Yoga: Home is where the mat is

In de niet westerse wereld en in Amerika zweren ze er al jaren bij: Worry less. Yoga more! Gelukkig worden ook wij Nederlanders steeds bekender met de voordelen van yoga en wordt het imago hipper. Van een zweverig en geiten wollen sokken imago naar een strakke buik, leuke yoga pants en good vibes. En zo is het! Het leuke van yoga is dat iedereen het kan doen, het maakt niet uit welk geslacht je hebt, hoe oud je bent of in welke vorm van fitheid je verkeert. Iedereen kan aan yoga doen.

YogaTake time to make your soul happy

Ben je nog niet zo bekend met yoga en weet je niet helemaal waar te beginnen? No worries! Je hebt niet heel veel meer nodig dan een stukje vloer, een yogamat, een rustige omgeving en oefeningen om uit te voeren. Als je liever naar een yogastudio of sportschool gaat dan heb je uiteraard alleen een proefles, strippenkaart of abonnement nodig. Zo krijg je een goede eerste indruk. Als je thuis voor een yoga sessie gaat, is het handig om je smartphone, computer of boek te raadplegen voor oefeningen. YouTube staat vol met professionele kanalen, ook voor beginners is er genoeg te vinden! Het kanaal van Adriene is heel fijn, zo vind je hier een beginnersvideo waarmee je de juiste weg kunt vinden.

Yoga is my favorite way to pretend to work out

Voor iedereen is er een gewenste yogastijl naar keuze te vinden. Er zijn er namelijk honderden. Hatha yoga is één van de eerste stijlen die in Nederland werd aangeboden. Hatha yoga focust zich op lichamelijke oefeningen in combinatie met de beheersing van de ademhaling. De oefeningen worden langer aangehouden dan de meer dynamische stijlen zoals Ashtanga Yoga, Power Yoga of Vinyasa Flow. In deze stijlen ga je van de één naar de andere houding. Hot Yoga en Bikram Yoga worden beoefend in een studio die verwarmd wordt tot minimaal 35 graden. De les duurt doorgaans gemiddeld anderhalf uur waarbij een vaste reeks aan houdingen wordt uitgevoerd. Behoorlijk intensief!

Yoga is not about touching your toes, it is what you learn on the way down!

Bij yoga neem je de tijd om aan jezelf te werken, je besteedt de nodige aandacht aan je lichaam en geest om verder te komen. Het gaat er niet om dat je met je handen je tenen kunt aanraken, jij zoekt zelf je grens op en leert door focus. Ervaar je veel stress of ben je vaak druk? Dan kan mediteren wel eens iets voor jou zijn. Hierbij ben je echt gefocust op je geest en werk je aan het bewustzijn. Apps als Headspace en Smiling Mind helpen je op weg. Als je dan ook nog een leuk meditatiekussen weet te vinden, dan ben je helemaal compleet om 100% zen te worden!

Een yoga yourney is voor iedereen anders en dat is direct het fijne aan yoga. Zoals gezegd kan iedereen een yoga sessie doen en ervaart iedereen op zijn of haar manier de voordelen die positief uitwerken in je leven. Meditatie nestelt zich ook steeds meer in onze drukke samenleving, velen mediteren dagelijks een paar minuten om rustig op te starten of juist om te ontladen. Heb jij jouw yoga of meditatie moment al te pakken of ben je van plan om hier wat mee te doen in de nabije toekomst?

Dit gastartikel is geschreven door Lisanne ♥

Bron foto

5 Comments on Yoga: Home is where the mat is

 1. Miranda
  20 november 2017 at 06:29 (8 maanden ago)

  Mijn vaste yoga uurtje is me heilig, even m’n hoofd leeg maken.
  Ik zou nog wel eens een cursus mediteren willen volgen want om dat zelf thuis aan te leren, is nog best lastig merk ik.
  Mooi artikel 🙂

  Beantwoorden
 2. Zandra
  19 november 2017 at 15:41 (8 maanden ago)

  Hou van yoga doe het te weinig

  Beantwoorden
 3. Jeanelle
  19 november 2017 at 12:11 (8 maanden ago)

  Vanwege een druk leventje cijfer ik mezelf nogal eens weg. Yoga thuis zou dus zeker een optie zijn!

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  19 november 2017 at 09:48 (8 maanden ago)

  Ik had laatst een mini retreat waar ik ook yoga deed. Dat was voor mij de eerste keer en hoewel ik gedacht had dat ik het heerlijk ontspannend zou vinden, vond ik het echt veel te zweverig. Helemaal niks voor mij dus haha;-)

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  19 november 2017 at 06:49 (8 maanden ago)

  Zo een goed artikel om aan yoga thuis te kunnen doen.
  Mooie en zeer handige kussen.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.