Yankee Candle najaar 2013: tijd om naar binnen te gaan

Hoewel we qua temperatuur nog volop in de zomer zitten, kun je met name ’s ochtends vroeg en ’s avonds al goed merken dat we richting het najaar gaan. Bedauwd gras, de zon die later opkomt, bladeren die al voorzichtig van kleur veranderen: alles wijst er op dat we over een maand in de meteorologische herfst zitten. Ook wel weer gezellig, vind ik. ’s Avonds lekker vroeg donker, dus tijd om de kaarsjes weer aan te steken. En de wax-melts tevoorschijn te halen. Veel merken hebben speciaal voor het najaar nieuwe geuren uitgebracht, ik laat je vandaag de geuren van Yankee Candle najaar 2013 zien (sorry, geur-internet is er helaas nog steeds niet…).

Yankee Candle najaar 2013

Yankee Candle is één van de grote namen op het gebied van geurkaarsen en wax-melts. Ze weten daar in Engeland steeds weer nieuwe, verrassende geuren te creëren die uitstekend aansluiten bij het seizoen van dat moment. Voor dit najaar hebben ze vier nieuwe geuren ontworpen: Salted Caramel, Vanilla Chai, November Rain en Lake Sunset.

Yankee Candle najaar 2013

De wax-melts van Yankee Candle zijn van hoge kwaliteit. De geuren zijn intens en langdurend, en de wax smelt mooi gelijkmatig. Afhankelijk van de geursterkte die je wenst, gebruik je een hele of een halve (of een kwart) melt. Ik gebruik altijd een halve in mijn brander, dat geeft een voldoende sterke geur.

Yankee Candle najaar 2013

Het beste bewaar je de wax-melts in een gesloten doos of lade, op die manier blijven de geuren het beste bewaard. De wax-melts van Yankee Candle zitten in folie verpakt, waardoor de geur sowieso lang houdbaar blijft. Als ik een melt doormidden heb gesneden, bewaar ik de helft die ik nog niet gebruik in een boterhamzakje of ziplock-zakje, in een lade.

Yankee Candle najaar 2013

Yankee Candle najaar 2013: Salted Caramel

Sweet surrender is yours with luscious gourmand confection of burnt sugar, sea salt, and smooth vanilla caramel.

Dit is een vrij zware, “foody” geur, van dit soort geuren moet je echt houden. Ik gebruik ze zelf niet vaak, maar zo heel af en toe ben ik er opeens voor in the mood. Aangezien ik gek ben op gezouten caramel, móest ik deze wel hebben!

Yankee Candle najaar 2013

Yankee Candle najaar 2013: November Rain

A quiet interlude of the season is reflected in this airy, refreshing mix of watery leaf notes, warm amber and crisp, brisk air.

Dit is een heerlijk frisse geur, die toch uitstekend bij het najaar past. Hij ruikt als een herfstige regenbui op het strand.

Yankee Candle najaar 2013

Yankee Candle najaar 2013: Vanilla Chai

It’s the perfect accompaniment to “me” time – a supremely satisfyingly rich and spicy recipe of ginger, cinnamon and vanilla.

Dit is echt dé herfstgeur bij uitstek: kaneel, vanille en gember. Een warme, niet té overheersende geur.

Yankee Candle najaar 2013

Yankee Candle najaar 2013: Lake Sunset

The serene beauty of the sun’s golden rays as they dip into still blue waters, calling to mind the musky descent of nightfall.

Dit is nu al mijn favoriet van de vier geuren. Een heerlijk zachte, beetje poederachtige geur met het frisse van een zonnige najaarsdag. Love it!

Yankee Candle najaar 2013

Zoals gezegd, gebruik ik een halve Yankee Candle wax-melt in mijn brander. Deze gaat ongeveer 6 tot 8 uur mee, afhankelijk van hoe groot de ruimte is waar de brander staat. Ik gebruik de melts meestal 2 tot 3 avonden.

De Yankee Candle najaar 2013 wax-melts (en andere geuren) zijn te koop via de webshop van Mara Home Decorations. De melts kosten € 1,60 per stuk, je kunt hier dus wel 4 tot 6 avonden mee doen (of langer, als je minder dan een halve melt per “keer” gebruikt). De najaarsgeuren zijn er ook in Large Jars (voor € 27,50), Medium Jars (voor € 22,50) en Sampler Votives (kleine geurkaarsjes, voor € 2,60 per stuk). Vind je de geur van jouw keuze niet op de website, stuur dan Martine even een berichtje, wellicht heeft ze het nog wel in de winkel staan. De verzendkosten bij Mara Home Decorations zijn standaard € 4,95 maar bij een bestelling boven de € 35,00 wordt je bestelling gratis verzonden.

Yankee Candle najaar 2013

Extra tip: de leuke “Tealight and Candles” box, die uitermate geschikt is om je wax-melts in te bewaren, is te koop bij Profijt Meubel voor slechts € 4,95. Er is ook een bijpassende thee-doos, deze kost ook € 4,95.

 

4 Comments on Yankee Candle najaar 2013: tijd om naar binnen te gaan

 1. Miranda Aerts
  23 augustus 2013 at 12:57 (9 jaren ago)

  De November Rain klinkt goed, ik heb een parfum met zo’n soort geur, verslavend!

  Beantwoorden
 2. Kim
  23 augustus 2013 at 12:32 (9 jaren ago)

  De laatste drie spreken me erg aan, ben zelf een groot fan van Yankee Candle! Helaas verdraag ik melts momenteel niet door mijn zwangerschap, ik kan ze gewoon niet ruiken. 🙁 Heb laatst een doos geurtjes aan mijn moeder gegeven. Jammer dat ik deze dus waarschijnlijk niet zal kunnen gebruiken. Leuke opbergdoos trouwens!

  Beantwoorden
  • Natasja
   23 augustus 2013 at 19:43 (9 jaren ago)

   Dat is wel erg jammer Kim, maar gelukkig is het voor een goed doel 😉 En misschien dat je over een maandje weer beter tegen geuren kunt?

   Beantwoorden
   • Kim
    25 augustus 2013 at 16:37 (9 jaren ago)

    Ik probeer het af en toe, het kaarsje is immers zo uitgeblazen. 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.