Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

Yves Rocher heeft een vrij groot assortiment haarverzorgingsproducten. Bij mijn laatste bestelling kocht ik twee producten voor extreem droog en/of krullend, pluizend haar: Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner. Mijn haar is niet extreem droog, maar met de winter in het vooruitzicht vond ik dat mijn haar wel wat extra’s kon gebruiken. Om de droogte voor te zijn, zeg maar.

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner zijn voedende en herstellende haarverzorgingsproducten op basis van jojobaolie van biologische teelt. De producten bevatten geen siliconen, parabenen en kleurstoffen en bestaan voor het grootste deel (de shampoo voor 96% en de conditioner voor 99%) uit natuurlijke ingrediënten. Vanwege de afwezigheid van siliconen maken ze je haar niet zwaar.

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner: verpakking

De shampoo zit in een fles van 300 ml, de conditioner in een tube van 150 ml. In eerste instantie vond ik het verschil in inhoud vreemd, omdat mijn ervaring is dat een shampoo en conditioner nagenoeg even snel opgaan bij mij. Na een paar keer gebruikt te hebben, bleek echter dat mijn haar niet na iedere wasbeurt de conditioner nodig heeft, en deze dus veel minder hard op gaat dan de shampoo. De tube van de conditioner heeft een standaard klik-dop die ik met één hand kan openmaken. De dop van de shampoo gaat echter een stuk lastiger open, daar moet ik echt mijn nagel onderzetten. Die zou van mij vervangen mogen worden door een klik-kantel-dop, zodat ook deze met één hand te bedienen is.

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner: ingrediënten

De Shampoo van de Nutri-Repair lijn bestaat voor meer dan 96% uit natuurlijke ingrediënten. Opvallend is wel, dat SLES op de tweede plaats op de ingrediëntenlijst staat. Als je een shampoo maakt zonder siliconen, parabenen en/of kleurstoffen die voor zo’n hoog percentage uit natuurlijke ingrediënten bestaat, waarom dan een ingrediënt toevoegen wat bij heel veel mensen voor hoofdhuidirritaties zorgt. Waarom dan ook niet dat ene ingrediënt skippen, zodat je als bedrijf écht een verschil maakt, en de shampoo voor veel meer mensen geschikt maakt?

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

De conditioner bestaat zelfs voor meer dan 99% uit natuurlijke ingrediënten. De alcoholsoorten die bovenin de ingrediëntenlijst staan, zijn zogenaamde zachte alcoholsoorten en drogen de huid niet uit. Cetyl alcohol wordt vooral gebruikt als stabilisator, Stearyl alcohol wordt in conditioners gebruikt om een beschermend laagje om het haar te leggen. Isopropyl alcohol is wel een soort die de huid kan irriteren of uitdrogen, maar staat in dit geval vrij ver onderaan de ingrediëntenlijst waardoor de kans op irritaties een stuk kleiner wordt.

Verder bevatten beide producten verzorgende ingrediënten als jojoba-olie, soja-olie, amandel-olie en korenbloemwater.

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner: textuur, geur en werking

De shampoo heeft een vrij dunne textuur, de conditioner is wat dikker. Beiden laten zich heel makkelijk door mijn haar verdelen. De geur is lekker zacht en zoet, en niet overheersend. Eigenlijk precies wat ik qua geur wens in haarverzorging.

De shampoo heeft, ondanks het feit dat hij niet overmatig schuimt (schuim staat voor mij toch nog steeds gelijk aan schoon haar), geen enkele moeite om de stylingproducten die ik gebruik, uit mijn haar te wassen: één keer wassen is voldoende voor schoon en fris haar. In het begin gebruikte ik, zoals ik gewend ben met andere shampoos, iedere dag de conditioner erachteraan. Maar zoals ik hierboven al even noemde, is dat bij deze shampoo niet nodig. De shampoo maakt mijn haar van zichzelf zacht genoeg, ik hoef de conditioner slechts eens in de 2 à 3 dagen te gebruiken. Mijn haar voelt door het gebruik van de Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner lekker zacht aan en heeft een mooie, gezonde glans.

Beide producten zijn te koop in de winkels en webshop van Yves Rocher: de Treatment Shampoo kost € 5,90 voor 300 ml, de Conditioner heeft dezelfde prijs, maar dan voor 150 ml. Met de code ‘HAPPY2014’ krijg je nu tijdelijk 3 euro korting bij je bestelling vanaf 15 euro.

2 Comments on Yves Rocher Nutri-Repair Treatment Shampoo en Conditioner

 1. Miranda Aerts
  2 januari 2014 at 09:25 (8 jaren ago)

  Dat klinkt goed voor je haar! Lekker voor de wintermaanden. Is het ook geschikt voor gekleurd haar of gebruik jij normaal liever een speciale shampoo voor gekleurd haar?
  Ik heb namelijk zelf het idee dat het voor mijn geverfde haar niet uitmaakt als het geen speciale shampoo voor gekleurd haar is, zolang het maar verzorgt.

  Beantwoorden
  • Natasja
   2 januari 2014 at 13:36 (8 jaren ago)

   Zolang je zorgt dat de shampoo de kleur van je haar niet “stript”, hoef je geen speciale shampoo voor gekleurd haar te gebruiken, is mijn ervaring.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.