Zechsal Pure Elements Cream

Ik schreef al eerder artikelen over het bijzondere cosmeticamerk Zechsal. Alle producten zijn mij tot dusver erg goed bevallen. Ruim een maand geleden ontving ik een perspakketje met daarin de nieuwe Zechsal Pure Elements Cream, een gezichtscrème die de huid in balans brengt (en houdt). Ik heb deze gedurende een aantal weken getest, en vertel er in dit artikel wat meer over!

Zechsal Pure Elements Cream

Zechsal Pure Elements Cream

Onze huid staat dagelijks bloot aan externe invloeden die de groei van verschillende soorten ongezonde bacteriën en gisten kunnen bevorderen. Hierdoor raakt de huid uit balans, hetgeen de natuurlijke schoonheid negatief beïnvloedt. Zechsal ontwikkelde met de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème een geavanceerde formule die de huid op basis van prebiotica middels een osmotische samenstelling weer een in optimale natuurlijke balans brengt.

De microflora op de huid en of deze al dan niet in balans is, wordt beïnvloed door onder meer de zuurgraad (pH-waarde), de mate van talgproductie en de natuurlijke huidbarrière werking. Maar ook externe factoren zoals weersomstandigheden en het gebruik van cosmeticaproducten of medicatie kunnen de microflora negatief beïnvloeden.

Balans en disbalans van de huid

Wanneer er een disbalans in de natuurlijke microflora van de huid ontstaat, heeft dit direct gevolgen voor de conditie van de huid en kan de huid uit haar natuurlijke balans raken. De huid verslapt, wordt vaal, dof, droog, of krijgt juist meer talgafscheiding. Ook de vorming van acne en andere huidproblemen komen voort uit een verstoorde microflora.

Zechsal heeft het functioneren van de biologische processen van de huidcellen en van de aanwezige natuurlijke huid-bacteriecellen (de microflora) als uitgangspunt genomen voor het ontwikkelen van de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème. Beide processen bepalen namelijk in onderlinge wisselwerking de gesteldheid van de huid. De laag van goede huidbacteriën beschermt ons tegen ontstekingen en infecties. Prebiotica bevorderen de groei van probiotica oftewel goede (huid)bacteriën. Zechsal voegde deze nuttige werkstoffen daarom toe aan de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème.

Zechsal Pure Elements CreamIngrediënten

Pure Elements, de nieuwe gezichtscrème van Zechsal is letterlijk één en al evenwicht. De prebiotische en intensief voedende samenstelling is in balans met de natuurlijke inhoud van onze huidcellen. Door dit zogeheten osmotische evenwicht verloopt de opname van voedingsstoffen uit de Pure Elements Gezichtscrème door de huidcellen optimaal en moeiteloos. Door het osmotisch evenwicht ontstaat een vloeistofdruk naar de huidcellen waarmee het transport van voedings- en afbraakstoffen van en naar de huidcellen perfect verloopt. Pure Elements draagt daarmee actief bij aan betere vorming van nieuwe huidcellen, een langere levensduur ervan en aan een verbeterde huidcelvernieuwing. Pure Elements biedt de huid daardoor een krachtige ondersteuning van de biologische processen die ons beschermen vanuit dit simpele maar uiterst effectieve natuurkundige principe.

Naast prebiotica bevat Zechsal Pure Elements Cream magnesium uit de Zechstein bron als belangrijkste basiswerkstof. Dit ingrediënt is van essentieel belang voor het osmotische werkingsprincipe van de crème. Daarnaast zie ik op de ingrediëntenlijst vitamine C en E, hyaluronzuur, glycerine, anijszuur (heeft krachtige antiseptische eigenschappen), Sheaboter, Zonnebloemolie, ijzeroxide en NADH (Nicotinamide Adenine Dinucleotide). Deze helpen andere enzymen voor een goede stofwisseling van de huidcellen. NADH is een zeer krachtige antioxidant in de strijd tegen vrije radicalen.

Een behoorlijk indrukwekkend en mooi lijstje vind ik het! Met deze ingrediënten biedt Zechsal Pure Elements Cream de huid voeding en hydratatie, een krachtige bescherming en een structureel liftend effect.

Slimme hygiënische verpakking

Zechsal Pure Elements Cream heeft een ontzettend slimme, hygiënische verpakking. Een verpakking waarmee ik wel even moest puzzelen hoe hij precies werkte, hahaha! Maar bij mijn collega bloggers te lezen, was ik niet de enige die er in het begin een beetje moeite mee had.

Niet alleen de crème zelf, maar ook de verpakking van de nieuwe Pure Elements Gezichtscrème is innovatief. Het schuifsysteem in het deksel dat verbonden is met een binnen-pouch zorgt voor een optimaal hygiënisch gebruik. Zonder dat er conserveermiddelen worden gebruikt is de crème hierdoor lang houdbaar.

Zechsal Pure Elements CreamJe moet met je vinger over het richeltje schuiven, richting de ‘druppel’ aan de andere kant. In het begin duwde ik veel te hard, waardoor er niets gebeurde. Ik stond op het punt contact op te nemen met het PR bureau, maar opeens had ik het trucje door: beleid is the keyword. Dat bleek ook later een keer, toen ik weer te veel kracht zette en de crème door de badkamer spoot. Oeps…

Maar eerlijk is eerlijk: als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het een bijzonder ingenieus systeem. Hierdoor zijn er dus geen conserveringsmiddelen nodig en blijft de crème toch lang houdbaar.

Zechsal Pure Elements CreamTextuur, geur en werking

Pure Elements is een dagcrème die voor zowel mannen als vrouwen, en voor alle huidtypen geschikt is. De textuur is vrij licht, maar voelt wel direct verzorgend aan op mijn huid. De crème laat zich goed verdelen en inmasseren, en laat een verzorgend, nauwelijks voelbaar laagje achter op mijn huid. De geur is subtiel en fris, ik ruik een lichte citrusgeur. Ook onder mijn dagelijkse make-up doet de crème het uitstekend, het is een fijne basis.

Zechsal Pure Elements CreamIk vind de Zechsal Pure Elements Cream erg prettig in gebruik. Zoals ik hierboven al vertelde, is de textuur erg fijn. De crème verzorgt mijn huid uitstekend gedurende dag, zowel op warme als wat frissere dagen. Hoe hij het doet in de winter, kan ik uiteraard niet vertellen, maar ik denk gewoon goed. Ik zoek voor mijn 45+ huid vooral veel verzorging en voeding in een gezichtscrème, en dat biedt deze uitstekend. Mijn huid voelt soepel, zacht en verzorgd aan en is in een uitstekende conditie. Bij mij betekent dat: vrij van roodheid en onzuiverheden.

Zechsal Pure Elements Cream kost € 44,50 voor 50 ml en is verkrijgbaar via de eigen webshop van Zechsal. Ik heb dit product ontvangen voor een review.

1 Comment on Zechsal Pure Elements Cream

 1. chucky1012
  19 juni 2019 at 07:31 (4 maanden ago)

  Zeer interessant.
  Ben zeer benieuwd nu ik deze fijne review,

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.