Xminerals Gentle Peeling Cream: voorjaarsschoonmaak

Het is onmisbaar voor een gezonde huid: regelmatig peelen of scrubben. Niet alleen zorgt dit voor een soepele, gezonde huid doordat deze wordt ontdaan van dode huidcellen. Ook is de huid beter ontvankelijk voor de verzorgingsproducten die je dagelijks gebruikt, en kunnen deze beter hun werk doen. Vandaag vertel ik je wat meer over de Xminerals Gentle Peeling Cream, een product met een optimale exfoliërende werking op de huid.

Xminerals Gentle Peeling CreamXminerals Gentle Peeling Cream

Peelen is iets anders dan scrubben. Bij een scrub gebruik je een product op basis van kleine scrubsubstanties (korreltjes) die op een ‘mechanische’ manier de dode huidcellen verwijderen. Peelen houdt in, dat je je huid regelmatig grondig ontdoet van het droge en verdikte laagje dode huidcellen door middel van een dieper werkende peelende (exfoliërende) werkstof, echter zónder mechanische scrubkorreltjes. Het verbeteren van het exfoliatieproces van de gezichtshuid en het zachter maken van de structuur ervan, zijn niet de enige voordelen die een peeling biedt. De huid gaat er jonger van aanvoelen, frisser en gezonder uitzien. Bovendien stimuleert het regelmatig gebruik van een peeling de collageenaanmaak, waardoor de huid goed stevig en elastisch blijft aanvoelen en er jeugdig en veerkrachtig uitziet.

Peelen is een veel mildere manier dan scrubben om je huid van dode huidcellen te ontdoen. Daarom kun je dit product voor alle huidtypes gebruiken. Vooral na de winter, waarin de huid vaak extra droog is geworden, is peelen een belangrijke stap in je wekelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Zo help je haar weer gezond en soepel te worden (en te blijven).

Xminerals Gentle Peeling CreamIngrediënten

Xminerals Gentle Peeling Cream bevat diverse geavanceerde anti-aging werkstoffen, waaronder peptiden, diverse ‘super foods & fruits’, hoogwaardige antioxidanten, fruitzuren, bèta hydroxyzuur, hyaluronzuur en essentiële aminozuren. De formule is rijk aan antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen vrije radicalen, waaronder vitamine E, groene thee-extract, Maca-extract en Ginkgo Biloba. Aloë Vera werk vochtherstellend en kalmerend op de huid. Calendula en vitamine A werken intensief huidregenererend.

Xminerals Gentle Peeling CreamDode Zeemineralen (waar het merk bekend om is) voeden, remineraliseren en revitaliseren de huid.

Let op: bij gebruik van Xminerals Gentle Peeling Cream dient de huid overdag goed te beschermd te worden met een breedspectrum zonnefilter.

Xminerals Gentle Peeling CreamTextuur en geur

Xminerals Gentle Peeling Cream is met zorg verpakt. Onder het deksel zat eerst een seal-etiket, met daaronder nog een plastic beschermkapje. Deze laatste zorgt ervoor dat het gewone deksel mooi schoon blijft. Ik vind dit zelf altijd wel fijn en praktisch.

De Peeling Cream heeft een erg aangename, subtiele geur. Parfum staat bijna onderaan in de ingrediëntenlijst, dat is goed om te weten als je huid erg gevoelig is.

Ook goed om te weten: alle producten van Xminerals zijn vrij van formalin, formaldehyde, parabenen, ftalaten, petrochemische werkstoffen, genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s), triclosan en kleurstoffen. De producten zijn niet getest op dieren en bevatten ook geen ingrediënten van dierlijke afkomst

Xminerals Gentle Peeling CreamXminerals Gentle Peeling Cream heeft een behoorlijk stevige textuur, het is echt een crème te noemen. Dit merk ik vooral bij het aanbrengen en inmasseren. In eerste instantie lijkt de crème niet echt goed weg te smeren. Maar als ik de crème net iets langer inmasseer dan een reguliere gezichtscrème, wordt de textuur goed opgenomen door mijn huid. Gelukkig blijft er ook geen voelbaar laagje achter op mijn huid. Niets zo vervelend als met je wang aan je hoofdkussen vastplakken vanwege je gezichtscrème 😉

Xminerals Gentle Peeling CreamGebruik en werking

Je brengt de Xminerals Gentle Peeling Cream 1 à 2 keer per week ’s avonds aan, op een gereinigde huid. Vervolgens laat je de crème lekker de hele nacht zijn werk doen, terwijl jij slaapt. De volgende ochtend reinig en verzorg je je huid weer zoals gebruikelijk. Lekker makkelijk dus, en een routine die in werkelijk de allerdrukste agenda prima past.

Tip: gebruik de Gentle Peeling Cream ook eens op ruwe plekjes zoals je ellebogen.

Bij sommige producten merk je meteen iets van de werking, dat had ik in dit geval niet. Pas na een week of 2 à 3, dus na een keer of 5 gebruik, merkte ik bij het opstaan dat mijn huid beduidend zachter en gladder voelde. Een teken dat de Peeling Cream zijn naam Gentle eer aandoet. Nu ik de Cream langere tijd regelmatig gebruik, merk ik dat ze haar zachtheid en soepelheid weer terug heeft gekregen. Eigenschappen die ze door de kou van de afgelopen maanden een beetje was kwijtgeraakt. Ik vind dit een heel prettige, en vooral ook makkelijke manier van peeling. Ik vervang gewoon twee keer per week mijn nachtcrème door de Ximerals Gentle Peeling Cream, en klaar ben ik. Mijn huid is klaar voor de lente hoor!

Xminerals Gentle Peeling Cream kost € 37,50 voor 50 ml en is verkrijgbaar bij de professionele schoonheidsspecialist en via de webshop van Mineral Skin Cosmetics. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Xminerals Gentle Peeling Cream: voorjaarsschoonmaak

 1. Miranda Aerts
  16 mei 2018 at 17:24 (4 jaren ago)

  Wat een gemakkelijke en zachte manier om je gezicht te peelen.
  Het is geen goedkoop verzorgingsproduct maar de ingrediënten zijn dan ook super luxe!

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  16 mei 2018 at 08:24 (4 jaren ago)

  Wat apart dat je dit moet laten zitten terwijl je slaapt. Je zou denken dat je een peeling weer af moet spoelen. Heel innovatief vind ik het!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  16 mei 2018 at 08:16 (4 jaren ago)

  Zo blijkt maar weer dat je alles altijd even wat tijd moet geven (tenminste in veel gevallen haha). Klinkt goed!

  Beantwoorden
 4. Neeltje
  16 mei 2018 at 07:25 (4 jaren ago)

  Lijkt me erg makkelijk in gebruik. Daar houd ik wel van.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  16 mei 2018 at 06:43 (4 jaren ago)

  Klinkt erg goed!
  Vooral in een city waar veel luchtvervuiling is lijkt me dit zo een fijne créme.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.