Zao Essence of Nature Compact Blush

In mijn verslag over de Beauty Salon Dimensions beurs in Utrecht vertelde ik jullie al dat ik had kennis gemaakt met een paar hele mooie merken. Eén daarvan is Zao Essence of Nature, een 100% natuurlijke make-up lijn afkomstig uit Frankrijk. De afgelopen weken heb ik de Zao Essence of Nature Compact Blush mogen testen, ik laat hem in dit artikel aan jullie zien.

Zao Essence of Nature Compact Blush

Zao Essence of Nature Compact Blush: mooi van buiten én van binnen

De producten van Zao Essence of Nature zijn om meerdere redenen bijzonder te noemen: ten eerste bevatten de producten slechts natuurlijke ingrediënten. De producten hebben niet alleen mooie kleuren, ook zijn veel van de ingrediënten verzorgend. Zo is de Zao Essence of Nature Compact Blush vrij van talk, maar bevat bamboestengel, waardoor de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en de huid verzacht wordt. De producten bevatten geen conserveringsmiddelen, maar in plaats daarvan gemicroniseerd zilver, wat naast zijn conserverende functie tevens de huid helpt herstellen. Door de natuurlijke, heilzame ingrediënten is de make-up van Zao geschikt voor elke huid, ook die met bijvoorbeeld eczeem en/of acné.

Zao is Ecocert, Cosmetique Bio en Leap Bunny gecertificeerd, veel van de producten zijn geschikt voor veganisten.

Zao Essence of Nature Compact Blush

Alle producten van Zao Essence of Nature zitten verpakt in een botanische verpakking die gemaakt is van bamboe. Omdat bamboe heel snel groeit, en de verpakkingen navulbaar zijn, is dit een heel duurzame manier van verpakken. Om de producten zit een beige katoenen zakje, met een gekleurd lintje. Aan de kleur kun je het soort product herkennen, iedere groep heeft zijn eigen kleur.

Zao Essence of Nature Compact Blush

Die kleur komt ook weer terug op het product zelf, in dit geval op het deksel. Ik vind de Zao Essence of Nature Compact Blush zó mooi om te zien. Eigenlijk heel eenvoudig en puur, maar daardoor ontzettend bijzonder en sjiek!

Zao Essence of Nature Compact Blush

Ook de sluiting van het doosje is eenvoudig, maar subliem: twee kleine (maar super sterke) magneetjes houden het deksel op zijn plaats. Je hoeft niet bang te zijn dat het deksel uit zichzelf losgaat als de blush bijvoorbeeld in je tas zit, want hij zit stevig op zijn plek. Ook sluiten gaat super simpel: ik leg het deksel op het doosje, en draai voorzichtig tot de mageneetjes elkaar raken en sluiten. Geen gedoe met palletjes of klepjes die je in moet drukken, handig!

Zao Essence of Nature Compact Blush

Zao Essence of Nature Compact Blush: navulbaar, dus duurzaam!

Zoals ik hierboven al aangaf, zijn bijna alle producten van Zao navulbaar, zo ook deze Zao Essence of Nature Compact Blush. Dit is natuurlijk fijn voor je portemonnee (want de navullingen zijn een stuk goedkoper), maar ook voor het milieu! Het navullen gaat heel eenvoudig: aan de onderkant zie je een klein gaatje. Hier steek je een (uit elkaar gevouwen) paperclip in, en druk je voorzichtig de binnenkant eruit. Ook dit zit met een magneet in de verpakking, je moet dus even de magneet “los duwen”.

Zao Essence of Nature Compact Blush

Zao Essence of Nature Compact Blush

Vervolgens koop je een nieuwe navulling (of die heb je al gekocht) en ‘klikt’ die eenvoudig in het bamboe doosje. En voilà: je hebt weer een ‘nieuw’ product!

Zao Essence of Nature Compact Blush

Zao Essence of Nature Compact Blush 322 Brown Pink

De Zao Essence of Nature Compact Blush die ik heb getetst, is de kleur 322 Brown Pink. Zoals de naam al zegt: een (oud)roze kleur met een bruine ondertoon. Een vrij neutrale kleur voor een blush dus, hiermee creëer je een natuurlijke blos op je wangen.

De Compact Blush laat zich heel goed opnemen door mijn blushkwast en heeft een intense pigmentatie. Hierdoor ging ik de eerste keer de mist in, ik had veel te veel blush aan mijn kwast (en later dus op mijn wang) zitten. Ik gebruik voor Zao Essence of Nature Compact Blush niet mijn (vrij grote) blushkwast van Real Techniques, maar pak mijn kleinere blushkwast van Zoeva (nr. 127), waarmee ik de blush nauwkeuriger en mooier kan aanbrengen.

Zao Essence of Nature Compact Blush

Hier zie je hoe gepigmenteerd de Zao Essence of Nature Compact Blush is, dit is slechts één veegje. Waar ik normaal gesproken best even royaal met mijn blushkwast door de blush ga, is één voorzichtig veegje hier voldoende voor een mooi, natuurlijk effect. Hoewel je dus voorzichtig moet zijn met aanbrengen, is het een ontzettend fijne blush, die mooi blijft gedurende de dag.

Zao Essence of Nature Compact Blush

Hierboven zie je dat je met Zao Essence of Nature Compact Blush een mooie, frisse blos creëert, alsof ik net een lekkere najaarswandeling in het bos gemaakt heb 🙂 Deze Compact Blush past perfect bij een nude look, vind ik.

Zao Essence of Nature Compact Blush is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Een ‘complete’ blush kost € 20,90 terwijl een navulling € 11,10 kost. Een flink verschil dus! De producten van Zao worden bij diverse schoonheidssalons en/of natuurvoedingswinkels verkocht. Kijk voor een overzicht van alle verkooppunten op deze website.

Ik had nog niet eerder van dit mooie merk gehoord, maar ik denk dat ik er in de toekomst zeker nog meer van ga uitproberen!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Kende jij dit mooie, bijzondere merk al? Spreekt het jou aan?

4 Comments on Zao Essence of Nature Compact Blush

 1. Mieke
  13 oktober 2014 at 19:36 (8 jaren ago)

  Wat een mooi product zeg! De duurzame en natuurlijke filosofie erachter is ook top! Het staat je inderdaad goed.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  13 oktober 2014 at 18:01 (8 jaren ago)

  Het merk ken ik niet maar het ziet er zo goed uit en mooie verpakking!
  Het is een prachtige kleur blush die subtiel is. Goed dat je er een nieuwe op kan zetten.
  Fijn dat dit het een natuurlijk product is!
  Nu ben ik zeer benieuwd naar de lipsticks etc.. Het is ook niet zo duur.
  Fijne review en mooie foto’s.

  Beantwoorden
 3. Miss Sentinelli
  13 oktober 2014 at 17:51 (8 jaren ago)

  Ik kende dit nog niet, mooi concept en een mooie blush zeg! Staat je ook echt goed :).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.