Zeeman ‘Lucht’ binnen een dag uitverkocht

Tienduizenden flesjes ‘Lucht’ vlogen afgelopen zaterdag over de toonbank van de Nederlandse winkelketen Zeeman. De door Zeeman zelf ontwikkelde eau de parfum, op basis van 20% parfumolie en met exclusieve ingrediënten en toch maar voor 4,99, bleek een grote hit. Lucht was zowel in de webshop als in de winkels binnen een paar uur uitverkocht. Klanten die er wel snel genoeg bij waren, verspreidden hun aanwinst massaal op social media. Ook de reacties op de twee geuren zelf waren overwegend zeer positief.

Zeeman

Zeeman waarschuwt voor prijsopdrijving

Op onder andere Marktplaats worden de flesjes inmiddels voor soms wel 40 euro doorverkocht. Zeeman waarschuwt nadrukkelijk hier niet op in te gaan. Caroline van Turennout, marketingmanager Zeeman: ‘Het is juist onze bedoeling een topgeur voor de laagst mogelijke prijs aan te bieden. We zorgen ervoor dat we zo snel mogelijk weer nieuwe voorraad hebben, zodat zoveel mogelijk mensen plezier kunnen hebben van Lucht’.

Over ‘Lucht’ van Zeeman

Bij Zeeman verbaasde men zich al langer over de hoge prijzen die voor een flesje parfum worden betaald. Is dat nou nodig? En waar betaal je dan precies voor? Om daar achter te komen ontwikkelde Zeeman een eigen eau de parfum met de naam Lucht. De uitdaging: hoe maak je een echte topgeur voor de laagst mogelijke prijs?

Samen met bekende parfumeurs

Zeeman heeft de eau de parfum direct bij de bron laten maken. Net zoals ze dat doen met hun kleding, want zo houd je de prijzen laag. En omdat Zeeman zelf nog nooit een eau de parfum had gemaakt, werden bekende parfumeurs gevraagd om te helpen. Samen met deze echte ‘neuzen’ zijn er twee echte eau de parfums ontwikkeld op basis van 20% parfumolie en verschillende exclusieve ingrediënten. Twee unisex topgeuren die, zoals een echt eau de parfum betaamt, vrijkomen in drie verschillende lagen. Wanneer je de eau de parfum net op je huid draagt, is de geur anders dan een paar uur later.

Vanaf eind volgende week kunnen liefhebbers en fans weer terecht voor Lucht in de Zeeman winkels. In de webshop van Zeeman is binnenkort weer nieuwe voorraad beschikbaar.

5 Comments on Zeeman ‘Lucht’ binnen een dag uitverkocht

 1. Karin
  5 september 2020 at 19:06 (2 maanden ago)

  Ook ik heb twee flesjes gehaald. Lekkere geurtjes, wel snel vervlogen. Maar voor die prijs spuit je maar keer extra!

  Beantwoorden
 2. Petra van Schijndel
  4 september 2020 at 22:35 (2 maanden ago)

  Als het geurtje net zo briljant is als de naam, koop ik het direct!

  Beantwoorden
 3. Joyce
  3 september 2020 at 19:29 (2 maanden ago)

  HAhah geinig, ik was hier tegen 10 uur de 2de dus hier viel het mee. Beiden gekocht en ik Moet zeggen aangenaam verrast!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  3 september 2020 at 14:26 (2 maanden ago)

  En, heb jij ‘m al?
  Ik heb er voor in de rij gestaan (ja echt)!
  Buiten, voor de winkel bij ons in Etten-Leur omdat er maar een beperkt aantal klanten tegelijk in de winkel mag door corona.
  En net voordat ik aan de beurt ben om naar binnen te gaan, loopt een mevrouw die de hele rij negeert, voor m’n neus de winkel in, regelrecht op de display van de eau de parfums af.. om het laatste flesje mee te nemen..
  Ik was me toch een partijtje boos op dat moment! Ik heb haar enigszins giftig aangekeken en gezegd dat ze me tot twee keer toe pech had bezorgd.
  Maar er zijn (veel) ergere dingen op de wereld dus ik ga gewoon nog een keer op de fiets naar Zeeman om hun edp te bemachtigen 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 september 2020 at 15:46 (2 maanden ago)

   Nee, ik heb hem nog niet. Hopelijk heeft de dame in kwestie het flesje bij thuiskomst kapot laten vallen op de badkamervloer 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.