WoodWick Waxmelts

Het merk WoodWick is het afgelopen jaar erg bekend en populair geworden onder liefhebbers van geurkaarsen. Niet zo gek, want behalve het gezellige knisperende geluid wat ze maken, zijn de kaarsen ook van een uitstekende kwaliteit met een hele goede geursterkte. De WoodWick Waxmelts zijn nog iets minder bekend, maar wat mij betreft mag daar snel verandering in komen!

WoodWick WaxmeltsWoodWick Waxmelts

Ik weet eigenlijk niet of de WoodWick Waxmelts pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar zijn, of dat ik ze pas ontdekt heb. Toen ik half januari bij Mireille was voor een gezichtsbehandeling, zag ik ze voor het eerst. Er gingen twee geuren mee naar huis: Redwood en Warm Wool. En eigenlijk had ik na een dag al spijt dat ik er niet meer meegenomen had, hihihi!

WoodWick Waxmelts De WoodWick Waxmelts wegen 22,7 gram. Hiermee zijn ze net iets zwaarder dan de Yankee Candle Wax Tarts, die 22 gram wegen.

WoodWick WaxmeltsDe verpakking van de WoodWick Waxmelts is super handig in gebruik: de plastic verpakking is heel eenvoudig te openen, en na het doormidden snijden (of breken) van de melt doe ik de overgebleven helft gewoon weer terug in de verpakking. Dit vind ik echt een enorm pluspunt ten opzichte van de Wax Tarts van Yankee Candle, ik vind het open maken van die verpakkingen echt een crime.

WoodWick WaxmeltsGebruik en werking

Ik gebruik per keer de helft van een WoodWick Waxmelt. Of dat voor jou ook voldoende is, hangt heel erg af van hoe sterk je de geur wilt hebben. Ik houd wel van een aanwezige geur, maar als het van jou wel wat subtieler mag, denk ik dat je aan een derde of kwart melt meer dan genoeg hebt.

WoodWick WaxmeltsJe legt de waxmelt in een geurbrander, en steekt het waxinelichtje eronder aan. Door de warmte wordt de geurbrander warm, hierdoor smelt de waxmelt, en komt de geur vrij. Belangrijk om te weten voor wie nog nooit waxmelts heeft gebruikt: waxmelts gaan niet ‘op’ als in dat de wax verdampt. Op een gegeven moment ruik je de geur minder, of helemaal niet meer. Bij mij is dat meestal na 3 Γ  4 avonden, wat neerkomt op een uur of 8 Γ  10. Of je ruikt een soort van frituurlucht. Maar dan heb je eigenlijk al te lang gewacht met vervangen. Op het moment dat je de waxmelt niet meer ruikt, vervang je deze voor een vers exemplaar.

WoodWick WaxmeltsIk vind het vervangen het makkelijkst gaan als de wax gestold is. Ik laat de brander dan heel even opwarmen, zodat net het onderste laagje van de waxmelt smelt. Vervolgens wip ik deze er met een stukje keukenrol uit. Met hetzelfde stukje keukenrol verwijder ik eventuele laatste restjes van de melt, en dan leg ik weer een nieuwe melt in de brander.

WoodWick WaxmeltsConclusie

De WoodWick Waxmelts zijn van een uitstekende kwaliteit, ik vind ze qua geursterkte misschien nog wel beter dan Yankee Candle. Daarnaast vind ik ze in gebruik vele malen makkelijker. Vooral door de handige verpakking en de vorm van de melt, die makkelijk te breken is. En WoodWick maakt geuren die behalve ontzettend lekker, ook bijzonder zijn, geen doorsnee geuren die je bij ieder merk geurkaarsen vindt. Ik vind Redwood en Warm Wool ontzettende aanraders, maar met het voorjaar in aantocht heb ik toch ook wel weer zin in wat frissere geuren.

WoodWick Waxmelts kosten € 2,50 per stuk en zijn onder andere verkrijgbaar bij Huidverzorging Mireille. Sinds begin dit jaar heeft WoodWick iedere maand twee ‘Fragrances of the Month’, deze geuren zijn de hele maand extra aantrekkelijk geprijsd. Op dit moment betaal je voor de Waxmelts in de geuren Baby Powder en Soft Chambray slechts € 1,90 per stuk.

9 Comments on WoodWick Waxmelts

 1. Evelien
  3 april 2017 at 22:53 (4 jaar ago)

  Hahaha.. ik moet dankzij jouw uitleg over wanneer een waxmelt ‘op’ is, denken aan m’n moeder. Die had van mij een waxmelt gehad en die heeft serieus dat dingen twee weken lang iedere avond gebrand. ‘Hij gaat maar niet op Evelien, wanneer gebeurt dat?’ Oooh, je kon me opvegen..

  Ik heb onlangs ook een portie waxmelts van Woodwick besteld, samen met wat kaarsen. Heerlijk dat geluid! En heerlijke geuren ook. Redwoord kende ik nog niet, Warm Wool wel. Fijne review! Ik vind ze trouwens ook fijner dan Yankee Candles…

  Beantwoorden
 2. Annette
  1 april 2017 at 17:01 (4 jaar ago)

  Ik vind dit ook fijne waxmelts. Gebruik ook altijd een halve inderdaad en die verpakkingen zijn ideaal daar kunnen andere merken nog een voorbeeld aan nemen πŸ™‚

  Beantwoorden
 3. Yvonne
  1 april 2017 at 13:46 (4 jaar ago)

  Ik heb er afgelopen maandag toevallig een gekocht bij de Aroma Plaza. Nog niet gebrand, maar ben nu wel erg benieuwd!

  Beantwoorden
 4. jeapiebel
  1 april 2017 at 09:08 (4 jaar ago)

  Als je WoodWick gebruikt merk je ook meteen de hoge kwaliteit van het product idd. Ik heb gehoord dat je zondag langs Beauty Trade bent geweest. Jammer dat ik jou niet heb kunnen ontmoeten, ik hoorde wel dat je gezichtsbehandeling hebt gehad. πŸ˜‰

  Beantwoorden
 5. Cindy
  1 april 2017 at 09:00 (4 jaar ago)

  Ze bestaan al een tijdje hihi,paar jaar denk ik. Fijne melts, maar ik persoonlijk vind YC toch fijner.
  Gebruik ook een halve, en brand ze 1 maal, daarna vind ik de geursterkte sterk verminderd. Maar dat doe ik bij alle melts. Ook die van YC.

  Beantwoorden
 6. Ellen
  1 april 2017 at 08:50 (4 jaar ago)

  Goed artikel! En de prijs valt reuze mee πŸ™‚

  Beantwoorden
 7. Mireille
  1 april 2017 at 08:28 (4 jaar ago)

  Ik vind het ook zo’n toppers de waxmelts van WoodWick. Inderdaad makkelijk in gebruik en een geweldige geurafgifte.
  Helaas hebben de nieuwe geuren van de maand Linen en Dew Drops vertraging opgelopen.

  Beantwoorden
 8. marije
  1 april 2017 at 07:25 (4 jaar ago)

  Oh de prijs is echt goed te doen. Heb ze nog nooit gebruikt maar ben benieuwd

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  1 april 2017 at 06:23 (4 jaar ago)

  Dit lijkt me zo een heerlijke geur….
  Ik had het inderdaad in haar webshop gezien πŸ˜‰

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.