WoodWick geurkaarsen: Crackles as it burns

Zoals jullie inmiddels wel weten en/of gemerkt hebben, ben ik gek op geurkaarsen. Niet alleen vanwege de geur, maar ook vanwege de vaak prachtige verpakkingen waarin de verschillende merken hun geurkaarsen hullen. Een paar maanden geleden ontdekte ik een heel nieuw merk: WoodWick geurkaarsen. Deze kaarsen hebben een heel bijzonder extraatje, ik vertel je hieronder wat dat is!

woodwick

WoodWick geurkaarsen

Geurkaarsen lijken een steeds belangrijker onderdeel van ons interieur te worden, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een brandende kaars zorgt op zich al voor meer sfeer in huis, en als deze daarnaast ook nog eens een lekkere geur door het huis verspreidt, zorgt dat voor nog meer gezelligheid. WoodWick geurkaarsen voegen daar nog eens een extra dimensie aan toe: ze maken het geluid van een knapperend haarvuur!

Woodwick

Woodwick

Dit gezellige, niet te overheersende geluid wordt gecreëerd door de speciaal ontworpen houten lont. De kaarsen van WoodWick branden heel mooi, er ontstaat al heel snel een mooie pool (dat wil zeggen dat de gehele bovenkant van de kaars gesmolten is). De geuren zijn heel intens, en ‘clean’, de kaarsen zijn gemaakt van sojawax. Het mooie van WoodWick vind ik bovendien de keuze van de geuren, deze zijn net iets specialer en unieker dan je bij de meeste merken geurkaarsen vindt.

Woodwick

Ik begon een paar maanden geleden met bovenstaande kaars, Lavender Macaron, uit de WoodWick Macaron Collection. WoodWick heeft verschillende collecties uitgebracht, met uiteraard verschillende geuren, maar ook verschillende soorten kaarsen.

Woodwick

WoodWick Lavender Macaron (€ 22,50) heeft (uiteraard) de geur van lavendel, maar dan met een zoete, romige ondertoon. Deze geurkaarsen hebben drie houten WoodWick lonten, en een brandduur van minimaal 20 uur.

Woodwick

Woodwick

WoodWick Lavender Ivory komt uit de WoodWick Gallerie Collection Candle (€ 18,95), deze zijn verpakt in een mooi decoratief blikje wat op een voetje staat. Lavender Ivory heeft zachte aroma’s van wit linnengoed, ontspannende lavendel en een beetje vanille. Deze lavendelgeur is weer heel anders dan Lavender Macaron. De Gallerie Collection Candles hebben een brandduur van 58 uur.

Woodwick

De WoodWick Mini Candles (€ 11,95 – ook verkrijgbaar in Medium en Large) zitten in een decoratief glaasje, en hebben ook een brandduur van 20 uur. Ik heb hiervan de werkelijk zalige geur Patchouli: de klassieke geur van patchouli met hints van zoete vanille en amber.

Woodwick

Ik vind de WoodWick geurkaarsen ontzettend leuk, sfeervol en van een uitstekende kwaliteit. De geuren zijn vrij sterk, de kaarsen branden mooi en walmen niet. Mocht het toch zo zijn dat een lont iets te lang is geworden en je wilt hem inkorten, dan tik je gewoon even met je nagel tegen de bovenkant (als de kaars uit is uiteraard, hihihi!), het bovenste stukje breekt dan af. Verwijder wel even de losse stukjes vóór je de kaars weer aansteekt, anders krijg je van die lelijke stukjes in je kaars.

De WoodWick geurkaarsen zijn onder andere verkrijgbaar bij Huidverzorging Mireille, je vindt hier verschillende soorten en geuren. Op dit moment zijn veel WoodWick geurkaarsen flink afgeprijsd bij Mireille, een mooi moment om kennis te maken met dit bijzondere merk!

Ik vind de periode na Kerst altijd een mooi moment om nieuwe geurkaarsen te kopen, en jij?

Dit artikel bevat deels product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

9 Comments on WoodWick geurkaarsen: Crackles as it burns

 1. Babs
  23 december 2015 at 17:56 (7 jaren ago)

  Wat bijzonder, met dat geluid. Wat geniet ik altijd stilletjes mee als ik over die kaarsen mee lees… heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  23 december 2015 at 17:23 (7 jaren ago)

  Ik heb zelf de tarts van Woodwick, zalig! Speciaal de patchouli. En mag niets bestellen hihi, eerst maar eens wat kaarsen opmaken. Maar zou dolgraag eens een grote kaars willen proberen.

  Beantwoorden
 3. Annette
  23 december 2015 at 17:04 (7 jaren ago)

  Heel leuk, ik benieuwd naar deze kaarsen.

  Beantwoorden
 4. manon
  23 december 2015 at 13:09 (7 jaren ago)

  Oh dat ziet er super leuk uit zeg!

  Beantwoorden
 5. Henriette Torsing
  23 december 2015 at 11:34 (7 jaren ago)

  Het knispert en ruikt heerlijk !! Mijn favoriete geur is Lemongrass. Lekker fris..

  Beantwoorden
 6. Feinette
  23 december 2015 at 10:17 (7 jaren ago)

  Ziet er mooi uit, alleen de verpakkingen al… Dan kom je wel in de verleiding om ze te gaan kopen.

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  23 december 2015 at 10:15 (7 jaren ago)

  Dat klinkt heerlijk! En wat een leuke toevoeging dat de kaars geluid maakt 😉

  Beantwoorden
 8. mireille
  23 december 2015 at 08:14 (7 jaren ago)

  Ben inmiddels zelf ook helemaal fan van deze geurkaarsen. Mijn favoriet is de mahagony. Zo’n mooie warme houtgeur en ook de Patchouli hmmmm. Dank je wel weet voor deze mooie review.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  23 december 2015 at 06:18 (7 jaren ago)

  Erg mooi en ik ga meteen even rondkijken in de shop waar dit te koop is 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.