Zoeva Spectrum Eyeshadow en Blush palette

Zoeva heeft onlangs weer een paar prachtige producten aan haar assortiment toegevoegd: de Zoeva Spectrum Eyeshadow en Blush palettes. Je begrijpt dat ik deze als groot Zoeva-fan niet aan mij voorbij kon laten gaan, in dit artikel laat ik je mijn nieuwe Beauties zien!

Zoeva Spectrum

Zoeva Spectrum Eyeshadow en Blush palette

De Zoeva Spectrum collectie bestaat uit drie Eyeshadow palettes: Cool, Warm en Nude. De drie Blush palettes zijn verkrijgbaar in de variaties Nude, Pink en Coral. Ik koos (hoe verrassend) voor het Nude Spectrum Eyeshadow palette en het Pink Spectrum Blush palette.

Zoeva Spectrum

Zowel de doosjes waar de Zoeva Spectrum palettes in zitten als de palettes zelf zijn gemaakt van een rubberachtig, zwart materiaal. Het ziet er op zich best gaaf uit, maar je ziet op de foto’s al dat de (hier nog gloednieuwe) palettes daardoor wel als een soort magneet op stof en vuil werken. Hoe netjes ik ook ben op mijn make-up producten, dit is eenvoudigweg niet schoon te houden.

Zoeva Spectrum

Zoeva Nude Spectrum Eyeshadow palette

Reminiscent of the wild breathtaking beauty of the desert, the ZOEVA Nude Spectrum Eyshadow Palette unveils a perfectly synchronized assortment of mesmerizing earth toned and subtle sandy shades. Invigorated with gold, bronze and copper reflections, the iridescent hues waft shimmering effects on the lids – just like a mirage in the endlessness of the Sahara. Create luminous down to earth daytime as well as fascinating evening makeup looks, flushed by a haze of heat.

Zoeva Spectrum

Op de achterkant van zowel het doosje als het Zoeva Nude Spectrum palette zelf staan van alle kleuren oogschaduw de ingrediënten vermeld. Goed om te weten: de oogschaduws van Zoeva bevatten geen parabenen, geen minerale oliën, geen parfum en geen phthalaten. En de producten van Zoeva worden niet op dieren getest.

Zoeva Spectrum

Het Zoeva Nude Spectrum Eyeshadow palette bevat 15 prachtige tinten in nude en bruintinten, met zowel matte als shimmer finishes. Het blijft me verbazen dat, hoeveel nude oogschaduwpalettes ik ook heb, er altijd toch weer kleuren zijn die nieuw voor me zijn. De combinatie vind ik in dit palette erg mooi, ik zie meteen al een paar kleuren die er uitspringen voor mij (midden onder bijvoorbeeld ♥).

Zoeva Spectrum

Wel valt op dat er best veel lichte kleuren in het palette zitten, maar zometeen bij het swatchen zal blijken of ze echt zoveel op elkaar lijken als de foto hierboven doet vermoeden. Ik vind het jammer dat de kleuren geen namen hebben zoals normaal gesproken bij de palettes van Zoeva, maar codes. Maar dat zal ongetwijfeld bij het thema horen 🙂

Hieronder laat ik de kleuren per drie geswatcht aan je zien:

Zoeva Spectrum

Zoeva Spectrum

De bovenste drie kleuren zijn meteen voltreffers, met een prachtige pigmentatie. Het valt me op, dat de textuur van de oogschaduws nog zachter en creamier is dan de andere oogschaduwpalettes van Zoeva.

Zoeva Nude Spectrum

Ook de tweede rij stelt duidelijk niet teleur, en bevat prachtige kleuren. De glans van de linker en rechter kleur! ♥

Zoeva Spectrum

Zoeva Nude Spectrum

De middelste rij begint met een matte, wat koelere taupe kleur die iets minder gepigmenteerd is, maar wel goed op te bouwen (hier zie je slechts één veegje). De andere twee kleuren hebben weer een pigmentatie om U tegen te zeggen, en ja: de rechter kleur is echt de mooiste kleur uit het palette vind ik!

Zoeva Nude Spectrum

Dan volgen een koele en een iets warmere highlighter, die geswatcht minder op elkaar lijken dan ik in eerste instantie dacht. Daarnaast een lichtbruine kleur met een wederom prachtige glans.

Zoeva Spectrum

Zoeva Nude Spectrum

De onderste rij bevat drie lichte kleuren. De linker kleur vind ik de minst mooie uit het palette, maar ik heb sowieso niets met matte highlighters. Een highlighter moet glanzen vind ik. De middelste kleur is een lichtgele highlighter met een mooie goudkleurige glans, en daarnaast een hele lichte matte bruine kleur, die op zich niet zo speciaal oogt, maar wel mooi is in combinatie met andere kleuren.

Ik vind het Zoeva Nude Spectrum Eyeshadow palette een plaatje! ♥ De houdbaarheid is zoals ik gewend ben van Zoeva uitstekend. Ik vind het wel jammer dat de Zoeva Spectrum Eyeshadow palettes twee keer zo duur zijn als de andere oogschaduwpalettes van Zoeva, terwijl ze maar 1,5 keer zoveel inhoud hebben. Klein puntje van kritiek 😉

Zoeva Spectrum

Zoeva Pink Spectrum Blush palette

A hymn to rosy cheeks, the ZOEVA Pink Spectrum Blush Palette is the ultimate essential for a natural-looking, radiant complexion. As fresh as morning dew, it provides a range of blossoming pink and rosy shades for a crisp appearance. The soft matte and shimmery powder formulation blends smoothly and adds a vibrant pop of color to the cheeks that can be layered from medium to high coverage for innocently sweet to flirtatious looks.

De Zoeva Spectrum Blush palettes zijn kleiner dan de Eyeshadow palettes, en vierkant van vorm. Verder is de manier en materiaal van verpakken exact hetzelfde.

Zoeva Spectrum

Ook hier staan keurig de ingrediënten vermeld. Grappig: hoewel het merk zelf uit Duitsland komt, zijn de producten in Italië gemaakt. De rosé gouden letters op het doosje zijn prachtig!

Zoeva Spectrum

Het Zoeva Pink Spectrum Blush palette bevat vier roze blushes (duh!), waarvan er drie heel draagbaar zijn, de vierde is nogal fel vind ik persoonlijk. Maar goed, in ieder palette, oogschaduw of blush, heb je wel kleuren die je niet of minder vaak gebruikt. Ik wel in ieder geval 🙂

Ook hiervan laat ik je per rij de swatches zien:

Zoeva Spectrum

Zoeva Spectrum

De linker kleur, die de lieftallige naam PK010 heeft gekregen, is een warm roze kleur met een gouden glansje eroverheen. Dit is meteen mijn favoriet uit het palette! De kleur ernaast neigt naar oudroze, en heeft een matte finish. Ook dit vind ik een hele mooie kleur, maar ik houd er nu eenmaal van als een blush een ietsiepietsie glans heeft.

Zoeva Spectrum

De linker kleur uit de tweede rij is iets koeler qua ondertoon en iets meer poederig qua textuur, de rechter kleur is fuchsia en vrij heftig. Ik vraag me meteen af hoe je in vredesnaam zo’n blush mooi aanbrengt, zonder erbij te lopen als Pipo de Clown?

Ik vind van het Pink Spectrum Blush Palette vooral de twee bovenste kleuren erg mooi, ik denk dat ik die het vaakst ga gebruiken.

Zoeva Spectrum

Met het Zoeva Spectrum Eyeshadow en Blush palette maakte ik bovenstaande look, waarbij ik de kleuren combineerde met een fuchsia lipstick van Pupa.

Zoeva Spectrum

Voor mijn ooglook gebruikte ik ND100 in de binnenste ooghoek, en ND110 als highlighter op het wenkbrauwbot. Op het bewegend ooglid en in de crease bracht ik de kleur ND060 aan, en in de buitenste ooghoek gebruikte ik de prachtige warme kleur ND090. Om te zorgen dat de look niet té warm van toon werd, gebruikte ik een zwart oogpotlood onder mijn oog, met daaroverheen de oogschaduwkleur ND060 licht aangebracht. Een zwarte mascara (wederom van Pupa) maakt de ooglook af.

Zoeva Spectrum

De blush die ik gebruikte uit het Pink Spectrum palette is de kleur PK010, mijn favoriet.

Het Zoeva Nude Spectrum Eyeshadow palette (€ 35,00) en het Pink Spectrum Blush palette (€ 17,80) zijn beiden verkrijgbaar in de webshop van Zoeva zelf. In Nederland is Zoeva onder andere verkrijgbaar bij Douglas, maar daar zijn de Zoeva Spectrum producten op dit moment nog niet verkrijgbaar.

10 Comments on Zoeva Spectrum Eyeshadow en Blush palette

 1. Deb
  23 januari 2016 at 20:40 (6 jaren ago)

  Mooie items! Ik ben vooral onder de indruk van het oogschaduw palette! Mooie look heb je er ook mee gemaakt.

  Beantwoorden
 2. Marleen
  23 januari 2016 at 16:40 (6 jaren ago)

  Ik las er al over en wauw zeg, wat een prachtige swatches! Ik heb zelf het Cocoa Blend palette, maar ik wil heel graag eentje van deze grotere palettes ! xx

  Beantwoorden
 3. Manon
  23 januari 2016 at 14:57 (6 jaren ago)

  Ik vind het palette erg mooi. Goed pigment!

  Beantwoorden
 4. jeapiebel
  23 januari 2016 at 13:57 (6 jaren ago)

  Wauw ik denk dat ik verliefd ben op deze Zoeva Nude Spectrum Eyeshadow palette, van al de pigment en kleuren dat ze te bieden hebben. Geen één kleur dat ik niet mooi vind. Wat is dat prachtig zeg!

  Beantwoorden
 5. mariëlle
  23 januari 2016 at 10:31 (6 jaren ago)

  Zoeva heeft zoveel moois! Beide palettes zijn wel mijn ding! 🙂

  Beantwoorden
 6. Jori
  23 januari 2016 at 08:59 (6 jaren ago)

  Mooie vamp look heb je weer gemaakt ☺

  Beantwoorden
  • Jori
   23 januari 2016 at 09:00 (6 jaren ago)

   Verkeerde emoticonnetje:-)

   Beantwoorden
 7. Celine
  23 januari 2016 at 08:06 (6 jaren ago)

  Mooie kleuren! Vooral de wat koelere highlighter vind ik er mooi uitzien. Weer een hele fijne review!

  Beantwoorden
 8. Bianca
  23 januari 2016 at 08:06 (6 jaren ago)

  Pas bij het swatchen van de oogschaduws werd ik enthousiast (niet zo’n klein beetje ook trouwens haha), het blush palette heb ik gelijk op mijn wishlist gezet x

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  23 januari 2016 at 06:54 (6 jaren ago)

  Mooie nieuwe make-up producten had je geshopt 😉
  Prachtige kleuren van beidde palettes!
  Schitterende look die je zo mooi staat.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.