Zo overleef ik de maandag!

Maandag: het zal nooit mijn favoriete dag van de week worden. Niet alleen kost het me moeite om na het weekend (laat staan na een vakantie!) weer vroeg op te staan, ook is het op mijn werk de drukste, meest chaotische dag van de week. En als je er, zoals ik, alleen voor staat, moet je dus ook alleen ‘dealen’ met die ellendige dag πŸ˜‰ De afgelopen maanden heb ik voor mezelf een aantal tips ontdekt en ontwikkeld, waarmee de maandag net een tikje makkelijker wordt. Ik deel ze graag met jullie!

red-lipstick-quotes

Zo overleef ik de maandag – mijn tips!

Mijn eerste tip: ga de strijd in stijl aan. Ik start de maandag zoals alle andere dagen van de week, maar gebruik na het douchen mijn favoriete bodycrΓ¨me of bodybutter. Ik trek kleding aan waar ik vrolijk van word (meestal een jurkje van Tante Betsy), besteed net iets meer aandacht aan mijn make-up en doe een lekker felle lipstick op. Tot slot spray ik wat van mijn favoriete parfum op (ook al is dat het duurste flesje wat in mijn kast staat) en voilΓ‘: ik ben klaar om de ‘strijd’ met de dag aan te gaan!

Verder maak ik het mezelf op maandag zo makkelijk mogelijk. Ik zorg dat mijn auto volgetankt is, zodat ik dat ’s ochtends niet meer hoef te doen. Wat ik op zondagavond al klaar kan leggen, leg ik klaar en wat niet persΓ© op maandag hoeft, doe ik gewoon op dinsdag. Ik moet doordeweeks regelmatig ’s avonds een wasje draaien, maar ik zorg dat ik op zondag alle was heb weggewerkt, zodat ik dat op maandagavond in ieder geval niet hoef te doen. En ik zet de wekker op maandagochtend vijf minuutjes eerder dan normaal, zodat ik net iets meer tijd voor mezelf heb voor ik naar mijn werk ga.

215139-ok-monday-lets-do-this

Eenmaal op mijn werk kan ik niet zoveel anders dan mezelf in de drukte en chaos storten. Maandag is echt een rotdag op mijn werk, met veel last-minute klusjes die persΓ© op maandagmiddag klaar moeten zijn. Dit in verband met een wekelijkse update van ‘het systeem’. Daar kan ik verder niets aan veranderen, maar ik probeer wel (met de nadruk op ‘probeer’) om mezelf niet te veel mee te laten slepen in de chaos. En ik zorg dat ik iets lekkers in mijn tas heb, om in de snoeppot op mijn bureau te doen. Ik weet dat het niet goed is, maar dat helpt me wel de dag door te komen. En ter compensatie snoep ik in het weekend, als ik alleen thuis ben, veel minder πŸ˜‰

Als dan de werkdag voorbij is en ik het weer overleefd heb, staat me meestal nog een drukke avondspits te wachten, zeker in de wintermaanden. Dat betekent dat ik soms pas tegen half zeven thuis ben, maar in plaats van me in de auto al vreselijk op te winden daarover, laat ik het over me heen komen (althans, ook dat probeer ik). Ik probeer op zondag alvast wat vooruit te werken voor Beautyspots, zodat het niet erg is als ik op maandag wat later achter mijn laptop zit. Ik eet op maandag altijd iets makkelijks en lekkers, ook dat compenseer ik met gezonde maaltijden de rest van de week.

En als ik dan die hele maandag gewoon achter de rug heb, ga ik lekker om een uur of half negen Benthe uitlaten en kruipen we samen vroeg onder de wol. Tenminste: ik onder de wol, en Benthe erboven πŸ˜‰

Wat is jouw minst favoriete dag van de week? Heb jij nog tips om deze makkelijker te maken?

9 Comments on Zo overleef ik de maandag!

 1. Cindy
  21 november 2016 at 20:55 (6 jaren ago)

  Maandag is ook niet mijn favoriete dag, integendeel. Maar qua werk is de dinsdag bij mij vaak het ergst. Altijd van die schijtdingen die dan voorbij komen.
  1 troost: daarna volgt mijn vaste vrije dag, de woensdag πŸ˜‰

  Beantwoorden
 2. Mireille
  21 november 2016 at 17:59 (6 jaren ago)

  Heel herkenbaar hier is maandag ook de drukste dag van de week. Probeer het ook altijd maar over me heen te laten komen. Ik heb wel geen last van het verkeer maar van een ontplofte webshop op maandag.

  Beantwoorden
 3. bianca
  21 november 2016 at 17:22 (6 jaren ago)

  Ik ben dus niet de enige die de maandag niet leuk vind. Bedankt voor de tips.

  Beantwoorden
  • Natasja
   21 november 2016 at 21:17 (6 jaren ago)

   Graag gedaan, ik hoop dat je er iets aan hebt!

   Beantwoorden
 4. Manon
  21 november 2016 at 17:20 (6 jaren ago)

  Ik heb eigenlijk nooit last van de Maandag, ik heb meer last van de woensdag haha, maar dat komt omdat dat echt een hele lange dag is en maandag niet.

  Beantwoorden
 5. Colindacolinda
  21 november 2016 at 15:43 (6 jaren ago)

  Ik ervaar dat gelukkig niet zo. Komt misschien omdat ik een kort weekend heb. Werk om de week ook nog op zaterdag. Wat ik wel vervelend vond is dat ik s maandags meer op te ruimen heb op mijn werk. Maar dit zou vanaf nu ook minder moeten zijn omdat er ook op zondagavond gepoetst wordt. Verder kan ik ook in het weekend niet echt uitslapen en dat scheelt ook.
  Vind dat jij wel goede tips heb bedacht om het jezelf makkelijker te maken.

  Beantwoorden
 6. Jacqueline
  21 november 2016 at 15:03 (6 jaren ago)

  Ik heb bewust maandag als vrije dag genomen, zo heb ik zondagavond ook nog het weekendgevoel want ik jan de maandag makkelijk opstarten. Die bewust ook rustig aan, blijf wat langer uitdrijven in bed, ga in pyjama naar beneden. Maak nooit meer dan 1 afspraak zodat ik echt nog tijd voor mezelf heb.rommel vaak wat aan in huis. Ik hou dus wel van maandag.

  Beantwoorden
  • Natasja
   21 november 2016 at 21:20 (6 jaren ago)

   Helaas is het voor mij onmogelijk om op maandag vrij te nemen, anders had ik het zeker overwogen. Het lijkt me heerlijk!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.