Yves Rocher Intense Kajal

Soms krijg ik persberichten in mijn mailbox die direct bij het lezen mijn volledige interesse hebben, het persbericht over Yves Rocher Intense Kajal is daar een goed voorbeeld van. Toen ik de foto’s zag en deze tekst las, was ik om:

Voor aankomende lente heeft Yves Rocher het ultieme verleidingswapen ontwikkeld. Kajal: een schitterend kleureffect voor een spetterende oogopslag.

Ik kreeg vervolgens alle zes de kleuren opgestuurd om te testen en te reviewen, vandaag vertel ik je mijn bevindingen!

Yves Rocher Intense Kajal

Yves Rocher Intense Kajal

Yves Rocher Intense Kajal

Zo op het eerste gezicht ziet Yves Rocher Intense Kajal er eerder uit als een lipstick dan een kajal ‘potlood’, met zijn glanzend zwarte huls. Schijn bedriegt echter in dit geval, kijk maar:

Yves Rocher Intense Kajal

Wauw, dat ziet er apart uit! Snap je nu waarom ik direct zo nieuwsgierig was? Yves Rocher Intense Kajal bevat verschillende verzorgende ingrediënten als zoete amandelolie uit biologische teelt, bamboepoeder, elemihars, sesamolie uit biologische teelt, wonderboomolie, jojoba-olie, rijstwas, carnaubawas. Hierdoor voelen ze heel zacht aan op de tere huid rond je ogen, mooi!

Yves Rocher Intense Kajal is verkrijgbaar in zes kleuren, hieronder zie je ze op een rijtje:

Yves Rocher Intense Kajal

Van links naar rechts zie je: Terre de Sienne – Rose Indien – Vert de Cobalt – Noir Carbone – Feuille d’Or – Bleu Indigo. Vrij heftige kleuren zie ik er tussen zitten, en dat zie je ook op de persfoto hieronder.

Yves Rocher Intense Kajal

Ik vind het een hele mooie en zomerse look, maar dit is natuurlijk niet hoe je dagelijks naar je werk gaat, hihihi! (of jij wel?) Maar goed, laat ik eerst de swatches eens aan jullie laten zien, dan kun je zien hoe de kleuren in het echt zijn!

Yves Rocher Intense Kajal

Ik heb de swatches met één streepje gemaakt, zodat je kunt zien hoe intens de Yves Rocher Intense Kajal kleuren zijn gepigmenteerd. Zoals je ziet, zijn niet alle kleuren even intens. Bleu Indigo en Terre de Sienne knallen er echt uit, maar bijvoorbeeld Vert de Cobalt en Feuille d’Or hadden van mij wel wat gepigmenteerder mogen zijn.

Yves Rocher Intense Kajal

Dan de vorm van het product. Hoe mooi en bijzonder het ook is om te zien, het blijkt niet echt handig in gebruik. In eerste instantie gaat het aanbrengen van een mooi, strak lijntje nog prima, en blijkt de bijzondere vorm extra houvast en stevigheid te geven bij het aanbrengen. Maar na een paar keer gebruikt te hebben, wordt de punt ronder, en waar je normaal gesproken op dit moment je kajal-potlood gewoon even zou slijpen, blijkt dat bij de Yves Rocher Intense Kajal niet mogelijk. Met als resultaat dat het lijntje onder mijn oog niet fijn en strak meer te zetten is. Jammer, het zag er zo leuk en veelbelovend uit!

Yves Rocher Intense Kajal

Als ik besluit wat verder te kijken, blijkt de Yves Rocher Intense Kajal wél heel fijn te gebruiken als oogschaduwpotlood/-stick. Na het aanbrengen zijn de kleuren nog lang genoeg blend- en smudgebaar, om ze mooi uit te kunnen werken. Ook blijkt de houdbaarheid in dat geval beter dan wanneer ik de Intense Kajal als kajal onder mijn ogen aanbreng, in het laatste geval houdt hij het niet langer dan een halve dag vol, tenzij ik het lijntje ‘seal’ met een laagje oogschaduw in dezelfde kleur. En in het geval van een oogschaduwstick heb je natuurlijk een iets minder nauwkeurig puntje nodig, al zal het product ook in dit geval op een gegeven moment niet echt meer handig in gebruik zijn, als de ‘punt’ te breed wordt.

Yves Rocher Intense Kajal

Al met al ben ik gematigd positief over de Yves Rocher Intense Kajal: als kajal vind ik ze niet heel prettig in gebruik, en is de houdbaarheid matig. Als oogschaduw, of onderdeel daarvan, zijn ze wel erg geschikt en handig in gebruik, maar ja: dat is niet waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn.

Je vindt de Intense Kajal in de winkels en in de webshop van Yves Rocher. Op dit moment krijg je 50% korting op deze producten, en kosten ze slechts € 6,95 in plaats van € 13,90.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

Ik laat jullie binnenkort nog een look zien waarin ik o.a. de Intense Kajal gebruik, ik probeer dit weekend even aan de slag te gaan!

5 Comments on Yves Rocher Intense Kajal

 1. Annette - Ann Ages Gracefully
  13 maart 2015 at 19:08 (7 jaren ago)

  Ik had hier idd een beetje mijn bedenkingen bij. Maar wat je al zegt zodra het ‘puntje’ eraf is dan wordt het lijntje onder je oog steeds breder 🙂 op het laatst dan alleen nog voor van die camouflage strepen als die rugby-ers hebben? hahaha grapje.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  13 maart 2015 at 09:38 (7 jaren ago)

  Mooie kleuren, maar niet echt handig idd. Zou ze daarom ook niet bestellen.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  13 maart 2015 at 09:15 (7 jaren ago)

  Niet zo praktisch maar ze zien er wel stoer uit!

  Beantwoorden
 4. Bianca
  13 maart 2015 at 07:58 (7 jaren ago)

  Vind de kleuren er wel gaaf uit zien al zou ik het zelf nooit dragen x

  Beantwoorden
 5. Sonja
  13 maart 2015 at 07:57 (7 jaren ago)

  Mooie intense kleuren. Ik weet niet of het voor mij geschikt is. Ik draag graag meerdere kleurtonen in mijn ooglook, alhoewel dit weer makkelijk is om een snelle look te maken. Ik twijfel nog.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.