Workshop stippen bij Ge-stipt – verslag

Afgelopen zaterdagochtend had ik iets heel leuks op de planning staan: een workshop stippen bij Brechtje van Ge-stipt. De workshop was bij To Daze Conceptstore in Geertruidenberg, voor mij bekend terrein 🙂 Ik vertel jullie in dit verslag wat meer over de workshop, en laat je natuurlijk mijn eigen kunstwerk zien!

workshop stippenWorkshop stippen bij Ge-stipt

De workshop stippen begon om tien uur. Toen ik rond kwart voor tien bij To Daze aankwam, waren er al een paar mede-workshoppers aanwezig. De anderen kwamen vlak na mij binnen druppelen, dus om tien uur konden we aan de slag. Brechtje legde eerst een en ander uit, over hoe het stippen in zijn werk gaat, waar je op moet letten, etc. Ik ben iemand die bij zo’n uitleg altijd denkt: ‘Help! Dat lukt me vast allemaal nooit!’. Maar de woorden van Brechtje ‘Als je gewoon begint, komen het patroon en de kleuren vanzelf in je op’ stelden me dan weer een beetje gerust 😉

workshop stippenBrechtje had op tafel wat voorbeelden uitgestald, zodat iedereen in ieder geval een idee had hoe te beginnen. Onder het genot van een kop koffie of thee gingen we langzaam van start. Enkele dames hadden al eens een workshop stippen gedaan, andere dames waren net zoals ik voor het eerst. Je zag dat de ‘ervaren’ dames net iets sneller van start gingen, maar verder maakt het niet uit of je wel of niet kunt stippen als je meedoet aan een workshop. En het belangrijkste: iedereen kan stippen!

workshop stippen workshop stippenMaterialen

Bij de workshop stippen bij Ge-stipt zit (uiteraard) het gebruik van alle materialen inbegrepen. Je hoeft zelf niets mee te nemen. Je mag tijdens de workshop twee stuks servies ‘bestippen’, en mag gebruik maken van alle kleuren verf, sjablonen en stipgereedschap die Brechtje ruim voldoende bij zich heeft.

workshop stippenStip-stokjes in alle mogelijke formaten, en meer dan voldoende keuze in kleuren verf. Tja en dan moet je kiezen: welke kleur(en) ga ik gebruiken?

workshop stippenIk besloot voor het kleinste servies item te gaan, een bordje voor theezakjes. Later kon ik dan altijd nog voor een tweede, iets groter stuk kiezen om te gaan stippen. Eerst maar eens aan deze beginnen. Ik besloot om met een mooie sprekende kleur blauw te beginnen, en dan later zou ik wel zien wat ik er nog voor kleur(en) bij zou kiezen. Het zetten van de allereerste stip vond ik trouwens wel héél spannend, maar daarna had ik de smaak te pakken.

workshop stippenBrechtje liep tijdens de workshop steeds rond, beantwoordde geduldig alle vragen en zag het zelfs aan je gezicht als je ergens mee zat. Ze gaf advies zonder haar voorkeur voor een patroon of kleur uit te spreken, herstelde eventuele foutjes en zorgde ervoor dat niemand in paniek raakte 😉 Complimenten voor de rustige, sympathieke en deskundige manier van uitleggen hoor Brechtje!

workshop stippenEnkele dames van To Daze kwamen af en toe een kijkje nemen bij de workshop stippen. Volgens hen was dit altijd de stilste workshop, hihihi! Het stippen vraagt inderdaad wel concentratie, maar is ook heel rustgevend om te doen, vooral het zetten van de kleine stipjes vind ik heel ’therapeutisch’ werken.

workshop stippenStippen, stippen, stippen…

Het lijkt best veel werk, als je de stip-kunstwerkjes ziet die al af zijn. Maar tijdens de workshop stippen ontdekte ik al snel, dat het stippen best snel gaat. Zeker als je al iets ervaring hebt, en dus ook beter weet welk patroon je wilt, en de stip techniek goed onder de knie hebt. En je ziet natuurlijk ook heel snel resultaat. Vooral op het moment dat je een tweede, en eventueel ook derde, kleur toevoegt, gaat het meteen meer leven.

workshop stippen workshop stippenHet leuke van zo’n workshop stippen is het feit, dat iedereen weer iets anders maakt. Andere kleuren, ander patroon: geen twee kunstwerkjes lijken op elkaar. En zo doe je ook van elkaar weer ideeën op.

workshop stippenTevreden met het eindresultaat! Je neemt het stip-kunstwerkje ongebakken mee naar huis, je moet er dan wel op letten dat het niet nat wordt. Want dan loopt de verf er zo weer af. Thuis bak je het serviesstuk af in de oven, instructies hiervoor staan op de website van Ge-stipt. Na het bakken en afkoelen is de verf volledig uitgehard en mag het gewoon nat worden.

workshop stippenInformatie over workshop stippen

De kosten voor een workshop stippen bij Ge-stipt bedragen 45 euro per persoon. Hier zit alles inbegrepen zoals hierboven vermeld: twee stuks servies, gebruik van de materialen en alle kleuren verf. Je kunt ook kiezen voor de deluxe versie, deze kost 62,50 euro. Dan krijg je na de workshop een starterset mee naar huis met daarin 6 primaire kleuren verf, een mengpalet, sjablonen, stipgereedschap en twee stuks servies. Super leuk natuurlijk, want dan kun je thuis nog verder aan de slag met alles wat je geleerd hebt. En heb je meteen de basis tools in huis voor een wellicht nieuwe hobby.

workshop stippenBrechtje geeft workshops door het hele land, op ontzettend leuke locaties. Zo is ze regelmatig in de winkels van Dille & Kamille te vinden met haar workshops, maar ook bij andere leuke winkels in het land. Een overzicht van alle geplande workshops vind je hier: klik. Je kunt er ook voor kiezen om een workshop bij je thuis te organiseren, of op een andere locatie. Neem dan gewoon even contact op via de website, Brechtje denkt graag met je mee!

Ik heb de workshop op uitnodiging van Brechtje mogen volgen voor mijn blog.

10 Comments on Workshop stippen bij Ge-stipt – verslag

 1. Miranda Aerts
  8 september 2018 at 07:59 (4 jaren ago)

  Het zijn hele mooie creaties!

  Beantwoorden
 2. Mariken
  4 september 2018 at 18:39 (4 jaren ago)

  Wat een superleuk verslag! En…ik sta op de foto, keitof! Veel geleerd en ook heel belangrijk, heel gezellig!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  3 september 2018 at 05:53 (4 jaren ago)

  Zo mooi en leuk!

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Joyce Siemons
  2 september 2018 at 13:45 (4 jaren ago)

  Wat super leuk!lijkt me ook heel ontspannen inderdaad. Wat heeft Brechtje trouwens onwijs gaaf haar

  Beantwoorden
 5. Jelka
  2 september 2018 at 12:54 (4 jaren ago)

  Ik heb zo’n workshop gedaan in Groningen voor de zomer. Had ik met een vriendin gewonnen bij dille en kamille! Het was inderdaad erg leuk en ontspannend om te doen!

  Beantwoorden
 6. Zoé
  2 september 2018 at 11:19 (4 jaren ago)

  Wat super leuk! Je keek hier al lang naar uit :-). Ik krijg ook zin om te stippen. Helaas heb ik al zoveel hobby’s.

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  2 september 2018 at 10:47 (4 jaren ago)

  Wat ziet dit er super leuk uit zeg, heel cool!

  Beantwoorden
 8. Caro
  2 september 2018 at 09:37 (4 jaren ago)

  Heb ook een stip-workshop gedaan: heerlijk om te doen!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.