Ziaja handzeep Tamarind with Green Orange

Handen wassen, hoe vaak doen we dat per dag? Héél vaak! Voor mij reden om altijd te zorgen voor een lekker ruikende handzeep op het aanrecht. Want als het dan toch moet, dan liever goed (en lekker)!. Vandaag laat ik je de Ziaja handzeep Tamarind with Green Orange zien, een héél lekkere handzeep, die ook nog eens heel zacht voor mijn handen blijkt te zijn.

Ziaja handzeepZiaja handzeep Tamarind with Green Orange

Ziaja heeft sinds kort drie nieuwe handzepen in het assortiment, met heerlijk klinkende geuren. Grapefruit with Green Mint, Tamarind with Green Orange en Tea with Cinnamon. Alledrie klinken ze heerlijk, en ik vond het best lastig kiezen. Uiteindelijk besloot ik voor Ziaja handzeep Tamarind with Green Orange te gaan.

Ziaja handzeepIk heb al eens eerder geschreven over de producten van Ziaja, maar de laatste keer is alweer even geleden. De verpakkingen hebben volgens mij een kleine make-over gekregen, of in ieder geval de verpakking van de Ziaja handzeep. De verpakking is nog steeds eenvoudig, maar de sierlijke letters en de subtiele tekening geven het nét een beetje meer.

Ziaja handzeepIngrediënten

De ingrediënten van Ziaja handzeep zijn vrij standaard voor een vloeibare handzeep. SLES is één van de belangrijkste ingrediënten, het zorgt ervoor dat een product als handzeep, of een showergel of shampoo, schuimt. Het is een ingrediënt wat een irriterende werking op de huid kan hebben, dus als je huid heel gevoelig is, kun je dit beter mijden. Mijn huid kan gelukkig overal tegen, dus ik gebruik dit soort producten gewoon dagelijks zonder problemen. Goed om te weten: de producten van Ziaja worden niet op dieren getest.

Ziaja handzeepTextuur, geur en werking

Ziaja handzeep Tamarind with Green Orange ruikt precies zoals ik aan de hand van de omschrijving had verwacht. Nu had ik werkelijk geen idee wat een Tamarinde is, maar dat blijkt een boom te zijn die in tropische gebieden groeit. De vrucht van de Tamarinde wordt vaak in de keuken gebruikt, en heeft bovendien een geneeskrachtige werking vanwege de vele vitaminen en mineralen die erin zitten.

De geur van deze Ziaja handzeep is groen en heel fris. Ik ruik er ook iets fruitigs in, maar het frisse overheerst. Een heerlijke opwekkende geur, ik zou deze ook wel in een showergel willen hebben ♥

Hoe je een handzeep gebruikt, hoef ik jullie vast niet te vertellen. Maar wist je dat je je handen, vooral in de winter, het best met lauwwarm water kunt wassen? Dit is veel zachter voor je handen dan koud water, en hierdoor drogen je handen minder snel uit. Het schuim van de handzeep is opvallend zacht en droogt mijn handen niet uit. De frisse opwekkende geur is goed aanwezig tijdens het handen wassen, maar verdwijnt na het afspoelen en afdrogen weer vrij snel. Helemaal prima dus!

ZIaja handzeep Tamarind with Green Orange kost € 1,49 voor 270 ml (koopje!) en is verkrijgbaar via de webshop en in de winkel in Den Haag. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Ziaja handzeep Tamarind with Green Orange

 1. Miranda
  28 januari 2018 at 18:41 (5 maanden ago)

  Je zou het niet zeggen, dat het maar zo weinig kost. Een fijn product voor die prijs, ik ben nu heel benieuwd hoe deze in het echt dan ruikt.

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  26 januari 2018 at 18:04 (5 maanden ago)

  Leuke tip, en een fijne prijs. Ik vind zelf een lekker handzeepje ook altijd zo fijn. Handen wassen doe ik ook heel vaak namelijk.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  26 januari 2018 at 08:57 (5 maanden ago)

  Oeh ik ga je tip over handen wassen zeker meenemen, mijn handen zijn zo droog weer… Dit product klinkt erg lekker!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  26 januari 2018 at 07:00 (5 maanden ago)

  Mooi en leuk!
  Ik wil eens snel naar de winkel die dit verkoopt.
  Het komt van een prachtige boom en tamarinde wordt ook in siroop gebruikt etc….
  Ik hou van deze drank.

  Xoxo

  Beantwoorden
 5. Marije
  26 januari 2018 at 06:24 (5 maanden ago)

  Wat grappig dat ze tamarinde als basis hebben gebruikt. Wij verkopen heel veel tamarinde en ik zou dat niet meteen als beauty product gebruiken

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.