 Ik vind de dekking erg mooi en nog steeds natuurlijk ogen. De houdbaarheid van de foundation is prima, al gaat mijn gezicht halverwege de dag wel wat glimmen, vooral op mijn voorhoofd en neus.

make-up van CatriceEn dit is de complete look met de fijne make-up producten van Catrice. Terwijl ik dit artikel schreef, kwam ik er achter dat ik best veel basis producten gebruik van dit merk. En een hele dikke wauw voor de lipstick, dit is echt een kleur voor mij ♥

make-up van CatriceClose-upje van mijn ooglook. Ik vind het mooi om als ik een eyeliner gebruik, mijn oogschaduw rustig te houden. In dit geval draag ik slechts één mooi neutrale kleur. Gecombineerd met de zwarte eyeliner, kajal en mascara is het effect opvallend, maar nog steeds heel draagbaar voor een gewone werkdag.

Alle make-up van Catrice die je in dit artikel zag, zitten in het vaste assortiment. De producten van Catrice zijn exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Winter- en waterproof make-up van Catrice

 1. Deb
  24 december 2017 at 23:45 (5 jaren ago)

  Mooie producten en look! Ik gebruik zelf eigenlijk nooit een gezichtspoeder, maar ben nu toch wel benieuwd geworde of het iets voor mij zou doen. De lipstick vind ik ook super mooi, staat je ook heel goed. Fijne Kerstdagen Natasja, X Deb.

  Beantwoorden
 2. Miranda
  24 december 2017 at 16:45 (5 jaren ago)

  Mooie producten van Catrice!
  🙂

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  24 december 2017 at 10:18 (5 jaren ago)

  Met een aantal producten ben ik wel bekend, die vond ik erg fijn 🙂

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  24 december 2017 at 07:37 (5 jaren ago)

  Die lipstick is inderdaad echt een kleur voor jou! Goed om te lezen dat je de mascara van Catrice regelmatig zelf koopt. Dat vind ik altijd een goed teken; wanneer beautybloggers zelf producten opnieuw aanschaffen, dan moet het wel goed zijn haha;-)

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  24 december 2017 at 06:50 (5 jaren ago)

  Prachtige subtiele look!

  Fijne feestdagen Xoxo

  Beantwoorden
 6. Marije
  24 december 2017 at 06:31 (5 jaren ago)

  Ik ga altijd voor Essence mascara. Toch eens deze gaan proberen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.