Ziaja Argan & Tsubaki olie shampoo en haarmasker

Met de regenachtige winter waar we middenin zitten, heeft mijn haar het zwaar te verduren. Mijn haar heeft van nature een mooie krul, maar bij vochtig weer helaas wel de neiging om te gaan pluizen. Ik mocht de Ziaja Argan & Tsubaki olie shampoo en haarmasker testen, speciaal bestemd voor droog haar. Deze producten beloven het haar zacht en soepel te maken, en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de fƶhn of krultang. Ik heb de producten nu een aantal weken in gebruik, en kan jullie er dus wat meer over vertellen!

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooZiaja Argan & Tsubaki olie shampoo en haarmasker

Hoewel veel mensen jaloers zijn op mijn volle bos haar, is het vooral in de wintermaanden best lastig te verzorgen. Het heeft tegen het pluizen een goed verzorgend product nodig, maar dit moet mijn haar weer niet te zwaar maken. Want dan valt mijn weelderige bos haar als een pannenkoek op mijn hoofd, zeg maar šŸ˜‰ De Ziaja Argan & Tsubaki olie producten beloven het haar zacht en soepel te maken, en het volume te herstellen. Klinkt dus helemaal goed!

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooZiaja Argan & Tsubaki olie shampoo

Ik was mijn haar om de andere dag. Tot een jaar of twee geleden waste ik het iedere dag, maar ik heb dit inmiddels weten terug te brengen. Omdat mijn haar vrij dik en stug is, gebruik ik altijd een conditioner of haarmasker na het wassen. Anders is er na het wassen simpelweg niet doorheen te komen met een borstel, zonder mijn haar te beschadigen. Ik heb vrij normaal haar, niet echt droog en ook niet echt vet. Ik verf mijn haar om de drie maanden, en gebruik na het wassen bijna altijd een fƶhn. Behalve in het weekend, dan laat ik het gewoon aan de lucht drogen. Dit alles om even de conditie van mijn haar aan te geven šŸ˜‰

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooIngrediƫnten

Laat ik eens naar de ingrediƫnten van de Ziaja Argan & Tsubaki olie shampoo kijken. De shampoo bevat SLES als tweede ingrediƫnt. Dit is een ingrediƫnt wat ervoor zorgt dat de shampoo schuimt bij gebruik. Het kan echter irritatie veroorzaken op de hoofdhuid, als deze daar gevoelig voor is. Ik heb daar gelukkig geen last van, en gebruik producten met SLS of SLES zonder problemen.

Ziaja beweert op haar website dat deze shampoo geen siliconen of parabenen bevat. Toch zie ik op de tweede regel een siliconensoort staan. Beetje vreemd… Siliconen leggen een beschermend laagje om de haar, en beschermen het haar zo tegen uitdrogen, of tegen beschadiging van bijvoorbeeld de fƶhn. Nu ervaar ik gelukkig geen negatieve werking van de siliconen (als in zwaar of slap haar), maar ik vind het in een shampoo eigenlijk onnodig.

Dan de rest van de ingrediƫnten. Tsubaki olie is ook wel bekend als Camelia olie, en staat in dit geval vrij ver achteraan in de ingrediƫntenlijst. Je moet er dus geen wonderen van verwachten, maar het is wel fijn om te weten dat er iets van verzorging in zit. Argan-olie, die notabene als eerste genoemd wordt in de naam van het product, is in geen velden of wegen te bekennen. En dat vind ik pas echt jammer.

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooGeur en werking

Beide producten uit de Ziaja Argan & Tsubaki olie lijn hebben een heerlijke geur die een beetje luxe aandoet. Zo’n echte kappersproducten-geur, je weet vast wel wat ik bedoel šŸ˜‰ Om mijn haar goed schoon te krijgen, moet ik het twee keer na elkaar wassen. Dat is voor mij echter eigenlijk gebruikelijk met alle shampoos. Dit komt mede door mijn dikke, halflange haar, en door de stylingproducten die ik dagelijks gebruik. Mijn haar voelt na het wassen schoon en redelijk zacht, maar vooral voor de klitten heb ik wel echt een verzorgend product nodig na het wassen.

De Ziaja Argan & Tsubaki Olie shampoo kost ā‚¬ 3,79 voor 300 ml.

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooZiaja Argan & Tsubaki olie haarmasker

Het Ziaja Argan & Tsubaki olie haarmasker geeft mijn haar na het wassen extra verzorging, en zorgt dat het zacht en makkelijk doorkambaar wordt. Veel haarmaskers maken mijn haar echter tƩ glad en zacht, waardoor er niets meer mee te beginnen is. Ik hoopte uiteraard dat dit haarmasker van Ziaja dat niet zou doen.

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooIngrediƫnten

Het Ziaja Argan & Tsubaki olie haarmasker bevat gelukkig wel zowel Arganolie als Tsbuaki-olie. Deze staan ook hier vrij ver onderin de ingrediƫntenlijst, dus ook hier geldt: verwacht geen wonderen van deze twee ingrediƫnten Maar laten we wel zijn: daar is de prijs van de producten ook naar, vooral Arganolie is nu eenmaal een heel duur ingrediƫnt.

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooTextuur en werking

Het haarmasker heeft een lobbige textuur die vol en romig aanvoelt, maar zich wel goed laat verdelen door mijn gewassen haar. Ook hier valt meteen de lekkere geur op, die het gebruik van het masker voor mij nog luxer maakt dan ik een haarmasker op zich al vind.

Na het inmasseren laat je het haarmasker 3 tot 5 minuten inwerken en spoelt het dan goed uit. Mijn haar voelt na het uitspoelen, maar ook na het droogfƶhnen en stylen zacht aan, zonder een te glad of zwaar effect. Het laat zich uitstekend stylen, en ook mijn krullen houden hun stevigheid en volume. Zowel qua geur als qua werking vind ik dit een heel fijn product!

Het Ziaja Argan & Tsubaki olie haarmasker kost ā‚¬ 3,89 voor een pot van 200 ml.

Ziaja Argan & Tsubaki olie shampooDe producten van Ziaja zijn verkrijgbaar via de Nederlandse webshop. In Den Haag is tevens een winkel gevestigd, deze is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen als je in de buurt bent. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on Ziaja Argan & Tsubaki olie shampoo en haarmasker

 1. Miranda
  17 februari 2018 at 06:48 (4 maanden ago)

  Hmm, dat klinkt heerlijk!
  Ik ben bij deze producten ook weer zo benieuwd naar de geur, jouw review maakt ons erg nieuwsgierig šŸ™‚

  Beantwoorden
 2. marije
  16 februari 2018 at 10:35 (4 maanden ago)

  Ik heb dit merk pas onlangs ontdekt en ik vind het geweldig. Ik gebruik nu de cashmere lijn voor mijn haar en de luxe geur viel mij ook al op

  Beantwoorden
 3. Jolanda
  16 februari 2018 at 08:21 (4 maanden ago)

  Oeh dat masker lijkt me erg fijn! Ik heb een haat liefde verhouding met dit merk haha. Soms is het geweldig maar soms valt het ook echt tegen.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  16 februari 2018 at 07:00 (4 maanden ago)

  Fijne review!
  Ik moet een snel naar deze winkel gaan.
  Want dit is niet duur….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.