Zoeva Brush Cleanser, een snelle make-up kwastenreiniger

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn Zoeva bestelling deed. Inmiddels is dit geweldige merk ook in Nederland verkrijgbaar, bij The Make Up Spot. Deze week bedacht ik me dat ik nog helemaal geen review over de Zoeva Brush Cleanser heb geschreven. Shame on me! Bij deze dus…

Zoeva Brush Cleanser

De producten van Zoeva zitten allemaal in een strak, zwart (soms met gedeeltelijk wit) doosje verpakt, met witte opdruk. Leuk als merken aandacht aan de “looks” van de verpakking besteden! Het geeft de producten van Zoeva een luxe uitstraling, vind ik.

Zoeva Brush Cleanser

Verpakking van de Zoeva Brush Cleanser

De Brush Cleanser zit in een lekker royale fles van 200 ml. De fles is van stevig kunststof, net zoals de dop. Onder de dop zit nog een kleinere dop, en daaronder zit de spraykop. Ik vind die tweede dop een beetje overdreven, met alleen de grote dop had ook kunnen volstaan. De grote dop heeft namelijk een functie (kom ik zo op terug), de kleinere dop niet. Daarnaast vind ik het gewoon onhandig dat ik iedere keer twee doppen moet verwijderen, de tweede dop heb ik er dus al vrij snel afgehaald.

Zoeva Brush Cleanser

Zoeva Brush Cleanser – ingrediënten

De Cleanser bevat de volgende ingrediënten:
Alcohol, Aqua, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated castor oil, Parfum, Macadamia Ternifolia seed oil, CI 17200 (Acid Red 33), CI 42090 (Acid Blue 9)

De alcohol zorgt ervoor dat je kwasten gereinigd en bacterie-vrij gemaakt worden, de Macademia olie zorgt ervoor dat je kwasten lekker zacht blijven.

De geur van de Brush Cleanser is lekker fris en fruitig, de alcoholgeur is slechts minimaal aanwezig.

Zoeva Brush Cleanser

Hoe gebruik je de Zoeva Brush Cleanser?

Je kunt de Zoeva Brush Cleanser op drie manieren gebruiken. De eerste: spray wat van de Cleanser op je kwast (2 à 5 keer, afhankelijk van wat voor kwast je schoon wil maken) en haal je kwast vervolgens een paar keer over een tissue. Ik vind dit een onhandige manier, omdat je bij kleine kwasten altijd een hoeveelheid cleanser naast in plaats van op de kwast spuit, en dat vind ik zonde.

De tweede manier, voor als je je kwasten wat grondiger wilt reinigen: spray een bodempje in de grote dop en zet hier je kwasten een minuutje in (zorg ervoor dat de aanzet van de haren vrij blijft). Daarna haal je de kwasten een paar keer voorzichtig over de bodem, en knijpt ze daarna uit in een tissue en laat ze dan aan de lucht drogen.

De derde manier is hoe ik de Zoeva Brush Cleanser gebruik, na ieder gebruik van mijn oogschaduwkwasten. Ik spray een keer of 7 à 8 op een wattenschijfje en veeg met alle gebruikte oogschaduwkwasten over de ene kant. Vervolgens allemaal nog een keer over de andere (nog schone) kant en daarna laat ik ze drogen. Op deze manier heb ik iedere dag weer lekker schone oogschaduwkasten. Uiteraard maak ik ze ook regelmatig (net als mijn poeder- en blushkwasten) grondig schoon met een sopje, maar voor de dagelijkse reiniging is de Zoeva Brush Cleanser uitermate geschikt.

De Brush Cleanser kost € 8,50. Je doet echt heel erg lang met een fles van 200 ml, ik gebruik hem iedere dag op de manier zoals hierboven beschreven, en mijn fles is nog maar voor een derde leeg (na ongeveer 3 maanden gebruik).

Maak jij je make-up kwasten regelmatig schoon?

3 Comments on Zoeva Brush Cleanser, een snelle make-up kwastenreiniger

 1. Cindy
  18 mei 2013 at 10:28 (9 jaren ago)

  Ik gebruik die van het kruitvat erg fijn

  Beantwoorden
 2. Beautyjuf
  17 mei 2013 at 18:09 (9 jaren ago)

  Twee doppen lijkt me ook ietwat onhandig. Het klinkt veelbelovend 🙂 Ondanks alle (goede) reinigers die op de markt komen. blijf ik bij de babyshampoo…

  Beantwoorden
 3. Mandy
  17 mei 2013 at 08:39 (9 jaren ago)

  Klinkt goed!
  Nee ik vergeet altijd om mijn kwasten schoon te maken…. maar heb nou de reiniger van de kruidvat gekocht dus ik moet het nu vaker doen;)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.