Workshop lederen armband maken bij Be Great

Een tijdje geleden liet ik jullie mijn handgemaakte tas van Be Great zien. Vlak daarna zag ik op Facebook een bericht voorbij komen dat Greta ook workshops ging geven, om zelf een tas of een armband van leer te maken. De eerste keer kon ik er helaas niet bij zijn, maar precies in mijn vakantie had ze een tweede workshop lederen armband maken ingepland. Het was ontzettend leuk om te doen, en ik ging met een mooie armband weer naar huis. Ik laat jullie vandaag meekijken met de workshop!

Workshop lederen armband makenWorkshop lederen armband maken bij Be Great

Om 10 uur werden we verwacht bij Greta, we zouden eerst een kop koffie drinken. Jurkenzusje Esther die zelf de prachtigste taarten maakt, was er ook bij, en had voor iets lekkers bij de koffie gezorgd. Wat een verwennerij, nu al! We waren in totaal met zes dames, dus al snel was het een gekwebbel van jewelste 😉

Na de koffie was het tijd om naar het atelier van Greta te gaan, achterin de tuin. Honden Sjaak en Piebe gingen ons voor. In het atelier hebben ze allebei een eigen kussen, al snel lagen ze gezellig te snurken tussen alle bedrijvigheid.

Workshop lederen armband maken Workshop lederen armband makenHet atelier van Greta ligt boordevol prachtige materialen, professionele machines en her en der liggen en hangen voorbeelden van tassen die ze gemaakt heeft. Toen ik deze tas zag hangen die gemaakt is van brandweerslang, kreeg ik meteen het idee voor mijn armband. Vroeger liepen dalmatiërs namelijk mee met de brandweerwagen, toen dat nog met paard en wagen ging. Je ziet op veel afbeeldingen dan ook een dalmatiër bij een brandweerwagen. Dit is natuurlijk heel toepasselijk voor mij, en ik vond het ook echt eens iets heel anders.

Wat een ontzettend gaaf kastje is dit! Het hele atelier van Greta is eigenlijk een beetje zoals ze zelf is: een heerlijke vrolijke, georganiseerde chaos. Echt een ruimte waar je kunt blijven rondkijken, je ontdekt er steeds weer wat anders. Ik kan me heel goed voorstellen dat Greta hier ontzettend veel inspiratie opdoet voor het maken van haar mooie tassen ♥

Workshop lederen armband makenAan de slag!

Nadat we allemaal rond gekeken hadden, was het tijd om te starten met de workshop lederen armband maken! Greta legde ons eerst kort nog een en ander uit.

Workshop lederen armband makenOnder andere over het gebruik van de machines, waar we op moesten letten etcetera. Voornamelijk om te zorgen dat de gereedschappen van Greta langer dan één ochtend mee zouden gaan. Het zijn natuurlijk allemaal dure gereedschappen en machines, dus logisch dat ze er zuinig op is. En natuurlijk ook voor onze veiligheid, zodat we allemaal weer met tien vingers terug naar huis gingen 😉

Dit vind ik dus altijd het lastigste van zo’n workshop: het begin maken. Maar gelukkig was Greta er om iedereen op weg te helpen en vragen te beantwoorden. Een paar van de andere dames hadden van tevoren al een beetje op Pinterest gekeken om ideeën op te doen, maar ik was minder goed voorbereid 😉

Workshop lederen armband makenAl snel verstomde het geklets en was iedereen druk in de weer. Het leuke met zo’n workshop lederen armband maken is het feit, dat iedereen echt iets heel verschillends maakt. Uiteindelijk lijken er geen twee armbanden op elkaar.

Mijn armband van brandweerslang

Dit was de basis van mijn armband van brandweerslang. Dit materiaal is overigens wel een stuk stugger dan leder, en dat merk je wel bij het snijden en verder bewerken. Maar met een beetje hulp is het gelukt hoor!

Workshop lederen armband maken Workshop lederen armband makenIk koos voor een lekker kleurrijk geheel: de rode basis, een groen bloemetje met daarop een kleiner bloemetje in roze met witte stipjes, en een dalmatiër-printje als hartje in het bloemetje:

Een mooie, kleurrijke armband met een persoonlijke touch. De armband sluit aan de onderkant met twee drukkers, zo kan ik hem zelf gewoon aan- en uitdoen.

Workshop lederen armband makenHet resultaat!

En dit is het resultaat van de Workshop lederen armband maken! Ik vind de mix van kleuren, maar ook van verschillende soorten materiaal, erg leuk. Natuurlijk de brandweerslang, maar ook de stukjes leder hebben allemaal een andere textuur en feel. Hoewel ik in het begin even moeite had om op te starten, was het eigenlijk gewoon allemaal heel eenvoudig om te doen (met een beetje hulp van Greta natuurlijk). Een volgende keer zou ik wel van tevoren even wat rondkijken op Pinterest, om wat inspiratie op te doen. Dan weet je toch beter wat voor iets je wilt, en hoef je daar ter plekke niet meer over na te denken.

Lunch

Na afloop van de workshop stond er voor ons een heerlijke, Homemade lunch klaar in de gezellige woonkeuken van Greta. Een heerlijke mosterdsoep, warme broodjes, verschillende salades en heerlijke bietenburgers. Ja ik, die echt gruwelt van rode bietjes, heb een bietenburger op, en wat was hij lekker!

Workshop lederen armband makenEcht, alleen voor de lunch zou ik weer een workshop gaan volgen bij Greta! 🙂

Wil jij ook een workshop lederen armband maken bijwonen? Op zondag 10 november is er weer een workshop bij Greta, in haar atelier in Hall. De kosten voor deze workshop bedragen 25 euro, inclusief de lunch. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Be Great.

10 Comments on Workshop lederen armband maken bij Be Great

 1. Tessa
  2 oktober 2019 at 18:55 (3 jaren ago)

  wat leuk. het ziet er erg gezellig uit

  Beantwoorden
 2. Zoé Nieuwenhuys
  2 oktober 2019 at 18:34 (3 jaren ago)

  Ziet er echt leuk uit! Super crea

  Beantwoorden
 3. Joyce Siemons
  2 oktober 2019 at 15:13 (3 jaren ago)

  Ontzettend leuk om te lezen en de foto’s erbij te zien!

  Beantwoorden
 4. Phylia
  2 oktober 2019 at 09:02 (3 jaren ago)

  Wat een gave workshop , en die armband zooo leuk!

  Beantwoorden
 5. Bouke
  2 oktober 2019 at 08:48 (3 jaren ago)

  Zo… weer wat bijgeleerd. Toen ik las dat Dalmatiërs vroeger met de brandweerwagens meeliepen dacht ik ineens, ah daarom vaak zo gezien. Duhhh, lekker blond zelf niet eerder die twee details bij elkaar opgeteld. Klinkt als een dingetje voor op mn to do lijstje! “Vroeger” sieradenworkshops gegeven… heerlijk om te fröbelen. Dus hup… keertje naar Greta!

  Beantwoorden
  • Janny
   3 oktober 2019 at 23:04 (3 jaren ago)

   Leuk om te zien hoe jij je prachtige armband gemaakt hebt. Is nog knap lastig lijkt me, e enkeuze te maken uit zoveel mooie materialen! Is je wel goed gelukt want je armband is een snoepje geworden! Liefs

   Beantwoorden
 6. bychristiana
  2 oktober 2019 at 08:02 (3 jaren ago)

  Wat een leuke ervaring zeg! Ik wist dat dus helemaal niet, dat dalmatiërs vroeger meeliepen met de brandweerwagen. Tof hoe je die dingen, samen met de herinneringen aan Benthe natuurlijk, nu in een armband verwerkt hebt!

  Beantwoorden
 7. Caro
  2 oktober 2019 at 07:34 (3 jaren ago)

  Wat was het leuk hè?! En wat hebben we mooie armbanden gemaakt❤️. Mooi beschreven Natasja

  Beantwoorden
  • Ellen
   2 oktober 2019 at 19:33 (3 jaren ago)

   Zag er gezellig uit, en jouw armband is goed geslaagd!

   Beantwoorden
 8. Esther Messing
  2 oktober 2019 at 07:20 (3 jaren ago)

  Jaaa, wat was het gezellig bij Greet met deze workshop. Mooi hoe je het hebt beschreven, zo geniet ik weer even na van een super gezrlluge creative morgen. Hoe krijg je 6 dames stil. Zet ze bij Greta in het atelier om hun eigen armband te maken haha. Liefs Esther

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.