Yves Rocher Cacao en Pistache geparfumeerde bodylotion en showergel

Zoals ieder jaar, heeft Yves Rocher ook dit jaar weer een speciale limited edition lijn voor de wintermaanden. Dit keer is dat de Collection Cacao, een complete lijn verzorgingsproducten en interieurparfums, bestaande uit de geurcombinaties Cacao en Pistache, Cacao en Sinaasappel en Cacao en Framboos. Ik ging voor de Yves Rocher Cacao en Pistache geparfumeerde bodylotion en showergel.

Yves Rocher Cacao en Pistache

Yves Rocher Cacao en Pistache: voor een gehydrateerde, zachte huid

De producten uit de Yves Rocher Cacao en Pistache lijn zijn verrijkt met pistache-olie, wat de huid hydrateert en zacht laat aanvoelen, zelfs in de winter.

Yves Rocher Cacao en Pistache

Yves Rocher Cacao en Pistache

Yves Rocher Cacao en Pistache geparfumeerde showergel

De Yves Rocher Cacao en Pistache showergel belooft een milde reiniging van de huid, en bevat aloë vera-gel wat de huid hydrateert en cacaobonenwater. Opvallend ingrediënt is Ammonium Lauryl Sulfate, dit is net als SLS een sterk reinigende stof en zorgt voor veel schuim. Net als SLS wordt het uit kokos- of palmolie gehaald, en hoewel sommige merken wel anders willen doen geloven, is het in feite dezelfde stof als SLS en kan dus ook een irriterende en uitdrogende werking hebben. Omdat je een product als deze douchegel direct weer van je huid spoelt, valt het bij de meeste mensen mee met de irritaties, maar het is wel iets om te onthouden.

Yves Rocher Cacao en Pistache

Yves Rocher Cacao en Pistache showergel heeft een vrij dunne textuur, en schuimt prima. Hoewel de showergel mijn huid niet uitdroogt, vind ik de textuur niet echt bij de geur en bij de tijd van het jaar passen, ik vind een douchecrème hier meer bij passen. Maar verder: een prima showergel met een heerlijke zachte geur. De combinatie van cacao en pistache is perfect, geen van beiden overheerst, maar ze versterken elkaar juist.

Yves Rocher Cacao en Pistache

Yves Rocher Cacao en Pistache

Yves Rocher Cacao en Pistache geparfumeerde bodylotion

De bodylotion uit de Yves Rocher Cacao en Pistache lijn is een lekker romige lotion, die onder andere plantaardige (koolzaad)olie, korenbloemwater, pistache-olie en cacaobonenwater bevat. Helaas bevat de bodylotion ook dimethicone, en staat het vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst. Dit merk ik direct bij het eerste gebruik: dimethicone sluit de huid enigszins af, en als het zoals hier bovenin de ingrediëntenlijst staat, betekent dat in mijn geval dat het mijn huid dusdanig afsluit, dat ik het vreselijk warm krijg zodra ik mijn huid ermee ingesmeerd heb, het zweet breekt me letterlijk uit. Erg jammer, want de textuur is heerlijk romig, en de lotion laat zich goed uitsmeren. De geur van de bodylotion is lekker zacht: ik ruik de cacao wel, maar deze wordt enigszins afgezwakt door de geur van pistache, waardoor het geheel heel subiel is.

Yves Rocher Cacao en Pistache geparfumeerde showergel kost € 1,95 voor 300 ml, de bodylotion uit dezelfde lijn kost € 4,95. Prima prijzen dus! Je koopt de producten van Yves Rocher in één van de winkels of via de website, bij een bestelling vanaf 25 euro wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.

2 Comments on Yves Rocher Cacao en Pistache geparfumeerde bodylotion en showergel

  1. Miranda Aerts
    4 december 2013 at 07:33 (9 jaren ago)

    Leuke nieuwe producten van Yves Rocher! Ik vind de keuze voor de geurcombinaties erg leuk bedacht, weer eens wat anders.

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Yves Rocher Cacao en Pistache geparfumeerde bodylotion en showergel

  1. […] een eerder artikel liet ik jullie al kennis maken met de Cacao & Pistache lijn van Yves Rocher, onderdeel van de Collection Cacao, met limited edition producten. Vandaag vertel […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.