Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel en Bodylotion

Een paar weken geleden was ik aanwezig bij de opening van de tweede Ziaja winkel in Nederland, ik liet jullie toen al een uitgebreid foto-verslag zien. Eén van de eerste producten die in mijn mandje gingen, waren de Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel en Bodylotion, ik viel direct als een blok voor de geur en de frisse uitstraling van de producten. Ik vertel je er vandaag heel graag meer over!

Ziaja Orangebutter

Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel en Bodylotion

Ziaja is een van oorsprong Pools merk, en bestaat inmiddels al 25 jaar. Zoals ik in het verslag al vertelde en liet zien, hebben de producten van Ziaja een basic, no-nonsense uitstraling (en daarmee bedoel ik niet een goedkope uitstraling), met een mooie inhoud, die zoveel mogelijk op natuurlijke ingrediënten is gebaseerd. Bovendien zijn de producten van Ziaja enorm betaalbaar, dat is natuurlijk een heel fijne bijkomstigheid! Je ziet aan de Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel en Bodylotion direct wat ik bedoel met een no-nonsense uitstraling: de verpakking is lekker basic en to the point. Geen ingewikkelde teksten (nou ja, behalve de Poolse benamingen dan, hihihi!) en geen duur design. Ik houd daar wel van!

Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel

Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel

Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel (€ 3,69/500ml)

Aan de buitenkant van Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel zie je meteen om wat voor product het gaat, door de vrolijke, oranje kleur en de grappige tekening op de voorkant. Waar veel verzorgingsproducten met sinaasappelgeur vooral fruitig van geur zijn, is deze Creamy Shower Gel heel zacht van geur, hij doet mij aan een sinaasappelmilkshake denken. Heerlijk om de dag mee te beginnen!

Ziaja Orangebutter

Hoewel Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel SLS bevat, zitten er ook de nodige verzorgende ingrediënten in: glycerine, zoete amandelolie, sinaasappelolie uit zowel de pit als de schil (wist je dat de meeste olie zich in het witte gedeelte van de schil bevindt?).

En dat is duidelijk merkbaar: Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel is een heel zachte (vrolijk oranjekleurige) douchegel, die op mijn vochtige huid verandert in een crèmig, zacht schuim. Na het douchen voelt mijn huid niet droog, maar zacht en verzorgd. Hij verandert mijn dagelijkse douche in een heerlijke geurbelevenis, waarmee mijn ochtendhumeur vanzelf door het doucheputje spoelt.

Ziaja Orangebutter bodylotion

Ziaja Orangebutter Bodylotion

Ziaja Orangebutter Bodylotion (€ 5,99/400ml)

Hoewel de Creamy Shower Gel mijn huid niet uitdroogt, gebruik ik na het douchen uiteraard wel de Ziaja Orangebutter Bodylotion, om nog langer en intenser van de heerlijk opwekkende geur te kunnen genieten. Doordat het een lotion is en vrij snel intrekt, vind ik hem ideaal om ’s ochtends te gebruiken, wanneer ik een redelijk strak tijdschema heb.

Ziaja Orangebutter Bodylotion

Ook Ziaja Orangebutter Bodylotion bevat de nodige verzorgende ingrediënten voor de huid: glycerine, Shea boter (op een vrij hoge plaats in de lijst, dus een hoog percentage), zoete amandelolie en ook hier weer sinaasappelolie uit zowel de pitten als de schil. De bodylotion bevat tevens dimethicone en minerale olie, die een beschermend laagje op de huid leggen en haar zo beschermen tegen uitdrogende invloeden van buitenaf. Mijn huid reageert best gevoelig op dimethicone (als in: een zweterig gevoel als het te hoog op de ingrediëntenlijst staat), maar gelukkig heb ik bij deze bodylotion totaal geen last.

Ziaja Orangebutter

Ziaja Orangebutter Bodylotion heeft een vrij dunne textuur, en smeert daardoor lekker makkelijk en snel uit. Ook het intrekken gaat lekker vlot, zodat ik na een paar minuten zonder te plakken in mijn outfit of the day kan.Qua verzorging valt deze Bodylotion in de categorie “gemiddeld”,  de meeste dagen van het jaar verzorgt en verzacht hij mijn huid voldoende, maar als het wat kouder is, merk ik dat hij net iets te kort schiet op dat gebied. Gelukkig bevat de lijn ook een Bodybutter 🙂

Omdat de geur van zowel de Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel als de Bodylotion vrij zacht en subtiel is, blijft de geur eenmaal aangebracht niet zo lang hangen, na twee uur is deze wel verdwenen. Van de ene kant jammer, aan de andere kant botst de subtiele geur niet met parfum of eau de toilette die ik daarna aanbreng. En de geurbeleving van het moment van gebruiken is voor mij al voldoende voor een vrolijke start van de dag.

De producten uit de Ziaja Orangebutter lijn zijn verkrijgbaar in beide winkels in Den Haag, mocht je in de buurt zijn, ga dan zeker eens een kijkje nemen! Ben je niet in de gelegenheid om één van de winkels te bezoeken: gelukkig heeft Ziaja ook een Nederlandse webshop, waar het ook prima shoppen is 🙂

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

8 Comments on Ziaja Orangebutter Creamy Shower Gel en Bodylotion

 1. Lotte
  21 december 2014 at 22:40 (8 jaren ago)

  Hij is lekker hea de bodylotion! Ik wou mijn review morgen online zetten maar ik denk dat ik hem even wissel met die van de advocado body butter om geen overload aan sinasappelen te hebben haha

  Liefs

  Beantwoorden
 2. sherry
  19 december 2014 at 20:37 (8 jaren ago)

  Ik lees de laatste tijd veel reviews over ziaja misschien ook eens tijd om dit te gebruiken. Ben erg benieuwd.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  19 december 2014 at 15:25 (8 jaren ago)

  Dat klinkt heel goed!
  Het klinkt alsof je hiermee de zomer in huis haalt 😉

  Beantwoorden
 4. Manon
  19 december 2014 at 13:27 (8 jaren ago)

  Heerlijk ruikt het he, ik heb hier de scrub van en vind het echt een verwenmomentje 😀

  Beantwoorden
 5. Sonja
  19 december 2014 at 08:28 (8 jaren ago)

  Ooohw wat lekker fris! Fruitig ontwaken (mits je in de ochtend douched).

  Beantwoorden
 6. Mireille
  19 december 2014 at 07:37 (8 jaren ago)

  Ik denk dat ik deze geur heel lekker vindt.

  Beantwoorden
  • Natasja
   19 december 2014 at 08:07 (8 jaren ago)

   Ik denk het ook 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.