Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

Reinigingsdoekjes voor je gezicht: ik had er nooit zoveel mee. Ik had het idee dat ze mijn gezicht niet voldoende zouden reinigen, met de nodige gevolgen van dien. Nee, ik hield het liever bij een reinigingsmilk, gevolgd door een schuimende reiniger. Tot ik de Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes opgestuurd kreeg, en de beschrijving las. Dat klonk toch wel erg interessant…

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

De Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes beloven make-up te verwijderen, de huid glad te maken én te hydrateren. De zachte textuur van de doekjes zorgt ervoor dat de huid op een effectieve, maar zachte manier gereinigd wordt.

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

Ik gebruik de Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes als eerste stap in mijn reinigingsroutine, om mijn make-up te verwijderen. Daarna gebruik ik zoals altijd een schuimende reiniger om mijn huid verder schoon te maken. In dat opzicht is er dus niets veranderd in mijn routine, behalve dan dat dit een stuk sneller gaat dan wanneer ik een reinigingsmilk in combinatie met wattenschijfjes gebruik.

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes: ingrediënten

Het tweede ingrediënt op de lijst (na water)  is korenbloemwater. Dit wordt vaak gebruik om (oog)make-up te verwijderen, vanwege zijn verzachtende werking op de huid. Glycerine zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. Allantoïne stimuleert de celdeling van de huid. Oligosiden uit appel herstellen de celstructuur van de huid en zorgen ervoor dat de huid gladder wordt. En dat allemaal in zo’n simpel reinigingsdoekje, indrukwekkend!

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes: gebruik en werking

Zoals ik al aangaf, gebruik ik de Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes voor het verwijderen van mijn make-up. De doekjes zijn lekker groot, zodat ik in één beweging mijn hele gezicht kan schoonmaken. Ik ondervind hierbij wel een klein nadeeltje: de doekjes voelen zo k-k-koud op mijn gezicht… Nadat mijn gezicht is ontdaan van foundation en dergelijke, vouw ik het doekje dubbel (met de vieze kant naar binnen) en gebruik ik de twee schone helften die overblijven voor mijn beide ogen. Ook deze worden moeiteloos van oogschaduw, mascara en eventueel eyeliner ontdaan, ik ben tijdens mijn testperiode geen producten tegen gekomen die niet of niet goed verwijderd werden door de reinigingsdoekjes.

Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

Na het verwijderen van mijn make-up gebruik ik nog een schuimende, “natte” gezichtsreiniger voor het frisse gevoel. Ik heb echter de proef op de som genomen en op een avond alleen de reinigingsdoekjes gebruikt. Toen ik daarna met een watje met lotion over mijn huid ging, kwam er nauwelijks nog vuil van af. Ze reinigen mijn huid dus uitstekend!

De Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes drogen mijn huid niet uit, ze voelt zacht en verzorgd na het reinigen. Ik merk eerlijk gezegd niet echt dat mijn huid gladder aanvoelt of eruit ziet na het gebruik van deze doekjes, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik het laagje wat achterblijft na het reinigen met het doekje, er direct weer afspoel. En eigenlijk vind ik “schoon, zacht en verzorgd” voor een reinigingsdoekje gewoon een uitstekend resultaat.

De Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes (€ 10,00 € 5,90 voor 25 stuks) zijn verkrijgbaar in de winkels en in de webshop van Yves Rocher, je vindt hier tevens de andere producten uit de Sérum Végétal lijn.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

Hoe reinig jij ’s avonds je gezicht? Gebruik je weleens reinigingsdoekjes als deze?

5 Comments on Yves Rocher Sérum Végétal reinigingsdoekjes

 1. Mieke
  22 december 2014 at 14:16 (8 jaren ago)

  Ik gebruik met regelmaat dit soort reinigingsdoekjes, maar daarna gebruik ik nog wel een milk onder de douche, en een lotion om af te sluiten. De doekjes halen het meeste make-up er bij mij af, de rest volgt daarna.

  Beantwoorden
 2. Ansuya Lalay
  15 december 2014 at 12:52 (8 jaren ago)

  grappig, ik gebruik altijd reinigings doekjes, omdat ik gek werd van de reinigingsmelk om je gezicht schoon te maken, ging altijd in mijn haren zitten en met die doekjes heb ik daar geen last van.

  Beantwoorden
 3. Mireille
  14 december 2014 at 11:27 (8 jaren ago)

  Ik vindt doekjes eigenlijk ook niks. Maar op drukke dagen of bv. In de vakantie vindt ik ze altijd wel handig.

  Beantwoorden
 4. Sonja
  14 december 2014 at 09:20 (8 jaren ago)

  Toeval wil dat ik nu voortaan ook doekjes op mijn nachtkastje heb. Als mijn zoontje slaapt wil ik niet meer rommelen op de badkamer en is dit een uitkomst.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.