Zebrana’s Lush geïnspireerde sieraden en accessoires

Wie herinnert zich nog de tijd dat Fimo-klei werd geïntroduceerd? Met de kleine pakjes klei in allerlei vrolijke kleuren kon je werkelijk van alles maken. Ik was er zelf niet zo goed in, maar mijn zus was echt een Fimo-talent, die heeft de prachtigste creaties gemaakt. Ik dacht eigenlijk dat Fimo-klei een beetje ‘uit’ was, tot ik de webshop Zebrana’s op Etsy ontdekte. Bij Zebrana’s vind je prachtige handgemaakte creaties van Fimo-klei/polymeerklei. De specialiteit van Dieuwke, het creatieve brein achter Zebrana’s, zijn de Lush geïnspireerde sieraden en accessoires. Ook voor mij maakte ze een armband met Lush-bedels, ik laat hem in dit artikel van dichtbij aan je zien!

Zebrana's

Zebrana’s – Lush geïnspireerde sieraden en accessoires

Dieuwke, die van beroep meubelmaker was en volgens eigen zeggen helemáál niet goed was in fijn ‘priegelwerk’, vindt in haar nieuwe, inmiddels flink ‘uit de hand gelopen’ hobby het gepruts juist heerlijk, en heeft oneindig veel geduld om alle bedels en accessoires zo mooi en fijn mogelijk na te maken van het origineel. En dat lukt uitstekend, zoals je op de foto hierboven al kunt zien.

Zebrana's

Op dit moment komen de bestellingen bij Zebrana’s voornamelijk uit het buitenland, van Lush-fans van over de hele wereld. Rond Kerst had Dieuwke het razend druk met het maken van sieraden met Lush-bedels voor personeel van de Lush winkels uit allerlei landen, veelal als Kerst-kadootje van hun managers.

Zebrana's

Je vindt bij Zebrana’s verschillende kant-en-klare sieraden en accessoires, maar het is ook mogelijk om Custom made items te laten maken, je kunt dan bijvoorbeeld een armband laten maken met al je favoriete Lush producten er aan. Volgens Dieuwke zijn Custom made bestellingen het leukst om te maken, vanwege het contact vooraf en tijdens het proces. En het feit dat die armband of ketting helemaal speciaal voor jou, en met jouw persoonlijke favorieten wordt gemaakt, maakt het natuurlijk een heel bijzonder sieraad.

Zebrana's

Na het vormen van de creaties worden deze in de oven gebakken, gedurende een half uur. De bedels zitten met een speciale hanger aan de armband vast, deze zit helemaal door de bedel heen. Hierdoor zitten ze stevig vast, en kunnen ze tegen een stootje. Ook de armband zelf is gemaakt van stevige schakels, van een goede kwaliteit.

Zebrana's

De armband die Dieuwke voor mij maakte, bevat een aantal van mijn favoriete Lush producten: Honey I Washed the Kids zeep, Unicorn Horn Bubble Bar (uit de Valentijnscollectie van dit jaar), Blue Skies & Fluffy White Clouds, Brazilliant shampoobar en Rose Jam Bubblebar. Zelfs de flesjes showergel maakt ze geweldig na, hier zie je een paar oorbellen met Glögg Showergel.

Zebrana's

De armband die Dieuwke voor mij maakte, heeft een waarde van € 17,50. Belangrijk om hierbij te vermelden is het feit dat iedere bedel een andere prijs heeft, afhankelijk van de grootte en vorm (logisch). Ben je nieuwsgierig geworden naar de sieraden en accessoires van Zebrana’s, en wil je jezelf of een ander zo’n mooi item kado doen? Via deze link krijg je 5 euro korting op je allereerste aankoop op Etsy (bij besteding vanaf 10 euro, en betaling met een creditcard).

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

Welke Lush producten zou jij uitkiezen voor een armband van Zebrana’s?

8 Comments on Zebrana’s Lush geïnspireerde sieraden en accessoires

 1. Lisanne
  22 februari 2015 at 19:39 (7 jaren ago)

  Mooi gemaakt! Zou niets zijn voor mij haha, dat priegelwerk.

  Beantwoorden
 2. Beau
  21 februari 2015 at 19:40 (7 jaren ago)

  Mooi die felle kleurtjes 🙂 ik wordt er hebberig van

  Beantwoorden
 3. Marieke
  21 februari 2015 at 12:44 (7 jaren ago)

  Oh ik vind het wel een grappig idee, je moet er maar opkomen! Ziet er leuk uit en mooie foto’s!

  Beantwoorden
 4. Sonja
  21 februari 2015 at 11:27 (7 jaren ago)

  Leuk, maar zelf zou ik het niet dragen.

  De prijs vind ik aan de hoge kant. Maar goed, ik maak zelf sieraden, dus daar zal mijn oordeel dan ook vandaan komen.

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  21 februari 2015 at 09:53 (7 jaren ago)

  Wat een schattige bedels! Ze zijn echt mooi nagemaakt, kleine kunstwerkjes en zo grappig dat je de Lush producten er precies uithaalt.
  Bedankt voor het compliment :$ ik ben nu druk aan het ‘kleien’ met rolfondant voor een feesttaart voor onze jarige volgende week (^)

  Beantwoorden
 6. Cindy
  21 februari 2015 at 09:26 (7 jaren ago)

  Zou het zelf niet snel bestellen, maar wel ontzettend mooi gemaakt!

  Beantwoorden
 7. Mireille
  21 februari 2015 at 08:31 (7 jaren ago)

  Wat origineel zeg. En echt iets voor de lush fans.
  Tot straks.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.