Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

Ik liet jullie al eerder kennis maken met verschillende producten van Ziaja, vandaag is het de beurt aan een gezichtsverzorgingsproduct, de Ziaja Natural Olive Cleansing Gel. Deze reinigiger maakt deel uit van de zeer uitgebreide Natural Olive lijn, waarin je producten voor zowel gezichtsverzorging als lichaamsverzorging vindt.

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

Ik vertelde het al eerder: bij Ziaja houden ze niet van tierelantijntjes of drukke verpakkingen: simpel en basic is the keyword. Dat geldt ook voor de verpakking van de Ziaja Natural Olive Cleansing Gel: die is groen, met een simpele witte opdruk. Aan de tekeningen op de verpakkingen kun je de verschillende lijnen herkennen: in dit geval een olijf met een blaadje eraan.

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel: ingrediënten

Ook de ingrediëntenlijst van Ziaja Natural Olive Cleansing Gel is eenvoudig en vrij kort. Het eerste ingrediënt na water is Coco Glucoside, dit is een zeer milde reiniger, gemaakt van Kokosolie en/of Tarwekiemolie en suikers. Coco Glucoside is één van de minst irriterende reinigers, die mild is voor de huid en deze niet uitdroogt. Helaas staat verderop wel het wél uitdrogende Sodium Laureth Sulfate (SLES), maar omdat het verderop in de ingrediëntenlijst staat (meestal staat dit ingrediënt als tweede op de lijst), is het in mindere mate aanwezig en dus ook minder sterk qua werking. SLES is overigens een stuk milder dan SLS, maar als je een gevoelige of droge huid hebt, kun je het in je gezichtsverzorging echt beter mijden. Propylene Glycol voorkomt vochtverlies en houdt de vochtbalans van de huid op peil, en bevordert de opname van andere werkstoffen in de huid. Panthenol heeft een ontsmettende werking en hydrateert daarnaast de huid. Verder bevat de reiniger nog extract van olijfolie, wat zowel een reinigende als verzorgende werking heeft.

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

De flacon van de Ziaja Natural Olive Cleansing Gel heeft een klikdop, die je met één hand kunt openen en sluiten. Ook hier geen ingewikkelde pomp- of andere doseersystemen dus! De geur van de reinigingsgel is lekker fris en heel subtiel, ik vind hem erg aangenaam.

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel heeft een vrij dikke textuur, waardoor je maar weinig per keer nodig hebt. Als je de gel aanbrengt op een vochtige huid, verandert deze in een licht schuimende substantie:

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

Aan de beperkte mate van schuimen kun je zien dat de reinigingsgel niet veel SLES bevat. Ik verwijder eerst mijn make-up en reinig dan mijn huid met de Ziaja Natural Olive Cleansing Gel. Ik merk al direct bij het eerste contact dat de reiniger uitstekend zijn werk doet: hij maakt echt contact met mijn huid. Je kunt de reiniger alleen, maar ook in combinatie met een gezichtsreinigingsborstel gebruiken. Ik wissel beide af.

Na het reinigen voelt mijn huid wel iets trekkerig, maar na het aanbrengen van een toner en dag- of nachtverzorging is dit trekkerige gevoel al snel verdwenen. Mijn huid voelt schoon en fris, onzuiverheden blijven zo goed als achterwege.

Al met al vind ik het een fijne reiniger in gebruik, maar de SLES vind ik toch een klein minpuntje, hierdoor zal ik er niet voor kiezen om de reinigingsgel het hele jaar door te gebruiken. Temeer daar er tegenwoordig zoveel alternatieven zijn voor dit ingrediënt.

Ziaja Natural Olive Cleansing Gel is verkrijgbaar in de winkels en de webshop van Ziaja, voor een flacon van 200 ml betaal je slechts € 3,29.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Ziaja Natural Olive Cleansing Gel

 1. Wojis
  28 februari 2015 at 12:36 (7 jaren ago)

  Ik kende dit merk nog niet, begrijp dat het heel erg prijsvriendelijk is.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  26 februari 2015 at 19:41 (7 jaren ago)

  Hele fijne review, ik heb zelf helaas niet super veel kennis over de ingrediënten. Maar dat heb ik natuurlijk deels geleerd bij Teenz Skin Store 🙂

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  26 februari 2015 at 09:07 (7 jaren ago)

  Zo dat lijkt me inderdaad heel goed.
  Wat een fijne prijs voor een flinke inhoud.

  Beantwoorden
 4. Sonja
  26 februari 2015 at 08:53 (7 jaren ago)

  De handcreme die ik gebruik vind ik heel fijn. Ook van de olijf lijn.
  Ik heb een gevoelige huid en recent iets getest waardoor ik allemaal pukkels kreeg. Dus ik let nu wat beter op.

  Beantwoorden
 5. Agneta
  26 februari 2015 at 08:22 (7 jaren ago)

  Alleen van horen kende ik het merk, maar deze maand zat er een nachtcreme in de beautybox van dit merk. Heb hem al even geprobeerd, maar wat een fijn product. Daarom ben ik wel benieuwd naar dit product, hoewel ik niet zo van heel erg trekkerig gevoel houd. Daarnaast heb ik ook nog gevoelige huid dus het is misschien niet beste product voor mijn huid dan. Goede review!

  Liefs Agneta

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.